אוכלוסיית העולם מתחלקת לשני סוגי אנשים: כאלה שאוהבים מסכי מגע וכאלה שלא מוכנים להקליד מילה בלי מקלדת פיזית. ואם אתם מתלבטים, אנחנו כאן כדי לעזור לכם להחליט.

מקלדת פיזית או מסך מגע?   

אחת הבחירות החשובות ברכישת גאדג'ט חדש היא סוג המקלדת שצריכה להיות לו. האם יש צורך בכזו נפתחת עם כפתורים פיזיים או שאפשר להתרגל לכפתורי מגע.

אין עוררין כי עבור הרבה משתמשים מדובר בבחירה די טבעית ללכת על כפתורים היות ומדובר בהרגל ששורשיו טמונים עמוק במחשב האישי שלימד את מרביתנו מהי מקלדת פיזית.

בחירה בטאצ', ושאף אחד לא יספר לכם אחרת, מצריכה תקופת הסתגלות שאורכה משתנה בין אחד לאחר ובמהלכה צפויים רגעי תסכול לא מעטים, אולם כאשר עוברים את המשוכה קשה לחזור אחורה.

אייפד (צילום: TommL, Istock)
לגעת או לא לגעת? זאת השאלה | צילום: TommL, Istock

נקודה נוספת שיש לקחת בחשבון בבחירה היא המטרה שלשמה נרכש המכשיר. אם מדובר במשימות הכוללות הקלדה מרובה כמו כתיבת מספר גדול של הודעות דואר אלקטרוני ביום או הקלדת מסמכים ארוכים, כדאי ללכת על מקלדת פיזית וזאת מכמה סיבות:

  •  ניתן להקליד עליה עם מספר אצבעות ולא כמו במקלדת המגע רק עם שתיים.
  • מספר השגיאות (הטייפוס) שתעשו בגלל לחיצה על אות לא נכונה פחותה בכפתורים פיזיים עובדה שהופכת גם ההקלדה עצמה למהירה יותר.
  • יחד עם זאת, קחו בחשבון שהמקלדת הפיזית בסמארטפונים היא קטנה יותר וגם אליה צריך להתרגל כדי שהיתרונות יבואו לידי ביטוי.

לעומת זאת, אם השימוש הוא בעיקר לגלישה, משחקים ושיחות מקלדת מגע תעשה את העבודה וגם תקופת ההתרגלות לא צפויה להתארך מעבר לכמה ימים.

אחד היתרונות הבולטים של מקלדת מסוג זה בא לידי ביטוי בכך שהיא משתלבת באופן טבעי בסביבה הווירטואלית של ממשק המשתמש ופעולות כמו הגדלה או הקטנה של מרחק הצפייה, תפעול סרט או קובץ מוזיקה והתאמה של סמן ההקלדה באמצעות גרירה שלו מתבצעות בקלות רבה.

עבור אלו שעוד חושבים כי יש הבדל בין רמת הדיוק של מקלדת האייפון לבין זו של האנדרואיד נאמר כי בגרסאות האחרונות של שתי המערכות אנחנו לא מצאנו הרבה הבדל ובשתיהן ההקלדה זורמת לאחר תרגול קצר ואם משלבים את מנגנון ההשלמה האוטומטי באנדרואיד אפשר אפילו להקליד די מהר באופן יחסי לגרסאות קודמות.

טלפון נייד עם מקלדת פיזית (צילום: istockphoto)
פחות שגיאות כתיב אבל גם הרבה פחות כיף. מקלדת פיזית | צילום: istockphoto

מה עדיף לגיימרים? 

אם אתם משתמשים במכשיר שלכם בעיקר למשחקים כדאי שהבחירה שלכם תהיה בהתאם לז'אנר שאתם אוהבים. ולא, אנחנו לא מדברים על משחקים מהדור החדש המתבססים על מסכי המגע כמו הציפורים הזועמות או נינג'ת הפירות, אלא על משחקים שהיו קיימים ב-PC או בקונסולות ועברו המרה לסביבה עם פחות אינצ'ים, בלי עכבר ועזרים פיזיים.

אם מדובר למשל במשחקי אסטרטגיה בזמן אמת ניתן לומר כי מסך המגע מספק פתרון טוב יותר מאשר עזרים פיזיים .

אמנם לא כל המשחקים בז'אנר זה עברו התאמה מלאה לסביבת הסמארטפונים והטאבלטים אבל מתוך אלו שכן, ניתן לראות כי לפנינו שינוי תפיסה בכל הקשור לשליטה בזירה מרובת פעילויות. ראשית נספר כי מסך המגע מבצע גם את פעולת העכבר והמקלדת יחד ולכן הופך את פעולת סימון הכוחות לפשוטה ומהירה יותר.

בנוסף, היות ומדובר בטכונולגיית מולטי טאץ' אפשר לבצע כמה פעולות בו זמנית בצורה נוחה באמצעות לחיצה על פקדים שונים הפזורים על פני פאות המסך ומאפשרים שליטה טובה יותר בזירת הלחימה או איסוף חומרי הגלם.

אין תמונה
משחקים רבים היום נועדו למסכי מגע בלבד. אנגרי בירדס
 

לעומת זאת, במשחקי ירי (first person shooter) קיימת בעיה הנובעת מכך שהג'וייסטיק הוירטואלי המשמש לתנועה הוא גם זה האחראי על הירי וכאשר רוצים לירות צריך להוריד את האצבע מהכוונת מה שהופך את מלאכת הקליעה למטרה למסובכת על בלתי אפשרית.

אמנם יש כאלו הטוענים כי מדובר בהשהיה קצרה שאינה משפיעה על מהלך המשחק, אולם הניסיון שלנו מראה אחרת והצלחת הז'אנר בעתיד תהיה תלויה בפתרונות אחרים שיאפשרו שליטה טובה יותר בכוונת כלי הנשק ובתפעול מנגנון הירי שלו.

סטיב ג'ובס (צילום: Justin Sullivan, GettyImages IL)
נא כן לגעת. סטיב ג'ובס משחק עם אייפון | צילום: Justin Sullivan, GettyImages IL

ממשק  המשתמש. לגעת או לחדול? 

טכנולוגיית המגע משנה את פני תעשיית המסכים ולא רק את אלו של הסמארטפונים. היום קיימים בשוק גם מסכי PC וטלוויזיות המאפשרים שליטה באמצעות האצבעות כאמצעי קלט יחיד ואין ספק כי השינוי בטכנולוגיית הייצור מביא גם לשינוי בממשק המשתמש. כפתורים כמו 'בית', 'חיפוש','תפריט' ו'אחורה' מפנים את מקומם לעוד שטח מסך ואת המקלדת והעכבר מחליפה היד האנושית.

מציאות זו מביאה למצב בו היצע הדגמים הכוללים מקלדת פיזית הולך ומתמעט ואנחנו המשתמשים נשארים עם ברירה אחת, לגעת או לחדול.

שינוי זה בממשק המשתמש פתח דיון שהתגבר בשנים האחרונות סביב השאלה האם מגע הוא טוב יותר מכפתורים פיזיים. טענות שונות הועלו החל בשאלה האם קיצורי הדרך שמספקים הכפתורים הפיזיים מצדיקים את הקיום שלהם ועד השאלה מה קורה מבחינת היגיינה כאשר כולם נוגעים באותו מסך עם ידיים מלוכלכות.

>> פייסבוק הסוף? ב-5 בנובמבר נדע

>> "האייפון 5" - עכשיו בחנויות בסין

מה אתם מעדיפים? טאצ' סקרין או מקלדת פיזית? טקבקו