הענקית היפנית שמובילה את שוק הטלוויזיות לא מצליחה לכבושה לעצמה נתח ראוי בשוק הסלולר. כמו סרטי איכות שאף אחד לא רואה, כך גם הטלפונים של סוני: החברה מוציאה סמארטפונים מבריקים ומשובחים, שקונים את לב המבקרים - אבל לא את לב הקהל, וחבל. אם תציצו בביקורות הקודמות שלנו על טלפוני האקספריה, תראו שאתם מפספסים אלטרנטיבה נהדרת להגמוניית סמסונג-אייפון.

בדור האחרון של הטלפונים החכמים מתוצרתה, קו האקספריה Z, סוני מוציאה עוד שפן מהכובע, והוא די חכם – די מוקטן של מכשיר הדגל החדש, אבל בניגוד למכשירי "מיני", אין פה פשרות על החומרה: מתחת למכסה המנוע (ליתר דיוק, מתחת לזכוכית הגורילה), תמצאו את אותה החומרה שיש בדגם העילית. אז איך הקטן הזה מתמודד?

אקספריה Z3 קומפקט (צילום: ניב ליליאן)
צילום: ניב ליליאן

עיצוב וממשק

בכל הנוגע לעיצוב הרי שהקומפקט, הוא אקספריה Z שהתכווץ בכביסה. הכל כמעט אותו דבר: חיפוי הזכוכית השחורה בגב, עיגול המצלמה המוקף טבעת מתכתית, כפתור ההפעלה המתכתי שיושב במרכז הדופן הימנית ומתחתיו כפתורי הווליום, ובדופן השמאלית – התאים המחופים לשקע המיקרו-USB, וחריץ המיקרו-SD, ובתחתית – השקע לכרטיס הסים. אגב, חשוב לשים לב: במכשיר הזה יש נאנו-SIM ולא מיני SIM כמו שאנחנו רגילים.

אבל לעומת אחיו הגדולים והרחבים יותר, דווקא הגודל הקטן יותר של המכשיר עובד מצוין. הוא נוח לאחיזה מאוד ביד, והשוליים החלקים שלו נעימים ביד. מצוין.

כמו כל מכשירי האקספריה, הוא עמיד למים ואבק. הייחודיות של הדור הנוכחי, היא עמידות במים עד מטר אחד, כך שתוכלו לקחת איתו אתכם לבריכה (אבל לא לעמוקים). את היכולת הזו הפעם לא הספקנו לבדוק, נבדוק אותה עם מכשיר הדגל.

תצוגה וביצועים

אז בניגוד לאח הגדול שלו, שנהנה מתצוגת HD  מלאה, הקטן הזה נהנה מתצוגה של 720 על 1280 פיקסלים, שמשתרעים על מסך בן 4.6 אינץ'. ועדיין זהו מסך סבבה לחלוטין – הוא חד, קריא ונעים. התרשמנו ממנו למדי גם עם סרטון הבדיקה הקבוע שלנו, הקדימון של Skyfall – קיבלנו תחושת עומק טובה ופירוט מפתיע יחסית לגודל המסך. מה שכן, כמו בכל האקספריות, מנוע ה-"ברביה" שאמור לשפר את הצבעים, עושה אותם רוויים מדי – האדום ממש ארגמני, והירוק זרחני – אבל את זה אפשר לכבות. בסך הכל, נהנינו מאוד מהמסך של ה-Z3 קומקפט.

במחלקת הביצועים, כאמור, הקומפקט נהנה מבדיוק אותה חומרה שיש ל-Z3 הגדול. זה אומר מעבד סנאפדרגון 801 קרייט 400, מרובע ליבות במהירות 2.5 גיגה הרץ. ההבדל היחיד הוא של-Z3 קומפקט יש "רק" שני גיגהבייט זיכרון לעומת שלושה ב-Z3 הגדול. וזה בהחלט ניכר: במבחן 3DMark בדרגה הכי גבוהה (Unlimited), הוציא ה-Z3 הקומפקטי 19,481, שזה המון.

אקספריה Z3 קומפקט (צילום: ניב ליליאן)
צילום: ניב ליליאן

קול ומולטימדיה

גם במחלקת הקול, אין לנו תלונות. על אף גודלו הקטן של המכשיר, ה-Z3 הקומפקטי, מוציא צליל מוצלח באופן מפתיע. בבדיקות שהרצנו, הצליל שהפיק ה-Z3 קומפקט, היה עשיר ומהדהד ועשה שימוש מצוין בגוף הלא גדול. למעשה, אנחנו חושדים שהוא מפיק צליל טוב יותר מאשר מכשירים יקרים ממנו. זאת הודות לטכנולוגיות עיבוד הצליל שסוני נוהגת לכלול במכשירים שלה. בקיצור, נהדר.

בתחום הצילום, זו אותה מצלמת עשרים מגהפיקסל שראינו כבר בדגמים הקודמים באקספריה. היכולות שלה טובות מאוד – היא מצלמת היטב גם בתנאי תאורה קשים, ומפתח הצמצם הרחב מוציא תמונות מוארות למדי גם בתנאי חשיכה. סוני כללה פה שורה של תוכניות צילום מיוחדות, רובן די גימיקיות. כמובן, לפי צו האפנה, גם המצלמה הזו מצלמת וידאו ב-4k.

אקספריה Z3 קומפקט (צילום: ניב ליליאן)
צילום: ניב ליליאן

חיי סוללה

כבר בדגם הקודם, התרשמנו מאוד מהסוללה של האקספריות. לסוני יש את תוכניות ניהול צריכת הזרם מהטובות בשוק, וזה מוכיח את עצמו. יחד עם תכונת ה-Stamina, גם הסוללה של ה-Z3 קומקפט מאריכה ימים. בשימווש שוטף היא תחזיק לכם למעלה מיממה ללא טעינה, ובמצב המתנה וללא שימוש היא יכולה לשרוד כמה ימים טובים בלי צורך בטעינה.

סיכום

ה-Z3 קומפקט הוא בן נאמן למשפחת האקספריה Z. כמו תמיד, סוני הוציאה תחת ידיה טלפון מאוזן מאוד ומשובח, כמעט נטול פגמים, ששבה גם את לב המבקר הזה. והעובדה שהיא מציעה טלפון עם חומרה של השורה הראשונה, בגוף קטן יותר – ראויה מאוד לציון, בשעה שמתחרותיה מצמצמות בחומרה בדגמי המיני. למי שמחבב את הטלפונים של סוני, או סתם בעל יד קטנה ורוצה טלפון נוח יותר לאחיזה, בלי להתפשר על תכונות אחרות – הקומפקט Z3 הוא בהחלט טלפון בשבילו.

הסוגיה השלילית היחידה היא המחיר. נכון אמנם שה-Z3 קומקפט מציע תמורה טובה יותר לכסף, אבל אם ממצבים אותו מול דגמי מיני אחרים, הרי שמחירו המומלץ מעט גבוה מדי. בחיתוך מחיר קטן, יכול להיות כאן לברס, היבואנית של סוני מובייל, להיט מכירות רציני.

ציון נקסטר: 9.3