את שאומי כבר לא צריך להציג לקהל הישראלי. כולם יודעים לדקלם שהיא אפל הסינית, ומכירות הסמארטפונים שלה בישראל כבר עקפו את אלו של חברות ותיקות יותר כמו סוני ו-HTC. אבל המכשיר החדש של החברה  הצליח בכל זאת להפתיע אותנו.

בואו נתחיל במובן מאליו דווקא: כמו כל מכשירי שאומי, איכות הבנייה של רדמי נוט 4 מעולה. אמנם, סדרת רדמי היא הסדרה הזולה יותר של החברה (לעומת סדרת Mi), ולא נותנת את התחושה האיכותית של מכשירים ב-2,000 שקל ומעלה, אבל מרגישה טוב יותר מכל סמארטפון אחר שאפשר להשיג במספר תלת-ספרתי של שקלים. גב המתכת הקמור בקצוות הופך את המכשיר נוח למדי לאחיזה (יחסית לגודל, כמובן) והזכוכית עם הקצוות המעוגלים מלפנים גם היא מוסיפה לאשליה שמדובר במכשיר יקר יותר.

לא רק המראה שלו איכותי: המכשיר הזה נהנה ממפרט חזק שכולל מעבד מתומן-ליבות של קוואלקום במהירות 2 גיגה-הרץ, זיכרון עבודה (RAM) בנפח 3 או 4 גיגה-בייט, אחסון מובנה בנפח 64 גיגה-בייט (ואפשרות להרחיב ב-128 גיגה-בייט בעזרת כרטיס microSD), מצלמה אחורית עם חיישן 13 מגה-פיקסל, מצלמה קדמית עם חיישן 5 מגה-פיקסל וסוללה בקיבולת 4,100 מיליאמפר/שעה. לכל זה נוספים גם עינית אינפרה-אדום שמאפשרת להשתמש במכשיר כשלט רחוק לטלוויזיות, מזגנים וכו' וסורק טביעות אצבעות.

השימוש במכשיר מהנה למדי - הוא מהיר מאוד, ולא נתקל בקשיים להתמודד עם הקצב שבו עברנו בין פייסבוק, מוביט, יוטיוב, נטפליקס, מייל ואפליקציות אחרות.

גם המצלמה האחורית של המכשיר מספקת תוצאות משביעות רצון בשביל מכשיר זול כזה. הן לא מדהימות - בעיקר בחושך, אז חלק מהתמונות יצאו מרוחות וגם הטובות יצאו מגורענות למדי - אבל הצבעים מאוזנים ונאמנים למציאות והאיכות טובה למדי.

שני החסרונות היחידים שמצאנו ברדמי נוט 4 קשורים לשיחות: ראשית, שיחות נשמעות רע. אנחנו שמענו את הצד השני בדיסטורשן (העיוות שקורה בדרך כלל כשמגבירים את עוצמת השמע ברמקול לעוצמות גבוהות מדי), לא חשוב באיזו עצמת שמע בחרנו ואם השתמשנו באפרכסת או ברמקול. גם בצד השני התקשו לשמוע אותנו לעתים קרובות, וביקשו שנחזור כמעט על כל משפט. שנית, אפליקציית הקלטת השיחות המובנית במכשיר - שכמו שציינו כבר בסקירת מייזו פרו 6 פלוס אינה דבר מובן מאליו ועשויה לעזור למשתמשים רבים - פשוטט גרועה, וההקלטות שהיא שומרת הן באיכות שלא מאפשרת להבין כמעט אף מילה. מחברה עם הרקורד שלל שאומי לא היינו מצפים לחוויית שיחות גרועה כזו.

לעומת זאת, בסעיף חיי הסוללה ציפתה לנו הפתעה שגרמה לנו לחשוב שאולי אפשר לסבול את העובדה שנצטרך לדבר בטלפון עם אוזניות ולהקליט את השיחות באפליקציה שנוריד בעצמנו: המכשיר החזיק שלושה ימים שלמים ללא הטענה, או יומיים בשימוש כבד יותר שכלל קצת משחקים וחצי יום של שימוש כנקודת גישה לאינטרנט ללפטופ שלנו.

המכשיר הושק ברחבי העולם בינואר ונמכר בישראל כבר לא מעט זמן על ידי יבואנים מקבילים - אך בגרסה עם מעבד סיני. זאת לעומת הגרסה החדשה של המכשיר, שלשמו נוסף שמה של יצרנית המעבדים האמריקאית Qualcomm כדי לבדל אותו מהדגם הישן יותר. החודש התחילה הפצתו על ידי היבואנית הרשמית של שאומי בישראל, המילטון. ניתן להשיג את המכשיר במחיר שנע סביב ה-1,000 שקל לגרסה היקרה עם 4 גיגה זיכרון, והחל מ-650 שקל לגרסה הזולה יותר עם 3 גיגה-בייט זיכרון.