זוכרים את מכשירי הגלקסי נוט 7 של סמסונג? אם התשובה היא לא - אתם צודקים. אין סבה שתזכרו מכשיר שלא נמכר בישראל כי הוא הוסר מהמדפים חודשיים אחרי ההשקה בגלל שהוא פתאום התחיל לעלות באש אצל לקוחות מסיבה לא ידועה.

בחודש אוגוסט האחרון סמסונג הציגה בגאווה איך הנוט 7 מזהה אותו במבט בלבד, ועובד נפלא מתחת למים, אך נאלצה במהלך הקיץ לאסוף את היחידות שנמכרו ולעצור לגמרי את הייצור שלו. צעד נדיר שפגע מאוד בחברה.

מה יהיה בגלקסי הבא?

בשבועות הקרובים סמסונג צפויה לחשוף את המכשיר הבא בסדרת S הפופולרית שיש לרבים מכם ביד בשניה זו, הגלקסי S8, והיא צריכה להבטיח שפדיחה כזאת לא תקרה שוב ולהסביר מה קרה. אז להבטיח ששום דבר לא יקרה זה קשה, כי שמענו גם על סמארטפונים מסדרות אחרות של סמסונג (וגם מחברות אחרות) שנשרפים בגלל מטען בעייתי, פגם בסוללה או נזק פיזי. אמנם לא באותם היקפים, אלא מקרים נקודתיים, אך גם זה מדאיג.

אבל להסביר אולי אפשר? סמסונג סיימה את החקירה וצפויה בשבוע הבא לדווח מה קרה. על פי דיווח של רויטרס מקור השריפה הוא בסוללות. זה לא מפתיע, כי סוללה, בהגדרה, היא רכיב שכולל תחומרים דליקים ואוגר חשמל, אבל לרוב זה לא קורה. 

מכשירי נוט, על פי הבדיקה, התלקחו כשבתוכן סוללות מספקים שונים - אז אולי הסוללה עצמה אינה הבעיה. סברה אחרת שעלתה היא שסמסונג לא השאירה מספיק מרווח לסוללות להתרחב כשהן מתחממות, כדי שהמכשיר יהיה מספיק דק.

מה שכן ידוע הוא שסמסונג הצליחו לשחזר את השריפה בתנאי מעבדה, וגורם בחברה מסר לרויטרס כי לא מדובר בבעיית עיצוב או בעיה של תוכנה שמווסתת את הטעינה - כלומר חוזרים להאשים את הסוללות ולא את העיצוב של הנוט. אז מה נשאר? מי אשם? שבוע הבא אולי נדע.

מה עושים? קודם כל לא מטעינים את המכשיר ליד הראש, לא משאירים מחובר לחשמל ללא השגחה, משתמשים במטענים תקניים (שלא יישרפו לכם בעצמם), ומוודאים שהטלפון לא חוטף מכות (סדקים בסוללה יכולים להוביל לשריפה). 

בינתיים, חוקרים מסטנפורד מצאו פתרון במחקר שלהם לטכנולוגיה של סוללות עתידיות - חומר מעכב בעירה (טייפנול פוספט) יעטוף את הסוללה. אם היא תתחמם מעל 150 מעלות, המעטפת תותך והוא יכבה את שאר החומרים הדליקים.