60% מזמן הגלישה בישראל מבוצע דרך הסמארטפון, ונפח הגלישה החודשי על רשת הסלולר עומד על 6 גיגה למנוי לעומת 1.1 גיגה ב-2012, כך לפי נתונים שהציגה היום (א') פלאפון לעיתונאים. לפי סקר שערכה חברת IPSOS עבור פלאפון, 70% מהגולשים בסמארטפון מודעים לכך שהגלישה הזו מכילה כיום את כל הסיכונים שהיו בעבר בגלישה ממחשבים, ו-83$ חוששים מכך. 33% אף חוו פריצה לחשבון במכשיר או מכירים מישהו שחווה פריצה כזו.

למרות זאת, רק 45% מהגולשים עושים משהו כדי להגן על הסמארטפון מפריצה, ואצל רובם המשהו הזה הוא סיסמה למסך הנעילה - מה שמגן מפני פריצה על ידי גנבים ששמו יד על הסמארטפון, אך לא עוזר להגן מאתרים ואפליקציות שגונבים מידע מרחוק. 88% מצפים שמהאיומים האלה תגן עליהם ספקית התקשורת שלהם, ו-73% היו שוקלים לעבור חברה בשביל הגנה כזו בהנחה שהיא מגיעה ללא תוספת מחיר.

כמובן שפלאפון לא מציגה את המספרים האלה סתם, ומכריזה כי היא חברת הסלולר הראשונה בישראל שנותנת מענה לדרישות הללו עם שירות חדש. "פלאפון סייבר" הוא שירות חינמי, ש-600,000 ממנויי החברה כבר צורפו אליו ועד סוף אפריל צפויים כל מנויי פלאפון (מלבד מנויי רשת ה-CDMA הישנה ומנויי פריפייד). בעת גלישה על גבי הרשת של פלאפון, תסנן החברה עבור המנויים אתרים מזיקים, ואף תשלח להם התראות על אפליקציות מזיקות שהורידו.

השירות לא דורש התקנת אפליקציה על הסמארטפון ולא משפיע על חיי הסוללה ומהירות הגלישה. זאת משום שהמערכת, שפותחה על ידי החברה הישראלית אלוט תקשורת, פועלת על הרשת של החברה, ולא על המכשירים.

פלאפון מציעה שלוש רמות הגנה: כבוי, רגיל ומחמיר. הגנה רגילה חוסמת אתרים שחברות אבטחה ברחבי העולם דיווחו עליהם כמזיקים באופן ודאי, והגנה מחמירה חוסמת גם אתרים שרק חשודים כמזיקים. בנוסף לשלוש רמות ההגנה, כולל השירות גם הגנת הורים מפני אתרי מין לסמארטפונים של הילדים. אתר מיוחד מאפשר לכל מנוי לבחור את רמת ההגנה הרצויה לו בכל זמן שירצה.

החברה מציינת כי ההגנה פועלת כל עוד גולשים על גבי הרשת הסלולרית - גם בעת שהייה בחו"ל. עם זאת, בשימוש ברשתות אלחוטיות מסוג ווייפיי תלוי המשתמש בעצמו ובאפליקציות אבטחה שהתקין.