מי מאיתנו לא רצה פעם להקליט שיחה? בין אם מדובר בנותני שירות שמבטיחים דברים ולא בטוח שיקיימו, שיחות עסקים חשובות שצריך לתעד או אפילו מקרים משפטיים, בהם הקלטה יכולה להטות את הכף. כולנו חשדנים וכולנו רוצים להגן על עצמנו בכל האמצעים שאפשר. בדיוק לצורך זה ישנן אפשרויות להקלטת שיחות בסמארטפונים. אז בפעם הבאה שנציג שירות לקוחות אומר לכם שלא הבטיחו לכם משהו, תוכלו להוכיח לו שהוא טועה.

באנדרואיד מבחר אפליקציות ההקלטה רחב למדי

ישנן לא מעט אפליקציות לאנדרואיד שמאפשרות הקלטה של שיחות, ורובן עושות פחות או יותר את אותה פעולה בסיסית של הקלטה, השמעה ושליחה של שיחות מוקלטות. רובן אפילו חינמיות, ומאפשרות לרכוש גירסת Pro ללא פרסומות ועם פיצ’רים נוספים כמו שמירה של יותר הקלטות לטווח הארוך, ניהול רשימות של משתמשים ספציפיים שאתם רוצים להקליט או לא להקליט (בינינו, אתם לא רוצים שהאפליקציה תקליט כל שיחה עם ההורים ששואלים אם אתם מגיעים בשישי). רובן תומכות גם בגיבוי של השיחות ל-Google Drive או Dropbox (על אף שחלקן כוללות זאת בגרסה בתשלום בלבד).

לאחר התקנה של האפליקציות ומתן ההרשאות הדי מופלגות שהן מבקשות, רובן יקליטו כמעט את כל השיחות שלכם באופן אוטומטי. ניתן להבחין במהלך שיחות באייקון של עיגול אדום בסטטוס בר (הקצה העליון של המסך), אשר מציין כי ההקלטה מתרחשת ברגע זה. בסיום השיחה, ניתן להכנס לאפליקציה ולהאזין לה, ובמידת הצורך לבצע תיקונים כמו הגברת סאונד, או החלפת שיטת ההקלטה. נסו להקליט מספר פעמים במספר שיטות, כדי לראות שהן באיכות ובעוצמת שמע מספקת עבורכם.

האפליקציה המועדפת עלינו היא Automatic Call Recorder, שכבר הורדה למעלה מ-100 מיליון פעם למכשירים ודורגה על ידי מיליונים. היא עושה כמעט את כל מה שהזכרנו לעיל, ובחינם. האפליקציה כוללת פרסומות, אך לא תתקלו בהן כל עוד אתם לא נכנסים לאפליקציה להאזין להקלטות, וגם אז מדובר במשהו נסבל לחלוטין. אין כמעט הבדל בין הגרסאות שלה בחינם ובתשלום, מלבד האפשרות לשמור יותר שיחות, לנקות את הפרסומות ולנהל רשימה של מספרים שאתם רוצים להקליט תמיד אוטומטית. אפליקציות בולטות נוספות הינן ACR, או Automatic Call Recorder Pro 2018 (לא מקוריות במיוחד בשמות...) שניחנה בממשק וחווית משתמש יותר עכשווית.

המבחר אולי גדול, אבל לא תמיד האפליקציות יצליחו להקליט

שימו לב: בטרם רכישה של תוכנת הקלטת שיחות לאנדרואיד, ודאו כי המכשיר שלכם תומך בהקלטת שיחות. חלק ממכשירי אנדרואיד ישמיעו לכם את הצד שלכם בהקלטה, אך לא יקליטו את הצד השני. על כן הורידו קודם כל את גירסאות החינם ובדקו אם ההקלטות עובדות בצורה תקינה.

אם גיליתם שהמכשיר שלכם לא תומך בהקלטת שיחות - לצערנו מדובר ככל הנראה בהגבלות של מספר יצרניות סלולר שמצייתות לחוקים במדינות שונות, ופשוט מונעות את ההקלטה של השיחות. מאחר ומדובר במכשירי אנדרואיד, ניתן לבצע פעולת Root למכשיר כדי לעקוף את ההגבלות - אך זה כמובן עשוי לגרור תקלות לא צפויות אם אתם לא יודעים מה אתם עושים. האפליקציות לרוב מציעות עוד כמה מנגנונים לעקיפת ההגבלה (כמו השמעת סאונד דרך הרמקול של המכשיר), אבל זה לא תמיד פתרון אופטימלי.

גם לאייפון יש פתרון, אבל לא זול או מושלם

עד כה נגענו באנדרואיד, אבל לא נזניח גם את משתמשי אפל.

יש לנו חדשות רעות וחדשות טובות: החדשות הרעות הן שבניגוד להרבה ממכשירי אנדרואיד, באייפון אין דרך קלה להקליט שיחות. אפל מגבילה לחלוטין את אפשרות ההקלטות; החדשות הטובות הן שיש פתרון עוקף, שאפילו לא מצריך מכם לפרוץ את המכשיר - אבל כן מצריך מכם לפתוח את הארנק.

הפתרון הטוב ביותר לאייפון הוא אפליקציה ותיקה יחסית בשם TapeACall, אשר מאפשרת הקלטה של שיחות באמצעי יצירתי אבל מעיק. האפליקציה לא מקליטה לכם בצורה אוטומטית כל שיחה נכנסת או יוצאת, אלא עליכם להתקשר לשירות הקלטת השיחות שלה דרך האפליקציה, ולאחר שתשמעו את צליל ההקלטה תוכלו ללחוץ על Add Call ולהתקשר לאיש הקשר שאתם רוצים להקליט את השיחה עימו. לאחר שיענה לכם, לחצו על Merge Calls, ובעצם תיווצר שיחת ועידה שהצד של TapeACall בה מקליט אתכם ואת איש הקשר. כמה שניות לאחר סיום השיחה (ושימו לב שניתקתם את שני צדדי השיחה), השיחה תהיה זמינה באפליקציה, וניתן לייצא אותה גם לקובץ MP3 ולשלוח אותה בקלות למייל או לאיש קשר.

אם קיבלתם שיחה שאתם מעוניינים להקליט, תצטרכו להיכנס לאפליקציה ולהעביר את הצד שהתקשר אליכם ל"ממתינה" בזמן שאתם מוסיפים את שירות ההקלטה לשיחת הוועידה, ולאחר מכן למזג את השיחה לצורך ההקלטה. ההקלטה כמובן תתחיל רק מהרגע שמיזגתם את השיחה, ולא לפני כן.

השיטה הזו של איחוד שיחות לא נוחה במיוחד, ומצריכה מכם לזכור להפעיל את האפליקציה ולבצע מספר שלבים שאורכים כמה שניות קריטיות - אבל היא השיטה היחידה שלא מצריכה פריצה של המכשיר או רכישת אביזר פיזי. זו לא הבעיה היחידה של האפליקציה הזו - היא גם עולה כסף, ולא מעט: 20 דולר לשנה של הקלטות לא מוגבלות. לפני שאתם פותחים את הארנק, קיימת גרסת Lite, שמאפשרת לכם להתנסות באפליקציה למשך שבעה ימים. אנחנו ממליצים לנסות אותה ולראות אם היא מתאימה לכם.

מתי מותר לכם להקליט שיחות?

בטרם תתחילו להקליט את שיחותיכם, כדאי שתדעו שהדבר לא תמיד מותר משפטית: "האזנת סתר בישראל מוגדרת כהאזנה לשיחה ללא קבלת הסכמתו של אף אחד מהצדדים לשיחה. מכאן, שדי בכך שמקליט השיחה מודע להקלטה כדי שהשיחה לא תחשב כהאזנת סתר פסולה. זאת, להבדיל ממדינות אחרות (למשל, ניו יורק) שם נדרשת הסכמת כלל הצדדים להקלטה על מנת שההקלטה תהיה חוקית", כך לדברי עו"ד ניר פיינברג, ראש תחום סייבר, אבטחת מידע ופרטיות במשרד שבלת. פיינברג מוסיף ואומר כי "החוק משתנה ממדינה למדינה. על כן מומלץ לבדוק את חוקיות העניין והאם ההקלטה אסורה לפי חוקים אחרים, דוגמת חוקי הפרטיות, במדינה הרלוונטית".

הכתבה פורסמה במקור באתר Geektime

עוד ב-Geektime:
לא צריך לקנות רמקול: אלקסה של אמזון מגיעה לכל הסמארטפונים
הישראלים שיודעים בדיוק על איזה גג יירד גשם עוד שש שעות