בשנים האחרונות נכנס שוק הסלולר העולמי לסוג של עמידה במקום. רוב החברות אינן מחדשות ממש, ורק מוציאות דגמים מלוטשים יותר של אותה נוסחת בסיס מנצחת. אפל עושה זאת עם האייפון, סמסונג עם הגלקסי, LG הצטרפה באחרונה עם סדרת ה-G, וגם סוני.

על אף שבמכירות סוני איננה מככבת, החברה ממשיכה לדחוף את סדרת הדגל שלה, אקספריה Z. בתחילה היה זה ה-Z הראשון, שבאמת היה פורץ דורך בשילוב מראהו הדקיק עם המפרט העוצמתי והיותו חסין למים ואבק, וכעת, אחרי ה-Z1, שהיה בעצם השני לשמו, מגיע אל שולחננו ה-Z2, שהוא המכשיר השלישי בסדרה. לקחנו אותו לבדיקה.

עיצוב וממשק

Sony Xperia Z2 (צילום: ניב ליליאן, NEXTER)
לא הגיע המן לשדרג את העיצוב? Xperia Z2 של סוני | צילום: ניב ליליאן, NEXTER

מהותית, ה-Z2 לא שונה מאוד במראהו מה-Z1, ואפילו לא רחוק מה-Z הראשון. אותו מראה מרובע ומשעמם, עם זכוכית הגב השחורה שכבר חדלה מלהרשים, מצלמה אחורית ומבזק, ומסגרת כסופה עם פינות מעוגלות. שוב קבוע כפתור ההפעלה באמצע הדופן הימנית לצד כפתור הווליום (מתי סוני ילמדו שזו התעללות בימנים?), וכפתור מצלמה מעט נמוך יותר. פתח האוזניות נמצא בראש, ואילו הרמקולים נמצאים בתחתית ועברו עיצוב מחדש. שקע העגינה עבר לדופן שמאל. תאים מחופים קיימים למיקרו SD בצד אחד, ותחת מכסה משותף מצויים שקע הטעינה (מיקרו USB), ומגש ה-SIM, שהוא קצת מעצבן.

התוצאה הכללית היא כמו שציפינו מאקספריה. ברם, המראה הבלוקי, לעומת מתחרים שמשנים את מראם בהתאם לרוח הזמנים, כבר נראה קצת מיושן, וחשוב מכך – פחות נוח לאחיזה, במיוחד לבעלי ידייים קטנות.

עוד מילה וחצי על הערכה: הערכה של האקספריה Z2 מפתיעה מאוד לטובה בתחום התוספות: מלבד מגן מסך כלול, סוני גם הוסיפה נרתיק "ספר" אלגנטי בצבע שחור עם הלוגו שלה, שמגן על הטלפון ולמעשה מייתר רכישות נוספות על אביזרים. והתוספת הכי נאה היא האוזניות, שמיד נרחיב בעניינן.

תצוגה וביצועים

סוני ממשיכה בגישה המסורתית גם במסך. בניגוד לחברות אחרות, שהתפתו לשים מסכים גדולים יותר במכשיריהם (כמו ה-G3 של LG), סוני מסתפקת כאן במסך 5.2 אינץ'. עם רזולוציית Full HD שכבר הפכה לסוג של סטנדרט. המסך הוא מסך IPS וכמו קודמו, אנחנו סבורים שהצבעים שלו קצת חיוורים. הפירוט סביר, לא יותר מזה. לסוני אמנם טכניקות משלה לעיבוד צבעים, אבל לרוב אנחנו מוצאים אותן מעוותות ומעצבנות – ומכבים אותן. כדי למנוע אי הבנות – מדובר במסך טוב וקריא ונעים, אבל לא נפלנו מביצועיו.

ואם כבר בביצועים עסקינן, הרי שסוני מספקת גם כאן מכונת ביצועים רצינית. בשקט בשקט, האקספריה Z2 עוקף בקלילות את ה-G3, ומוציא תוצאה של 18,077 נקודות ב-3DMark, עם חומרה זהה של מעבד סנאפדרגון 801 ארבע ליבתי במהירות 2.26 גיגה-הרץ ושלושה גיגה-בייט זיכרון, ונותן פייט גם ל-S5 של סמסונג.

קול ומולטימדיה

הורתו היפנית של ה-Z2 תמיד הייתה חזקה בענייני קול ותמונה, עוד מימי המצאת הווקמן שלה. גם הפעם, סוני לא מאכזבת. ראשית, במחלקת הקול, הרמקולים מוציאים צליל סטראופוני נאה למדי. אבל ההפתעה הגדולה היא דווקא האוזניות.

לרוב אנחנו נוטים שלא להתייחס לאוזניות שמגיעות עם הטלפונים הסלולריים, כי רובן בריות משעממות ותבניתיות, שמעניקות אמנם חוויה לא רעה, אבל כמעט כל זוג אוזניות שנקנות היום בנפרד וזמינות במגוון רחב, מוציאות תוצאות טובות יותר. אבל סוני מפתיעה כאן וכללה בערכה גם אוזניות מבטלות רעשים – כלומר: בעלות מנגנון ביטול רעשים אקטיבי, מהסוג שתמצאו רק באוזניות יקרות למדי. בדקנו אותו, ובסך הכל הן פועלות לא רע. ביטול הרעשים לא מושלם, אבל אם תשימו מוזיקה בווליום סביר ומעלה – לא תשמעו שום רעש סביבתי. נהדר למי שרוצה לעבוד ולא לשמוע את הסביבה.

Sony Xperia Z2 (צילום: יאיר מור, NEXTER)
שיפור ניכר בצילום. ניו-יורק דרך מצלמת ה-Xperia Z2 | צילום: יאיר מור, NEXTER

המצלמה, היא מצלמת 20 מגה-פיקסל אימתנית. על אף שבדגם הקודם היו איתה בעיות, ניכר שסוני שיפרה מאוד את האופטיקה והתוכנה, ועכשיו המצלמה עושה יופי של עבודה. יש פה גם כמה עיבודים שמצאו חן בעינינו. תמונות הלילה שלה סבירות פלוס, כמו גם צילום הווידאו, ובאופן כללי היינו מרוצים, אם כי יש לה נטייה קלה לקרירות בצבעים. בסך הכל, זו מצלמה לא רעה בכלל, כראוי לחברה כמו סוני.

אפליקציות ותוכנה

לסוני יש שורה ארוכה של כלים מובנים בסדרת ה-Z, וגם כאן לא נפקד מקומם. על אף שחבילת האפליקציות של סוני נוטה להיות לפעמים טרחנית (כמו אלבום התמונות ברצף המעצבן), כלי המולטימדיה שלה טובים מאוד, במיוחד לטיפול בסרטים ובמוזיקה - תחום שהוא מומחיות של סוני. לצד זאת, החברה מקדמת גם את האינטגרציה החזקה שלה עם קונסולות הפלייסטיישן 4. בשורה התחתונה, אנחנו מרוצים מאוד התוכנות של סוני, כמו גם הניקיון של הממשק.

חיי סוללה

ל-Z2 יש סוללה פנימית של 3,200 מיליאמפר/שעה, שאינה ניתנת להחלפה. ברם, החוזקה העיקרית של סוני היא יכולות ניהול חשמל מאוד מתקדמות. זה מאפשר לה לסחוט מהסוללה הזו כמה ימים טובים של עבודה בלי טעינה בהמתנה, ולמעלה מיומיים של שימוש סטנדרטי רצוף. האקספריה החדש הוא אחד מהטלפונים הכי מאריכי חיים שפגשנו לאחרונה.

עם זאת, בצד ההתחממות יש מחיר. המכשיר הזה מתתחמם בצורה מורגשת, גם בפעילויות יחסית מתונות כמו וידאו, מוזיקה או שידור וזה קצת חבל.

סיכום

כמו קודמיו בסדרה, האקספריה Z2 הוא טלפון חכם רציני וקשוח. הוא אמנם לא הכי נוח לאחיזה וסוני באמת צריכה לשקול מחדש את עניין העיצוב המלבני, אבל מי שיש לו ידיים גדולות מספיק יכול ליהנות ממנו. הוא מכשיר סולידי מכל בחינה שהיא, וכמעט לא מצאנו בו מגרעות, על אף שהוא יחסית נטול גימיקים. המצלמה טובה מאוד, ומי שמחפש אוזניות שיבודדו אותו מהעולם בלי להוציא הון תועפות על זוג נפרד - זה בהחלט שיקול, לצד חיי הסוללה הארוכים שלו.

בסך הכל, למעט עניין נוחות האחיזה, ה-Z2 הוא טלפון חכם שבא לעבוד, על אף מחיר שוק מעט גבוה עדיין.

מחיר שוק: החל מ-3,179 שקלים (נכון לשעת הכתיבה).

ציון נקסטר: 9.2