מעניין מה סטיב ג'ובס היה אומר על זה? 14:00 בצהריים, בני ברק ואנשי תחנת הרדיו "קול ברמה" מתפללים מנחה. רק שבמקום הסידור המסורתי הם קוראים אותו מתוך טלפונים חכמים.

"בעיקרון המכשיר הזה יש בו הרבה דברים שליליים. אם כבר משתמשים במכשיר האייפון אז אנחנו מנצלים את הטוב שבו ויש בו אפליקציות גם של תפילה, וגם בנסיעה אדם שלא יכול כל הזמן לקחת איתו ספרים, ללמוד, להתפלל". אומר אבי מימרן, מנהל תוכן של רדיו "קול ברמה".

אבל לא רק יישומים של סידורי תפילה תמצאו בחנויות האפליקציות הווירטואליות אלא גם גרסאות של התנ"ך, מושגים  בקבלה, חשבון טוויטר שמעדכן בפסוקו של יום ויישום שמזכיר מה היא הברכה הנכונה לסוגי המזון השונים.

"בגדול יש היום כמעט לכל צורך יישום ייעודי, משהו כתוב או מידע שיש באינטרנט ומרוכז באפליקציה". אומר יהודה שוחט, יועץ מחשבים למגזר הדתי.

ומוסיף כי מדובר בדבר מאוד שימושי: "אני עושה הרבה ומסתובב הרבה גם בעולם. זה משמש אותי בכל מקום. זה טבעי מבחינתי, פשוט לשלוף את המכשיר". 

"פוטנציאל השוק הוא אדיר", אומר שרון דניאל, מפתח אפליקציות. "יש אנשים דתיים רבים שאוחזים טלפון חכם בידם ומשתמשים באפליקציות שמועילות להם. ולכן, כל מי שיבוא ויפתח אפליקציה שבאמת יכולה לסייע למשתמש הקצה, יש סיכוי טוב שהוא יוכל להצליח.

את האפליקציות האלה לא ניתן למצוא במכשירים הסלולריים ה"כשרים" שחסומים לגמרי לאינטרנט. את הפתיחות הטכנולוגית, יש רבים במגזר החרדי שעדיין חוששים לאמץ. מי שכן מתחבר לזה יכול בין השאר להרכיב דגם של בית המקדש ואולי כך לקרב את הגאולה. להדליק נרות חנוכה בלי לדעת בגפרור או להוסיף אלמנטים כמו כיפה וזקן לצילומים של מפורסמים. כשהאייפון הופך לתשמיש קדושה השאלה המתבקשת היא מה עושים בשבת.

>> וירוס חדש במכשירי אנדרואיד - חמישה מיליון משתמשים כבר נדבקו