ה-FBI שילמה 900,000 דולר לחברה חיצונית בשביל לפרוץ לאייפון של סייד ריזואן פארוק, המחבל מסן ברנרדינו. הסכום התפרסם לאחר שסנאטורית פלטה את המידע שאמור להיות מסווג.

דיאן פיינשטיין, חברת סנאט מקליפורניה, חשפה את המידע במסגרת דיון על חקיקה שתחייב חברות טכנולוגיה לדווח על פעילות חשודה של לקוחות שלה לרשויות החוק, כך מדווח ב-AP. "הייתי בהלם אחרי הפיגוע בסן ברדרדינו", אמרה פיינשטיין לראש ה-FBI, ג'יימס קומי, "נאלצתם לשלם 900,000 דולר בשביל לפרוץ את האייפון, והבנתי שהיו לכך סיבות טובות". 

המכשיר המדובר שייך לרוצח שיצא עם אשתו בדצמבר 2015 לבצע פיגוע בסן ברנרדינו, קליפורניה, שבו הם רצחו 14 אנשים. ב-FBI ניהלו מאבק משפטי ארוך מול אפל, שלא איפשרה גישה לאייפון של פארוק. הוויכוח בין שני הצדדים היה בין הזכות לפרטיות של לקוחות אפל לבין בטחון הציבור. בסופו של דבר ה-FBI הצליחה להגיע למידע באמצעות חברה חיצונית. באפל הביעו דאגה מכך שיהיה אפשר לנצל את השיטה בשביל לפרוץ גם לאייפונים של אזרחים חפים מפשע, ואמרו שיגלו איך האייפון נפרץ ויסתמו את הפריצה.

פיינשטיין אמרה בדיון שלמעט פייסבוק, רוב חברות הטכנולוגיה שאיתן שוחחה לא הבינו את הבעיה - שצריך לפעמים להגיע למידע רגיש של לקוחות. היא שאלה את קומי אם ה-FBI פנתה בעצמה לחברות להסביר את המצב, והוא הגיב שאכן התקיימו שיחות כאלה.

לדבריו, החברות מתחילות לראות את "הצד האפל" והן הופכות ליעילות יותר. "פרטיות היא חשובה,אבל הן לא הבינו את המחיר שנוגע לבטיחות הציבור, אני חושב שהן מתחילות להבין את זה. היה חשוב לנו להגיע למידע באייפון ההוא ואנחנו צריכים למצוא את האיזון בין פרטיות לבין בטיחות הציבור".

ב-FBI לא מפרסמים את שם החברה החיצונית שפרצה לאייפון, למרות שכלי תקשורת שדורשים את המידע. בתקשורת עלה שמה של חברה ישראלית שעוסקת בשחזור וגישה למידע מסמארטפונים, אולם החברה לא אישרה או הכחישה את הפרטים, מטעמי סודיות.