גזרת הסמארטפונים הזולים מתחממת. עם מותגים כמו Zenfone 2 של אסוס ו-P8 של וואווי, שמציעים איכות ושם תמורת פחות שקלים מגלקסי S6 או אייפון 6, ועם מגוון של מותגים סיניים – הסמארטפונים הזולים הולכים וכובשים את לבם של הישראלים, ואנשים פה מבינים שאפשר לקבל טלפון הגון שיספיק לרוב המשימות היומיומיות, כמו פייסבוק, וואטסאפ, ווייז - בלי לשלם חצי משכורת ממוצעת.

המבחנים

המבחנים שהחלטנו עליהם פחות או יותר זהים לאלה במבחן סמארטפוני הדגל. הפעם החלטנו לוותר על מבחן איכות השיחה לטובת מבחן רלוונטי יותר למי שרוכש סמארטפון זול: הממשק ונוחות השימוש. בדקנו איכות בנייה, נוחות אחיזה ואיכות הממשק והמקלדת. בטלפונים הזולים המדדים האלה נוטים להיות לעתים נקודות תורפה, ולכן החלטנו לבדוק אותם. שאר המבחנים הם זהים: מבחן המדיה, מבחן הצילום, מבחן הביצועים ומבחן חיי הסוללה.
שוב, אנחנו מזכירים: אין טלפון מושלם. לכל טלפון יש נקודות תורפה וחוזק, אבל יש טלפון מושלם בשבילכם, ואתם מוזמנים לבחור לפי מה שחשוב לכם.

בקרב הזה יש שונות גדולה יותר מאשר בקרב הקודם - יש כאן טלפונים שמחירם נע סביב האלף שקלים וטלפונים שעולים יותר מאלפיים שקלים, וזה מכתיב שינויים באיכות. במתחרים: ארכוס דיאמונד 50,
ZTE Blade S6 הסיני, אסוס זנפון 2 החדש, ה-Note M2 של מייזו, סוני אקספריה Z3 קומפקט ו-וואווי P8.

קבלו אותם, מימין לשמאל:

קרב מכשירי הביניים (צילום: ניב ליליאן, NEXTER)
המתחרים | צילום: ניב ליליאן, NEXTER


ארכוס Diamond 50 – הדיאמונד 50 של ארכוס הצרפתית הוא מכשיר עם גב פלסטיק צבעוני ושמח, מסך של חמישה אינץ' ברזולוציית HD מלאה, ומתבסס על סנאפדרגון 615, ערכת השבבים מטווח הביניים של קואלקום, עם שני מעבדי A53, שהמהיר ביניהם פועל במהירות 1.5 גיגה-הרץ. המצלמה האחורית היא מצלמת 16 מגה-פיקסל וסוללת הליתיום פולימר מגיעה בקיבולת של 2,700 מיליאמפר/שעה. באופן קצת תמוה, הטלפון הזה מבוסס על גירסה קצת ישנה של אנדרואיד, 4.4.4, במקום גירסה 5 החדשה והעדכנית. מחיר: 1,199 שקלים.

Asus Zenfone 2 – הזנפון 2 הוא ממשיך דרכו של הזנפון 1, שנחשב פורץ דרך בשעתו, כטלפון זול עם חומרה טובה ממותג מוכר. אסוס היא אחת היצרניות הגדולות הבודדות שבאופן מופגן מסתמכת על מעבדי אינטל לסלולר, ולא על מעבדים המבוססים על עיצובים של חברת ARM. והאמת? הביצועים של אלה הולכים ומשתפרים. הזנפון הוא תפלץ מגודל בן 5.5 אינץ' ורזולוציית HD מלאה, עם כפתור ווליום אחורי א-לה סדרת ה-G של LG, מעבד ארבע ליבות במהירות 2.3 גיגה-הרץ ולא פחות מארבעה גיגה-בייטים של זיכרון, וסוללת 3,000 מיליאמפר/שעה אימתנית. מחיר: 1,799 שקלים.

Sony Xepria Z3 Compact – הקומפקט הוא גירסה מוקטנת של ה-Z3, טלפון הדגל הקודם של סוני, שעדיין משווק. המסך שלו קטן יותר יחסית לאחרים – 4.6 אינץ', המצלמה היא מצלמת 20 מגה-פיקסל אימתנית של סוני עצמה, הסוללה היא סוללת 2,600 מיליאמפר/שעה וערכת השבבים היא סנאפדרגון 801 – בדיוק אותה ערכה שמצויה אצל אחיו הגדול. מחיר: 2,449 שקלים.

ZTE Blade S6 – גם ה"להב" של ZTE הוא בעל מסך חמישה אינץ', אבל ברזולוציית HD לא מלאה של 720 על 1,280 פיקסלים בלבד, מצלמת 13 מגה-פיקסל וסוללת 2,400 מיליאמפר/שעה. גם הוא מבוסס על ערכת השבבים סנאפדרגון 615 של קוואלקום. מחיר: 1,599 שקלים.

Huawei P8 – הוואווי P8 הושק כאן ברעש רב לפני כמה שבועות. זהו טלפון הדגל הנוכחי של וואווי, עם מעבד קירין 930 שהם מייצרים בעצמם, מסך 5.2 אינץ' ברזולוציית HD מלאה, מצלמת 13 מגה-פיקסל, שלושה גיגה-בייט של זיכרון וסוללה של 2,600 מיליאמפר/שעה. מחיר: 2,399 שקלים.

Meizu Note M2 – נראה שמייזו הסינית, שמיובאת לארץ בידי באג, התחבבה במהירות על הישראלים, בזכות חומרה רצינית ומחיר שפוי. ה-Note M2 הוא התשובה המייזואית לפאבלטים למיניהם: מסך גדול של 5.5 אינץ' וגוף מעט גס באפור מתכתי, שמזכיר באופן חשוד אייפון. בכלל, לא מעט מהטלפונים בסקירה הזו מזכירים את האייפון בעיצובם, ולא בכדי. מתחת למכסה המנוע: מעבד מדיה-טק מתומן ליבות במהירות 1.3 גיגה-הרץ, מצלמת 13 מגה-פיקסל ושני גיגה-בייט זיכרון. מחיר: 999 שקלים.

עיצוב וממשק

הדיאמונד 50 של ארכוס מעוצב בפשטות, מאוד בפשטות. מדובר בטלפון עם גב פלסטיק צבוע. העיצוב פשוט אבל נאה ובקו נקי (יחידת הבדיקה שלנו הייתה בצהוב זרחני). הוא נוח לאחיזה, כאשר הכפתורים של עצמת הקול וההדלקה/כיבוי/נעילה/פתיחה נמצאים בצד שמאל של המכשיר והשאר כפתורי מגע – סידור נוח לימניים, פחות לשמאליים. פחות ניתן לומר זאת על הממשק. הממשק של הדיאומונד 50 הוא של גירסת אנדרואיד 4.4.4 שכבר מיושנת בימינו, והמקלדת המקורית והלא נוחה של גוגל היא חלק מהעניין. כמובן, אפשר להחליף מקלדות, ובהחלט היינו ממליצים לעשות זאת במקרה הזה.

המייזו M2 הוא בחור מגודל עם עיצוב פונקציונלי, שבמקרה או לא במקרה, מזכיר קשות את האייפון 6 – משבכת הרמקול בתחתית ועד המבזק הדו-גווני. הגוף הוא גוף פלסטיק שצבוע כך שייראה כמתכת אפרפרה - לא מאוד יוקרתי, אבל סביר במראה. גם פה הכפתורים של הווליום וההפעלה נמצאים בצד שמאל, אבל בגלל הגודל של המכשיר הוא נוח לתפעול בשתי הידיים. ל-M2 יש גם כפתור בית חומרתי גדול. הבעיה עם הממשק של ה-M2 היא שהוא בנוי כמו ממשק אייפון לכאורה, עם כפתורי חזרה על המסך – והבעיה שאפליקציות אנדרואיד לא מותאמות לזה. לא מעט אפליקציות יוצרות בעיות ממשק בגלל המבנה הזה. בנוסף, הממשק של ה-M2 סובל מעברות רשלני ובכלל, נראה חצי אפוי. חבל. מילה אחת טובה על המקלדת: המקלדת הנומרית מתחלפת למבנה כמו שאנחנו מכירים מצידה הימני של מקלדת מחשב – וזה, נוח מאוד.

ה-Blade S6 של ZTE גם הוא צבוע בגוון מתכתי, אבל בהיר יותר. הוא מזכיר מאוד במראהו גלקסי S מדורות קודמים: כפתור בית מרכזי מואר, לצד כפתורי מגע משניים. כפתור ההפעלה וכפתור הווליום קבועים בצידו הימני. פשוט אך פונקציונלי, שזה גם מה שאפשר לומר על הממשק הכללי של הבלייד ועל המקלדת: זהו ממשק הלוליפופ הסטנדרטי - נעים לעין ולשימוש, אלגנטי במידה סבירה, אבל לא חדשני או נועז. ועל זה נאמר: ככה הוא, באמצע, אם לצטט את כוורת.

ברם, בענייני הממשק ואיכות הבניה למותגים הגדולים יש יתרון: האקספריה Z3 הקטן בנוי לעילא ולעילא, והוא גם חסין למים ואבק. סוני משמרים פה את המבנה של כפתור הפעלה שקבוע במרכז הצלע הימנית של המכשיר, אבל בגלל הגודל הזעיר יותר, זה למעשה עובד: ימניים יגיע אליו עם האגודל, שמאליים עם האצבע המורה. כפתור הווליום ישר מתחתיו, וסוני כללו פה גם כפתור הפעלה ייעודי למצלמה, שיהיה. המקלדת היא המקלדת המוקפדת של סוני. היא מאוד נוחה לשימוש, גם ביד אחת. באופן כללי, הממשק של סוני הוא סולידי ורובסטי, והניסיון של החברה ניכר.

אקספריה Z3 קומפקט (צילום: ניב ליליאן)
ננס מבחוץ, ענק מבפנים. Sony Xperia Z3 Compact | צילום: ניב ליליאן

דברים דומים אפשר לומר על הוואווי P8. מכל הטלפונים שהזכרנו, הוא הדומה ביותר לאייפון 6. למעשה, הוא נראה כמו גירסה רבועה של המכשיר האפלי, עד שהאחיינית של כותב שורות אלה התבלבלה ושאלה אם זה אייפון חדש. וזה דווקא נאמר לטובתו: זהו גוף אלומיניום, המקשים קבועים בדופן הימנית, והוא נוח מאוד לאחיזה. בכל מה שנוגע לממשק, לוואווי יש גישה משלה לממשק, וגם הפעם הם עשו עבודת אינטגרציה טובה לממשק הלוליפופ. המקלדת אמנם היא המקלדת המקורית של מערכת ההפעלה, כמעט בלי שינויים, אבל היא מוצלחת ונעימה. באופן כללי, הממשק חלקלק למדי, ולא נופל באיכותו ובפירוט שלו מממשקים של מכשירי דגל.

וואווי P8
הממשק והצבעים של Huawei P8

גישה דומה לממשק אפשר למצוא אצל אסוס בזנפון 2. אמנם, המכשיר עצמו הוא קצת גדול, ובעלי ידיים קטנות יתקשו לתפעל אותו ביד אחת. אבל אסוס שאלה דף מספר העיצוב של LG – כפתורי הווליום קבועים במרכז גב המכשיר. אלא שבניגוד ל-LG, אסוס לא הלכו עם זה עד הסוף, ואת כפתור ההפעלה נמצא דווקא בראש המכשיר. זה לא הסידור הכי נוח בעולם. גם לאסוס יש פילוסופיית עיצוב משלה לממשק הגרפי, והוא בסך הכל נעים, אם כי קצת מצועצע. המקלדת של אסוס, לטעמנו, מעוצבת בצפיפות יתר.

Asus Zenfone 2 (צילום: יאיר מור, NEXTER)
הכפתורים האחוריים של Asus Zenfone 2 | צילום: יאיר מור, NEXTER

במבחן הראשון, המנצחים די ברורים: שני המכשירים שהכי נוחים לשימוש ותפעול יומיומי הם הוואווי P8 והאקספריה Z3 קומפקט של סוני.

מדיה: שמע ווידאו

במבחן המדיה השתמשנו בסרטון הבדיקה החדש שלנו, טיזר למקס הזועם בגירסתו החדשה, שירש את הסרטון של Skyfall. הסרטון הזה רווי בסצינות מרשימות, פיצוצים מרשימים עוד יותר ומגוון צבעים – מה שהופך אותו לסרטון בדיקה אידיאלי. בדקנו גם את הצליל שבוקע מהרמקולים.

לזנפון 2 יש צבעים טובים, עם נטייה קלה לכיוון הצהבהב-חם. הצליל לא רע, אם כי קצת דחוס. לוואווי P8 יש מסך LCD חד ומצוין, ואכן, קיבלנו תמונה עם פירוט מאוד גבוה וצבעים בהירים ולא רוויים. הרמקול סביר, אבל לא נפלנו. ואם כבר לא נפלנו, אז הבלייד S6 של ZTE מוציא תמונה סתמית, אפילו קצת "מרוחה" ולא חדה. גם הרמקול שלו לא מצטיין, על אף עיבוד דולבי שקיים במכשיר. המייזו M2, שגם הוא מצויד במסך משובח וחד בדומה ל-P8, מציג וידאו עשיר, חד וצבעוני. הצליל שלו קצת חסר בגזרת הבאס, אבל הוא מפורט למדי. מה-Z3 קומפקט היו לנו ציפיות גבוהות בתחום המדיה, כי זה תחום שסוני תמיד שמה עליו דגש – ואכן, לא התאכזבנו. המסך של האקספריה אולי קטן לעומת המתחרים, אבל הוא מספק חוויה מענגת של ממש. התמונות חדות ועם עומק. לסוני יש גם תוכנה מיוחדת לשיפור התצוגה והצבעים, שהופכת את הצבעים לקצת רוויים אבל זו כנראה התמונה הכי טובה שחווינו. באופן דומה, הצליל מפורט מאוד ועשיר, בזכות עיבודי צליל וסראונד שסוני כוללים בתוכנה. אגב, לסוני יש גם מצבי סראונד באוזניות ואקולייזר, שזו תוספת נחמדה מאוד. אחרון חביב הוא הדיאמונד 50, שמציג תמונה לא רעה בסך הכל, עם חדות סבירה ופירוט סביר, אבל הצבעים היו קצת דהויים לטעמנו.

בקיצור, אם אתם צרכני סרטים ומוזיקה בדרכים, ה-Z3 או ה-M2 הם הטלפונים בשבילכם. כאשר ל-m2 כמובן יש נדל"ן מסך גדול יותר.

צילום

מבחן הצילום שלנו בנוי באותה השיטה שבה בוחנים אתרי הצילום המתמחים מצלמות: סצינה שהורכבה במיוחד עבור הבדיקה, שמורכבת מפריטים שונים, צבעוניים ובעלי פרטים (בקבוק של ג'ק דניאלס, דינוזאור כחול, קוביות צבעוניות, אבן קווארץ, דגם מתכתי של מגדל אייפל ועוד כמה שטויות – העיקר שיהיה מגוון של צבעים ומרקמים), שמסודרים בצורה שגם בוחנת יכולות עומק שדה. הצילום נעשה ממרחק זהה, מיקום זהה ובתנאים שווים, כאשר הפעם קבענו את החשיפה על ISO 200, ומהירות תריס 1/20. מפתח הצמצם, שבטלפונים סלולריים הוא קבוע בהתאם לסוג העדשה המותקנת, משתנה מטלפון לטלפון. הערכים נעים לרוב בין f1.8 ל-f2.2 לערך. בדקנו חדות, רוויה, עומק שדה ופירוט.

מבחן צילום ZTE Blade S6 (צילום: ניב ליליאן, NEXTER)
מבחן צילום: Blade S6 | צילום: ניב ליליאן, NEXTER

מבחן צילום - זן פון 2 (צילום: ניב ליליאן, NEXTER)
מבחן צילום - זן פון 2 | צילום: ניב ליליאן, NEXTER
מבחן צילום Meizu M2 Note (צילום: ניב ליליאן, NEXTER)
מבחן צילום: M2 Note | צילום: ניב ליליאן, NEXTER
מבחן צילום אקספריה (צילום: ניב ליליאן)
מבחן צילום: Xperia Z3 Compact | צילום: ניב ליליאן
מבחן צילום דיאמונד 50 (צילום: ניב ליליאן)
מבחן צילום: Diamond 50 | צילום: ניב ליליאן

מבחן צילום P8 (צילום: ניב ליליאן)
מבחן צילום: P8 | צילום: ניב ליליאן

ה-S6 של ZTE הוציא תמונה בהירה מאוד, אבל צרובה באזורים מסוימים, ולא טובה בפרטים. דווקא הזנפון 2 הפתיע אותנו קצת לרעה - התמונה יצאה מפורטת, אבל קצת חשוכה. גם המייזו m2 הוציא תמונה חדה ומפורטת, אבל שוב קצת חשוכה. ה-z3 הוציא תמונה מוארת ובהירה, עם צבעים טובים ופירוט, ורק נפל קצת בענייני מיקוד ועומק שדה. ההפתעה של המבחן הזה היה הדיאמונד 50 של ארכוס - על אף שזהו טלפון זול יחסית, הוא הוציא תמונה מוארת היטב, מאוזנת להפליא, עם פירוט טוב וצבעים מדויקים. הופתענו לטובה. ואחרון חביב הוא ה-P8, שהוציא תמונה אולי קצת מוארת מדי, אבל בעלת צבעים מדוייקים ופירוט יוצא דופן.

שורה תחתונה: אם במצלמפון ראוי חשקתם, יש לכם שלוש אפשרויות: הוואווי P8, הדיאמונד 50 של ארכוס וה-Z3 של סוני.

ביצועים

גם מי שקונה טלפון ביניים רוצה לפעמים לשחק אנגרי בירדס או משחקים כבדים יותר, ולכן יצרנו את מבחן הביצועים המחמיר שלנו. כמו במכשירי הדגל, גם כאן העברנו את הטלפונים שלושה מבחנים סינתטיים נפרדים, כדי לחסל אפשרות לרמאויות – 3DMark, AnTuTu ו-Geekbench.

ב-3DMark, שהוא המבחן שהכי מדמה משחקים, המנצח היה מעבד האטום השמנמן של אינטל, שהוציא לא פחות מ-20,299 נקודות במבחן Ice Storm במצב Unlimited. מיד אחריו ובהפרש זניח – ה-Z3 קומפקט של סוני. כאן לא הייתה הפתעה. סוני מביאה אקדח לקרב סכינים, בכך שהמעבד שנמצא בקומקפט הוא בדיוק אותו מעבד של מכשיר רמת הדגל שלה, ה-Z3 – סנאפדרגון 801. 19,729 נקודות.

שאר הטלפונים משתרכים הרחק מאחור – וואווי עם 11,000 נקודות, הבלייד עם 8,549 נקודות, הארכוס עם 7,834 נקודות והאחרון – ה-M2, עם 6,215 נקודות, קרוב לרבע מהנקודות של הטלפון החזק ביותר... מבוכה למייזו.

אבל ב-AnTuTu וב-Geekbench, שהם מבחנים כלליים יותר, התמונה משתנה. ב-Geekbench, הוואווי מוביל עם 3,328 נקודות, הזנפון 2 אחריו בהפרש משמעותי עם 2,854 נקודות וצמוד אליו הסוני, עם 2,787 נקודות, ומיד אחריו ה-M2 עם 2,618 נקודות. שני האחרונים הם הארכוס דיאמונד 50 והבלייד, עם 2,302 ו-2,145 נקודות בהתאמה.

ב-AnTuTu, הזנפון 2 שוב לוקח את המקום הראשון, עם 47,575 נקודות, אבל נותנים לו "פייט" הוואווי P8 עם 46,122 נקודות והסוני עם 45,086 נקודות. וגם כאן, ראוי לשאול למה האחרונים תמיד בסוף. ה-M2 מאכזב עם 32,085 נקודות, לבלייד יש רק 30,665 נקודות ואחרון חביב, הדיאמונד, עם 28,214 נקודות.

במבחן הביצועים העסק מאוד דיכטומי, ונסגר רק ב"פוטו פיניש". אם במכשירים עצמתיים עסקינן, הרי שהזנפון 2, הוואווי P8 והאקספריה Z3 קומפקט – הם צריכים להיות המועדפים עליכם, כאשר הוואווי והזנפון 2 הם הזוכים הרשמיים, בזכות העובדה שהם קוטפים את המקומות הראשון והשני ברוב המבחנים.

חיי סוללה

לבדיקת חיי הסוללה, כמו במבחן הקודם, השתמשנו במבחן הסוללה של Geekbench, כאשר בהירות המסך עומדת על 50%. Geekbench מפעיל עומס משתנה על המכשיר, אבל כל הזמן מעביד אותו בצורה כזו או אחרת, כדי לדמות שימוש רציף – שיחות, צפייה בסרטים, משחקים. הנתון שמתקבל בסוף הוא זמן הפעולה הרציף של המכשיר במחזור טעינה בודד. תוצאה גבוהה יותר – טובה יותר.

הדיאמונד 50 לא כיכב גם במבחן הזה. ציון הסוללה שלו עמד על 1,488 נקודות, וכארבע שעות של פעולה רציפה. לבלייד של ZTE היה ציון נמוך אף יותר: 1,341 נקודות, ורק שלוש שעות ועשרים דקות של פעולה רציפה.

האסוס, באופן לא מפתיע, גם הוא במדשדשים. המעבדים של אינטל אולי נותנים ביצועים, אבל הם גם זללני זרם לא קטנים, מחלה שאינטל עוד לא הצליחה כנראה לפתור במעבדים הניידים שלה. הזנפון 2 נתן לנו רק כחמש שעות פעולה רציפה וציון של 3,025 נקודות במבחן.

האחרון בשלישיה הפותחת היה הסוני אקספריה – באופן קצת מפתיע, כי ציפינו ליותר. ה-Z3 קומפקט כבר יתן לכם כשבע שעות פעולה סבירות, וציון של 3,120 נקודות.

על כתר חיי הסוללה נאבקו מרה שניים, ששניהם ראויים לציון: הוואווי P8 והמייזו note M2. ב-P8 בדקנו את המכשיר על מצב הניהול "חכם", שזהו המצב המאוזן והיומיומי של המכשיר. אחרי לילה שלם שבו המבחן רץ, ולא פחות מתשע שעות של פעולה רציפה, נותרו במכשיר עוד חמישה אחוזי סוללה, וגם אחרי לילה לבן, ה-P8, שעוד פעל, שאל אותנו אם אנחנו רוצים לעבור למצב חיסכון דרסטי כדי להמשיך ולקבל שיחות וסמסים אבל בלי שירותי נתונים או כל שירות אלחוטי אחר... שורה תחתונה: אנחנו נשברנו לפניו, וזה חתיכת הישג בשביל סמארטפון מפלח הביניים. הציון בנקודות אגב, היה 3,703. באופן דומה, ה-M2 הפגין גם הוא חוסן סוללה מרשים, בעיקר בזכות הסוללה המפלצתית שלו, ועקף את ה-P8 ממש כחוט השערה – הוא פעל תשע שעות וארבעים דקות רצופות, כלומר, כמעט עשר שעות של פעולה רצופה. הציון: 3,853, הפרש לא משמעותי של 150 נקודות.

לסיכום, אם אתם מחפשים מכשיר שישרוד אתכם את היום הרחק משקעים, ה-P8 וה-m2 צריכים להיות ברשימה הקצרה שלכם.

סיכום

בדומה לסקירה שלנו של טלפוני הדגל, מסתמן כאן "סוס עבודה" שבלט כמעט בכל המבחנים, והוא הוואווי P8. על אף מחירו הגבוה יחסית, הוא נותן תמורה מעולה לכסף, ומדובר בטלפון שכמעט משתווה למכשירי הדגל היקרים שעולים אלף שקלים יותר. במקום השני, הטלפון עם המחיר הכי גבוה בסקירה עצומת המימדים שזה עתה קראתם, הלוא הוא האקספריה Z3 קומפקט. ובכל זאת, מדובר בטלפון עם חומרה של טלפון דגל וכמעט בלי פשרות מלבד גודל המסך הקטן יחסית. את מדליית התמורה לכסף היינו נותנים בשמחה למייזו m2, אלמלא בעיות הממשק שלו. תמורת אלף שקלים זו תמורה מצוינת לכסף, במיוחד אם אתם מחפשים מכשיר שישרוד אתכם בדרכים וטוב לצפייה בסרטים. ולבסוף, הזנפון 2 – שהוא טלפון לא רע בכלל, אבל לטעמנו מתומחר קצת גבוה ביחס לתמורה.

ותזכורת אחרונה לזוכים:

עיצוב וממשק: וואווי P8, סוני אקספריה Z3 קומפקט
מדיה: אקספריה Z3 קומפקט, מייזו M2 note
צילום: וואווי P8, אקספריה z3קומפקט, ארכוס דיאמונד 50
ביצועים: אסוס זנפון 2, וואווי P8
חיי סוללה: וואווי P8, מייזו note M2.