קשה להמעיט בחשיבותה של השקה מוצלחת לגלקסי S8 עבור סמסונג. אחרי שמכשיר הדגל הקודם שלה, Note 7, הורד מהמדפים בעקבות סוללות מתפוצצות, סמסונג נמצאת בשלב ההזדמנות השנייה, ואין לדעת מה יהיה הנזק אם היא תפספס אותה.

אך הרושם הראשוני אותו משאירים ה-S8 ו-S8 פלוס הוא בהחלט חיובי. קצת קשה להאמין במבט ראשון שה-S8 הקטן יותר מצוייד במסך בגודל 5.8 אינץ׳, היות שהוא מאוד נוח ביד אחת, ומזכיר בגודלו טלפונים עם מסך קטן יותר. ה-S8 פלוס רק קצת גדול יותר (6.2 אינץ'), וגם אותו אין בעיה להחזיק ביד אחת. הסיבה לכך היא מבנה המסך, שאותו ראינו כבר ב-G6 של LG - צר יותר, גבוה יותר. בסמסונג הצליחו להוריד את השוליים למינימום, ועיגלו - תרתי משמע - את כל הפינות, תוך שימוש בטכנולוגיית קימור המסך שראינו כבר בסדרת ה-Edge, אך הפעם מדובר בקימור עדין ונוח יותר.

גלקסי S8 (צילום: דניס ויטצ'בסקי, NEXTER)
משמאל - ה-G6 שיצא לאחרונה. מימין - ה-S8 החדש | צילום: דניס ויטצ'בסקי, NEXTER

המסך, בכלליות, נראה בהיר ומרהיב. הצבעים שלו, כמו בכל ליין הגלקסי, מיועדים להיות כמה שיותר נעימים לעין, ולא כמה שיותר מדוייקים. לפעמים זו בעיה כשאתם מצלמים תמונה, שנראית לכם מדהימה על הטלפון, אך מאבדת חלק מהיופי במעבר למסך עם שחזור צבעים מדוייק יותר. עם זאת, לא מדובר בתקלה אלא בהחלטה מחושבת, שהשתלמה לסמסונג לאורך השנים.

הנקודה הבעייתית האחת בהנדסת אנוש של המכשיר, לפחות במבט ראשון, היא מיקומו של חיישן טביעות האצבע לצד עדשת המצלמה על צידו האחורי של ה-S8. אם אתם משתמשים בטלפון ביד ימין, זה מגדיל את הסיכוי לכך שתתבלבלו ותגעו בעדשה במקום בחיישן. אם אתם משתמשים בו ביד שמאל, זה אומר שכלל לא תוכלו לגשת לחיישן בלי לעקם את האצבע. לזכותה של סמסונג ייאמר כי טביעות אצבע הן רק דרך אחת מיני כמה לפתוח את נעילת המכשיר בצורה מאובטחת. בנוסף יש כאן סורק קשתית וזיהוי פנים. ונראה שזיהוי הפנים, לכל הפחות, עובד פשוט מעולה.

גלקסי S8 (צילום:  יחסי ציבור )
גלקסי S8 | צילום: יחסי ציבור


קשה מאוד לשפוט האם המכשיר מהיר או לא מהתרשמות של כמה דקות בסביבה מבוקרת - זה בעיקר אפשרי רק כשהתשובה היא ״לא״. ה-S8 לא פישל במהלך ההתנסות, והגיב מהר מאוד הן בתפריטים, הן במצלמה והן בניסיון להשתמש בפונקציית מסך מפוצל. ולא פחות חשוב מכך, הוא היה מהיר מאוד גם בפעולה דרך תחנת העגינה שהופכת אותו למיני-מחשב עם חיבור HDMI ושני חיבורי USB.

תחנת העגינה הזו היא מוצר מעניין בפני עצמו. סמסונג עיצבה ממשק מיוחד שמופעל כשהטלפון מחובר אליה, שדומה יותר לשולחן עבודה של מחשב. וההפעלה של שולחן העבודה הזה היא כמעט מיידית. מעניין יהיה לראות מה מחירה של תחנת העגינה הזו, והאם סמסונג תאפשר ליצרנים אחרים לבנות תחנות עגינה משלהם למכשיר.

דבר נוסף שמצריך התנסות יותר נרחבת מאשר באירוע ההשקה הוא ביגסבי - יישום העוזר האישי של סמסונג (אשר לא יושק בארץ בשלב ראשון). בניגוד לסירי וגוגל, שמתמקדים בעיקר במציאת תכנים באינטרנט באמצעות ממשק קולי, ביגסבי כולל אינטגרציה נרחבת עם המכשיר עצמו, וחיבור ליישומי צד שלישי - כמו, למשל, זיהוי פרטים בתמונה ואפשרות לחפש אותם באמזון. בסמסונג טוענים שביגסבי אמור להיות קונטקסטואלי ומותאם אישית. אם הם יצליחו, יש לזה פוטנציאל להיות שימושי הרבה יותר מהמתחרים, ולקדם את תחום העוזרים האישיים בטלפון.

קשה לקבל בלי גלגול עיניים את ההכרזות השיווקיות של סמסונג על כך שמדובר בתחילת עידן חדש של סמארטפונים, אבל ה-S8 הוא לכל הפחות צעד אבולוציוני מעניין עבור החברה - מכשיר יפה ומרשים מבחינת המפרט, שמבטיח מספר הבטחות מעניינות מאוד בדמות Bigsby ותחנת העגינה שלו. עכשיו כל מה שהם צריכים זה להשיק אותו, ושההשקה הזו תעבור בלי תקלות.

הבעיה היא שתקלות השקה מתרחשות אצל כולם. מהבחינה הזאת, הסטנדרט על פיו ישפטו את סמסונג שונה מזה שעל פיו שופטים חברות אחרות. ואם הכל יעבור בסדר, מן הראוי שהקרדיט אותו תקבל על זה יהיה בהתאם.

הכותב אורח סמסונג בניו יורק