שאומי Mi6 הוא מכשיר דגל של חברה סינית שמתחרה בלי בושה באייפון החדש, ובדגמים העדכניים של סמסונג ושל LG. נתחיל בתכלס: האם הוא משתווה אליהם? ממש לא. האם הוא טוב ומשתלם? בהחלט כן.

התשובה לשאלה איזה סמארטפון לקנות היא אף פעם לא חד משמעית, ותלויה באיזה סמארטפון היה לכם קודם, האם אתם מרוצים ממנו ומה אתם בעצם מחפשים. אייפוניסטים שאוהבים את הנוחות והממשק של המכשירים (המצוינים, באמת) של אפל, הם קהל מאוד ספציפי, שישאל את עצמו רק אם לשדרג לדגם הבא או לא.

לקהל האנדרואיד, לעומת זאת, יש מגוון הרבה יותר גדול, והשאלה אם מחפשים מכשיר בתקציב מסוים או מחפשים מותג. מחירו של שאומי בייבוא רשמי הוא 2,200 שקל (ואפשר למצוא אותו במבצעים גם ב-2,000). הוא כבר בא עם עברית ועם אחריות של היבואן. זה מחיר טוב לסמארטפון במפרט הזה, אבל אם מוותרים על האחריות והשירות של הייבוא הרשמי, אפשר למצוא אותו בפחות. זה לא בהכרח דבר נכון לעשות, אבל יש כאלה שלוקחים את ההימור הזה.

סמארטפון Xiaomi Mi6 (צילום: אהוד קינן, NEXTER)
סמארטפון Xiaomi Mi6 | צילום: אהוד קינן, NEXTER

הנה משהו טיפה מבאס: ה-Mi6 לא עמיד במים. זו תכונה שהופכת להיות שגרתית בקרב המתחרים, והגיע הזמן שהסינים יישרו קו. יאללה, אנחנו ב-2017 ואנשים רוצים לצלם בבריכה או שטלפון נופל ל"כיור" (ב"כיור" אני מתכוון אסלה). מצד שני הוא כן צועד קדימה בתחום אחר והעיף את שקע האוזניות (מה שמכשירי אנדרואיד אחרים עוד לא העזו לעשות) ויש בו רק שקע USB-C. רוצים לשמוע מוזיקה מהאוזניות הרגילות שלכם? סבבה - יש מתאם, בדיוק כמו באייפונים החדשים. מצד שני, הוא לא מגיע עם אוזניות משלו. רוצים לשמוע מהרמקולים? על הכיפאק. הצליל עוצמתי מספיק בשביל להפריע באוטובוס עם המוזיקה וההודעות הקוליות בוואטסאפ, אבל הוא לא נעים ואיכותי כמו במכשירים יקרים יותר.

המסך הוא בגודל 5.15 אינץ' - קצת יותר קטן מהאייפון 8 פלוס שיוצא השבוע (5.5 אינץ'). הרזולוציה שלו היא 1,920x1,080 (כלומר Full HD) בלבד. זה מספר נמוך יחסית לסמארטפוני דגל שיוצאים היום, אבל וואלה, רבים מכם לא יצטרכו יותר מזה. עזבו. רואים טוב, וזה מה שצריך, בעיקר בזכות הבהירות שלו, שמנצחת את המתחרים הגדולים יותר. כלומר, רואים בשמש.

סמארטפון Xiaomi Mi6 (צילום: אהוד קינן, NEXTER)
אין שקע אוזניות, אבל אין גם אטימות למים | צילום: אהוד קינן, NEXTER

ה-Mi6, כמו כל שאומי אחר, מגיע עם כפתור בית שאינו לחיץ, ולידו כפתורים שעובדים במחוות. יש בו אנדרואיד 7.1.1 (הגירסה העדכנית היא 8), שעליו מערכת ההפעלה העצמאית של שאומי (כולל עברית). מטרת החפירה היא להבהיר שכמו במכשירים סינים אחרים - אם היה לכם אנדרואיד אחר, ייקח לכם זמן להתרגל לממשק השונה בפעולות בסיסיות, כמו מעבר בין אפליקציות. סורק טביעת האצבע על כפתור הבית פחות מרשים במהירות שלו מזה של האייפון או של סמסונג.

הביצועים שלו מצוינים. הוא מצויד במעבד סנאפדרגון 835 (המספר הזה לא צריך להגיד לכם כלום, אבל זה הדגם העדכני שקיים במכשירי דגל אחרים), וזכרון פנימי של 6 גיגה-בייט (הרבה), ונפח אחסון לא רע בכלל של 64 גיגה-בייט. בהתחשב בכך שאת התמונות תשאירו בענן, לאפליקציות שלכם זה יספיק.

סמארטפון Xiaomi Mi6 (צילום: אהוד קינן, NEXTER)
מצלמה כפולה במכשיר לא יקר | צילום: אהוד קינן, NEXTER

המצלמה שלו טובה מאוד. יש עדשה כפולה, מה שאומר שאפשר לבצע תקריב של פי שניים, והצבעים די עשירים, היינו אומרים שלפעמים עשירים מדי. בדוגמה הזאת למשל, העלה קצת יותר אנמי ועייף במציאות מאשר הוא בתמונה. האם זה טוב? עניין של טעם. שזו דרך דיפלומטית להגיד שאני לא אהבתי - אבל אתם כנראה כן.

צילום בסמארטפון Xiaomi Mi6 (צילום: אהוד קינן, NEXTER)
הדשא של השכן ירוק יותר, כי אתם רואים אותו דרך מצלמה כזו | צילום: אהוד קינן, NEXTER

אתם בטח שואלים האם סוף סוף נמצא מכשיר עם סוללה כמו שצריך - כזו שאפשר לשכוח לילה אחד להטעין ולא לקום בבוקר בבהלה עם 3 אחוזים. אאלץ לאכזב אתכם. גם Mi6, על 3,350 מיליאמפריו לשעה, החזיק במקרה הטוב עד הלילה אבל לא יותר מזה. ומה בסך הכל רציתי? לדבר עם אנשים, לצפות באיזה פרק בנטפליקס באוטובוס. הסוללה לא גרועה, צריך להיות כנים. היא מחזיקה אתכם יום שלם. אבל עדיין לא תיפרדו מהמטען והסוללה החיצונית.

הנה השורה התחתונה, שבאמת דאגנו לשים בתחתית הסקירה: ה-Mi6 הוא מכשיר דגל טוב מאוד למי שמחפש סמארטפון שיתן עבודה בלי לגהק מצד אחד, לא יהיה יקר מדי מצד שני, אבל לא יעיף אתכם מהתהלבות מצד שלישי.