טלפון בכוס קפה (צילום: istockphoto)
אל תאבדו תקווה. עוד אפשר להציל אותו | צילום: istockphoto

מחקר* קבע שאנחנו מבלים שלוש וחצי שעות ביום כשאנחנו מחזיקים את הטלפון הנייד ביד. מחקר* נוסף מצא שלפחות פעם בחודש הטלפון שלנו מחליק מהיד המיוזעת ונופל לאחד המקומות הבאים: אסלה, כוס מים, אמבטיה ופה של תינוק בן שנה חובב מכשירים אלחוטיים. רוב האנשים בוכים על מר גורלם, על ספר הכתובות שאבד, על הסמסים שנמחקו לדיראון עולם – ולוקחים את הטלפון לתיקון, או שמחפשים מכשיר חדש. אבל יש עוד אופציה: אתם יכולים לייבש את הסלולרי שלכם לגמרי בעצמכם. הנה, ככה עושים את זה:

* המחקרים התבצעו במסדרונות אתר mako וכללו שלושים אנשים בעלי מכשירי טלפון ניידים ויבשים.

נתקו את הסוללה

הדבר הראשון שצריך לעשות, ומהר, זה להפריד את הסוללה מהמכשיר. כמה שניות בהן המכשיר מצלצל או רוטט כשהוא רטוב והוא יתקצר – ואם המכשיר מתקצר, נגמר הסיפור. אם תפרידו את הסוללה, הוא לא יצלצל, ולא ייגרם עוד נזק. את הסוללה כדאי לייבש מייד, כדי שלא יתרחש חמצון של החיבורים, ולהניח בצד, במקום מוצל וקריר. חשוב להדגיש – את כל הדברים שכתוב מכאן והלאה עושים לכל חלק של הסלולרי, חוץ מהסוללה. ייבשתם אותה עכשיו, וזה מספיק. חלק מהתהליכים עלולים לגרום לה נזק, אז נחזור אליה רק בסוף התהליך.

פרקו אותו לגורמים

אחר כך צריך לפרק את הסלולרי לחלקים – כמה שאפשר באופן סביר. להוריד את הכיסוי האחורי, הכיסוי הקדמי, לוח המקשים וכל חלק אחר שאתם בטוחים שתדעו להרכיב מחדש אחר כך.

חשוב מאוד לזכור שגם אם כל החלקים האלה התייבשו, זה עדיין לא אומר שהטלפון עצמו יבש. יכול להיות שנשארו מים בפנים, ושבפעם הבאה שתדליקו אותו הוא יתקלקל. לכן לייבש את הסלולרי עם מייבש שיער יעזור, אבל לא יפתור את הבעיה. צריך לוודא שהסלולרי יבש לחלוטין מבפנים, ושלא נשארה בתוכו טיפת לחות.

תטביעו אותו באורז

הדרך המומלצת לעשות את זה היא להשאיר את המכשיר בתוך סיר או קערה מלאה באורז יבש. אורז מצוין בספיגת לחות, ולכן שמים אורז במלחיות, כדי שהלחות לא תגרום למלח להפוך לגושי. אחרי שלושה-ארבעה ימים בתוך קערה מלאה באורז הסלולרי אמור להיות יבש לחלוטין, ואפשר להפעיל אותו מחדש. אם יש לכם גישה לזה, אפשר להשתמש בכדוריות סיליקון, כמו אלו שיש בנעליים ותיקים חדשים; הן סופגות מים אפילו טוב יותר מאורז.

תטביעו אותו באלכוהול

השמועות אומרת שדרך מהירה לייבש את הסלולרי היא דווקא להרטיב אותו שוב, הפעם עם אלכוהול רפואי: תטביעו את הסלולרי במיכל מלא באלכוהול רפואי (95%, כזה שקונים בבית מרקחת) ותנערו אותו במשך כמה דקות. אם היד שלכם חתוכה או שהעור יבש, מומלץ קודם ללבוש כפפת גומי – אחרת זה יכאב. האלכוהול ינקה את המכשיר מהמים, ואחרי שתוציאו את המכשיר האלכוהול יתנדף תוך פחות משעה. אזהרה קטנה לגבי זה: האלכוהול עלול לגרום נזק לחלק מהמסכים, אז עדיף להשתמש בשיטה הזו רק אם באמת אין לכם את הסבלנות לחכות ארבעה ימים לאורז.

תנו לו להתחרדן

דרך אמצע, מהירה יותר מהאורז ובטוחה יותר מהאלכוהול היא להשאיר את הסלולרי בשמש. פעמיים-שלוש של עשרים דקות בשמש ואז חמש דקות בצל ייבשו את הסלולרי לחלוטין ביום ישראלי ממוצע. בקיץ אפילו רק פעם או פעמיים יספיקו. השיטה הזו תפעל פחות טוב במישור החוף, סביב ים המלח וכל מקום אחר שהלחות בו גבוהה, כי המים יתאדו לאט יותר.

אחרי שייבשנו את הטלפון כדאי לקחת אותו ואת הסוללה למקום בלי קליטה – מרתף, מעלית, מקלט שכונתי וכו'. שם נחבר את הסלולרי עם הסוללה ונדליק אותו, כאשר אנחנו בטוחים שאף אחד לא יתקשר למכשיר ויקצר אותו, במקרה שהוא עדיין רטוב בפנים. אחרי שחיברנו את המכשיר, נשחק קצת – נעבור מסכים, נראה תמונות, נוודא שכל הפונקציות פועלות ושהמסך תקין. אם יש בעיה, מיד מנתקים את הסוללה וממשיכים בייבוש. אם הבעיה לא עוברת, הגיע הזמן להחליף מכשיר. אם הכל נראה בסדר, אפשר לצאת החוצה ולבקש ממישהו להתקשר – אם השיחה תסתיים בלי בעיות, הסלולרי יבש והצרה עברה.

בעלי אייפון, כבר ביקרתם במדריך המלא לאייפון?