RSS (צילום: DSGpro, Istock)
רסס. תמיד מעודכן | צילום: DSGpro, Istock

עם כל כך הרבה אתרים שווים ביקור, איך אנחנו יכולים להישאר מעודכנים? לרוב הגולשים יש רשימה של אתרים מועדפים בסימניות של הדפדפן, ובכל בוקר הם נכנסים אליהם, אחד אחד, כדי לראות מה חדש. זה נחמד כשאתם עוקבים אחרי שני אתרים, או אפילו חמישה, אבל מה אם אתם עוקבים אחרי 20 אתרים? או 100? בשביל זה בדיוק המציאו את ה-RSS, או רסס, כפי שהוא מכונה בחיבה בעברית.

האותיות RSS מייצגות את המילים Really Simple Syndication. את הסינדיקציה אנחנו מכירים עוד מתקופת העיתונים, כשעיתון היה קונה טורים ממקורות שונים ומאגד אותם לתוכו. הרעיון דומה ופשוט: במקום לרדוף אחרי אתרים ולבדוק אם הם התעדכנו, אתם יכולים לייצר מקום שילקט את הפרסומים ויביא אותם אליכם – ולמקום הזה קוראים קורא רסס. במילים אחרות, הרסס מאפשר לכם לעשות מנוי לאתרים שמעניינים אתכם. ככה אתם חוסכים זמן יקר, וגם יכולים להיות סמוכים ובטוחים שלא תישארו מאחור – כשמשהו יתעדכן באחד האתרים, אתם תדעו מזה, ואם תרצו, תוכלו לשתף חברים בתכנים בקלות. יש המון תוכנות שמבצעות את איסוף התוכן הזה, אנחנו נתייחס לשירות הפופולרי והמוצלח ביותר כיום – Google Reader.

הצצה ראשונה לקורא רסס

אם יש לכם חשבון בגוגל, יש לכם כבר גישה לקורא הרסס שלו. אם לא, כניסה לאתר gmail תאפשר לכם לפתוח חשבון במהירות וליהנות משירותים רבים חינם. היתרון העיקרי בקורא הרסס של גוגל הוא שהוא זמין מכל דפדפן, ולא משנה איפה אתם ובאיזה מחשב אתם משתמשים.

עכשיו הפנו את הדפדפן שלכם לכתובת reader.google.com, והקלידו את שם המשתמש והסיסמה שלכם בגוגל. את פניכם יקבל עמוד שיציג לכם את הקורא בחלון מרכזי. משמאל תראו את תפריט הניווט, שאליו יתווספו המנויים השונים שלכם. אם נמשיך לגלול לאורך העמוד נראה שגוגל בחר עבורנו כמה אתרים, כדי שנוכל להתנסות ברעיון שמאחורי הרסס. בכל קובייה שאתם רואים יש כותרת וטקסט, ובחלקה תחתון כמה אפשרויות. למעשה כל קובייה מייצגת כתבה שהופיעה באתר הרלוונטי. לחיצה על הכותרת תפתח חלון חדש בדפדפן ותציג את האתר ואת פריט המידע כפי שהוא מופיע במקור. ברוב האתרים לא תיאלצו לעשות זאת ותוכלו לקרוא את כל המידע בתוך הקורא של גוגל.

אין תמונה
תכירו, זה ה-google reader

שימוש ב-Google Reader

קורא הרסס של גוגל נראה מפחיד בפעם הראשונה, אבל האמת היא שהוא פשוט יותר מהרבה שירותים אחרים. בחלון הצפייה הגדול בצד ימין אנחנו יכולים לראות את כל העדכונים מהאתרים השונים שלהם אנחנו מנויים. ברירת המחדל תהיה להציג לנו רצף של כל החדשות על פי הזמן שבו הן פורסמו.

הכפתורים בחלק העליון של העמוד:

Mark all as read (סמן הכל כ"נקרא"): פקודה שאומרת לקורא לנקות את החלון כולו. בשביל מה? כשתתחילו להירשם לאתרים רבים ולקבל עשרות עדכונים ביום, תגלו שאתם קוראים את הכותרת של העדכון, ורק אם היא מעניינת אתכם אתם נכנסים לקרוא את הפריט עצמו. אם עברתם על כל הכותרות ולא מצאתם משהו מעניין, אין טעם ללחוץ על כל פריט ופריט כדי לסמן שקראתם אותו, פשוט בוחרים באפשרות הזו ומנקים את כל החלון.

Refresh (רענן): לחיצה על הכפתור הזה תבקש מהקורא לבדוק אם בזמן שאתם שם התווסף עדכון חדש.

View Settings… (הצג הגדרות): מאפשר לכם לקבוע את הסדר שבו מופיעים העדכונים.

חלק מהעדכונים מופיעים עם קטע טקסט קטוע – אלו עדכונים שמגיעים מאתרים שלא מאפשרים לקורא הרסס לשאוב את כל המידע, ובכך מכריחים את הגולש לעבור לאתר המקור. סיבה אחרת לקרוא את העדכון באתר עצמו ולא בקורא היא העיצוב. אם אתם מחבבים אתר מסוים בעיקר בגלל העיצוב, אתם יכולים להשתמש בקורא רק כדי לדעת מתי יש טעם להיכנס לאתר עצמו.

אין תמונה
רוצים להוסיף אתר למנוי הרסס? חפשו את הצלמית הכתומה
הכפתורים בחלק התחתון של כל קובייה:

Add Star (הוספת כוכב): מאפשר לכם לסמן את הפריט ולשמור אותו במועדפים. פריט שסומן כמועדף יישאר זמין עד שתחליטו להסיר ממנו את הסימון.

Like (אהבתי): מאפשר לכם לחלוק את פריט התוכן עם חברים שנרשמו לקבל מכם עדכוני רסס.

Share (שתף): מפרסם את הקישור לפריט בשירות החברתי של גוגל, ה-באזז. אם יש לכם חשבון בבאזז, כל מי שנרשם לעקוב אחריכם שם יוכל לקרוא את הפריט.

Share with Note (שתף עם הערה): מאפשר לכם לחלוק את הפריט דרך באזז, בתוספת הערה אישית.

Email (דואר אלקטרוני): מאפשר לכם לשלוח את פריט התוכן כהודעת דואר אלקטרוני.

Keep Unread (סמן כחדש): מסמן את הפריט כאילו לא הוא לא נקרא. ניתן להשתמש בפונקציה הזו כדי לסמן פריטי תוכן שאתם רוצים לחזור ולהתעמק בהם.

איך מוסיפים אתר למנוי הרסס?

כמעט בכל אתר יש היום כתובת רסס. היא אמנם אינה גלויה לעין, אבל קל להגיע אליה. באתרים שבהם יש אפשרות לקבל עדכון ברסס יופיע סמל בצורת "גלי קול", בדרך כלל בתוך מסגרת כתומה. כל שעליכם לעשות הוא להעתיק את הכתובת שאליה מובילה הצלמית הזו ולהדביקה בתוך קורא הרסס שלכם.

זהו זה, אתם מוכנים להצטרף למאה ה-21, ומוזמנים להתחיל ליהנות מהאינטרנט כמו שצריך. מי שלא רגיל לקרוא עדכונים דרך קורא רסס יצטרך קצת זמן כדי להיכנס לעניינים, אבל אחרי זה, אנחנו מבטיחים, תתקשו לחזור לאחור.

>> הצטרפו לרסס שלנו
>> האפליקציות שישדרגו לכם את המציאות