אין תמונה
לבחור אחת מ-16 תרבויות שונות

מעטים הגיימרים שלא שמעו מעולם על סיביליזיישן. להודות על האמת, כנראה שאם אתה גיימר, שיחקת בעברך באיזשהו משחק שנושא את השמות “Civilization” או סיד מאייר, וניחוח של נוסטלגיה עולה באפך ברגעים אלה. הרי בסופו של דבר, אחרי 17 שנות סיב הכוללות ארבעה משחקים, שבע הרחבות ושמונה מיליון עותקים שנמכרו, גם הותיקים שבגיימרים, כמו הצעירים, בודאי שיחקו במשחק או שניים . אבל סיבליזיישן רבולושן הוא לא כמו שאר המשחקים שיצאו תחת הכותרת סיבליזיישן: הפעם יצאו למשחק רק גרסאות ל-PS3, Xbox ו-Nintendo DS. בהתחלה עוד דובר על גירסאות ל- PSP ו-Wii, אך באפריל האחרון הודעו פייראקסיס, החברה של מאייר, על הקפאת הפיתוח עקב מחסור בכוח אדם. מי שקיווה לגרסה למחשב האישי שלו נחל אכזבה.


ההיסטוריה של האנושות על פי סיד מאייר

מאחורי כל משחק טוב ישנו מתכנת מעולה. הנה קצת רקע על סיד מאייר, המכונה "האבא של המשחקים הממוחשבים" ופועלו, למה שמו מרטיט את לבם של גיימרים רבים וכיצד שינה את פני ההסטוריה עבור תעשיית משחקי המחשב העולמית.

בשנת 1982 הקים מאייר את חברת המשחקים הראשונה שלו, מיקרופרוז, שכללה אותו ואת המחשב האישי שלו. החברה פרחה ובשנת 1991 הוציאה את המשחק הראשון שנשא את השם Civilization . בשנת 1996 זכה המשחק במקום הראשון מתוך מאה וחמישים משחקים בתואר המשחק הטוב ביותר של כל הזמנים על ידי המגזין “Computer Gaming World”. ב-1996 עזב מאייר את מיקרופרוז, והקים את פייראקסיס, הנמצאת בבעלותו עד היום. בשנת 1999 קיבל מאייר אות הוקרה על פועלו לפיתוח עולם משחקי המחשב ושמו נכנס להיכל התהילה של "האקדמיה לאמנות אינטראקטיבית ומדע". הוא היה האדם השני ששמו נכנס להיכל התהילה, כשהראשון הוא המפתח היפני שיגרו מיאמוטו, מחברת נינטדו, האיש שהמציא את מריו. משחקים נוספים שיצאו תחת שמו הם “Pirates!”, “Railroad Tycoon”, ו- “F-19 Stealth Fighter” והיד עוד נטויה.


שם המשחק: מהירות

בחזרה למשחק שלנו. סיב הוא משחק מבוסס תורות – כלומר, צריך לחכות שהאחרים יסיימו בשביל לשחק גם.  כאן החליטו שבפייראקסיס שהמהירות מעל הכל, וגם בגרסאות מרובות השחקנים אין צורך להמתין עד סיום תורם של שאר המשתתפים והשחקנים יכולים להמשיך ולשחק בו זמנית. אופציה זו אפשרית הודות לטכנולוגיות סטרימינג מתקדמות שפותחו עבור המשחק. עוד אופציה נחמדה היא צ'אט קולי וגם וידיאו צ'אט מובנים שמאפשרים לשחקנים לדבר בינהם מבלי להשתמש בתוכנות חיצוניות; מפות חדשות שיצאו פעם בשבוע ואותן אפשר יהיה להוריד מאתר המשחק; וכמובן, בשביל ליצור את החוויה המשחקית המושלמת: סראונד סאונד. גם הגרפיקה שונתה כדי להתאים לקונסולות, הגרפיקה בהירה יותר וברורה יותר, אבל לא מפורטת בצורה שמסבכת ומבלבלת את השחקן. גישה נכונה עבור משחק שישוחק בישיבה על ספה ולא מול המחשב.


שש עשרה תרבויות שונות

בתחילת המשחק ניתנת לשחקנים האפשרות לבחור עַם אותו יצעידו לניצחון מתוך רשימה של ששה עשר עמים שונים כמו האמריקנים, המונהגים על ידי אברהם לינקולן, הסינים המונהגים על ידי מאו זה-דונג, הרומאים מונהגים על ידי יוליוס קיסר, המצרים על ידי קליאופטרה, הגרמנים על ידי אוטו פון ביסמארק, הזולו על ידי שאקה זולו – אם אתם מכירים את המשחק, הנוהל הזה ידוע לכם. כמו כן ידוע לכם שהרומאים זה הכי טוב. כמו בסיב-4, לכל מנהיג יש ארבע יכולות יחודיות לו שנותנות בונוסים במהלך המשחק. בין התרבויות אפשר, ואף רצוי, לקיים בריתות שיקלו על ניצחון המשחק, אך אל תצפו שברית כזו תחסוך לכם דקירות בגב משחקנים אחרים, אחרת תהיו מופתעים לרעה. בשלב הראשוני מקבל השחקן עיר, בה הוא משתמש כנקודת המוצא שלו. העיר, משתנה כמובן, על פי העם אותו בחרתם לשחק. המפות נוצרות באופן רנדומלי ומתוכננות כך שיתנו לכל אחד מהשחקנים נקודת התחלה שווה.


והכי חשוב- לנצח

גם כאן, כמו במשחקים הקודמים, יש לשחקן מספר דרכים לנצח, הראשונה היא כמובן להפוך את העם שלכם למעצמה תרבותית ומדעית ולהגיע למאדים, לחסל את שאר העמים או להגיע לשליטה כלכלית מלאה על המשחק, אבל גם כשהמשחק נגמר, הוא לא באמת נגמר, כי כמו שכבר הזכרנו, מפות חדשות יוצאות מידי שבוע ותמיד אפשר להתחיל מההתחלה בתור עם אחר או לגוון על ידי משחק יחיד או רב-משתתפים.

אין ספק שגם הפעם פיראקסיס, תחת ניצוחו של סיד מאייר, ייצרו להיט שיכבוש את קונוסולות המשחקים של כל גיימר נלהב וייכנס לליבם של שחקנים חדשים וותיקים כאחד.