תמונות דיגיטליות - במצלמה רגילה או בטלפון - הפכו את המחשב שלנו למאגר עצום של רגעים מתועדים. אבל לעתים כל המוסיף גורע: אוסף התמונות יכול לגרום לנו בקלות לאבד את הרגליים והידיים, כשאנחנו מנסים למצוא תמונה מלפני 3 שנים.

אין תמונה
מסגרת דיגיטלית זאת אופציה אחת. יש עוד המון

חובבי הצילום השמרניים יותר דואגים ודאי לשמור את התמונות שלהם בתיקיות מסודרות שכל אחת מהן מציינת את האירוע של התוכן שנמצא בה, וחלקם ודאי דואגים לגבות את התמונות ב-DVD או בכונני גיבוי.

אחרים רוכשים מסגרת דיגיטלית ומציגים באמצעותה את התמונות הנבחרות.

אולם, מלבד האופציות האלה, שאותן רובנו צריכים להתחיל ליישם למקרה שמשהו יקרה למחשב שלנו, יש היום שירותים שונים באינטרנט שיכולים לאפשר לנו לאחסן את התמונות ברשת, ליצור אלבומים לשיתוף עם חברים ולהדפיס אותן.

כמה זה עולה?

- הדפסת אלבום: 130-170 שקל.

- אלבומים ברשת: נפח אחסון בסיסי חינם. נפחים גבוהים יותר - מ-5 דולר לשנה.

- שיתוף תמונות: בדרך-כלל ללא עלות.

הדפסה מהרשת: אלבום בעיצוב אישי

* שורה של חברות מציעות שירותי של הדפסת אלבום דיגיטלי, ביניהן zooma (בכתובת: www.zooma.co.il), שמציעה גם תוכנה חינמית ששמנ manager לעריכת התמונות.

* לופה (www.lupa.co.il): מהראשונות להשיק שירותי הדפסת אלבומי תמונה. השירות כולל יצירת אלבום דרך תוכנה ייעודית, עיצוב העמודים, כתיבת טקסט ויצירת הכריכה ושליחה שלו לאתר. לאחר מכן מקבלים את האלבום ישירות הביתה בדואר. יצירת אלבום תמונות בצורה הזו, בניגוד לאלבומים רגילים שבהם מכניסים באופן ידני תמונות שהדפסנו מהמצלמה, מאפשרת יותר יצירתיות וחופש לקבל בדיוק את המוצר שאותו רוצים. אפשר, למשל, להדפיס על-גבי 2 עמודים ולקבל אפקט של פוסטר, או להדפיס תמונות רבות בעמוד אחד ולקבל אפקט מסוג שונה. הרושם המתקבל מדפדוף באלבום כזה הרבה יותר חווייתי מדפדוף באלבומי התמונות של פעם.

מעבר לאלבומים, החברה מציעה להדפיס תמונות או עיצובים מיוחדים על-גבי חולצות וגם יצירת לוחות שנה עם התמונות של בני המשפחה.

כמה זה עולה? אלבום בנפח 32 עמוד עם כריכה קלאסית יעלה 170 שקל (אין הגבלה לכמות התמונות). אלבום עם מספר עמודים זהה בכריכת ספירלה יעלה 133 שקל. לוחות שנה: 100-130 שקל; חולצות: 60-80 שקל.

* וואלה (www.wallashopsphoto.co.il): גם האתר הזה מציע ליצור אלבומי תמונות, כשבנוסף לזה ניתן למצוא כאן יצירת כרטיסי ברכה, לוחות שנה והדפסה על קנבס ופוסטרים. גם כאן צריך להוריד חינם תוכנת עיצוב למחשב.

כמה זה עולה? אלבום בכריכה קשה, 24 עמודים - 150 שקל, כאשר כל עמוד נוסף עולה 2 שקל.

לוחות שנה: 90-120 שקל; פוסטרים: מ-60 שקל.

מצלמת את עצמה (צילום: Vitalii Gubin, Istock)
גם אתם מצלמים את עצמכם עשרות פעמים ביום? כדאי שתמצאו פיתרון לכל התמונות האלה | צילום: Vitalii Gubin, Istock

* Pixit (בכתובת: www.pixit.co.il): האתר מציע בדומה לאתרים אחרים יצירת אלבומים ולוחות שנה והדפסתם. אלבום בכריכה קשה עם 30 עמוד יעלה 170 שקל, ולוח שנה יעלה 130 שקל.

* אי-בוק (www.ebook.co.il): האתר מאפשר לעצב אלבום תמונות באופן אוטומטי ואחיד לכל התמונות (כלומר לבקש תבנית אחת שתאסוף כמות זהה של תמונות ותכניסן לאלבום תמונות מוגמר), או להכין אלבום דיגיטלי אישי. עיצוב האלבומים כולל עריכה של תמונות, שיפור מראה התמונה (צבע, חדות, בהירות, ואפילו מראה עתיק או שחור-לבן).

שיתוף תמונות: לא רק רשתות חברתיות

הפיתרון הבסיסי ביותר והלא מומלץ לשיתוף המכרים הוא במייל, אך תמונות באיכות גבוהה שוקלות הרבה (ואם אנחנו לא רוצים שהחברים שלנו יחסמו אותנו מהמייל שלהם, לא כדאי שנציף להם את התיבה). גוגל, למשל, מציעה באמצעות פיקסה, יצירת אלבום ובסופו שליחת הלינק הייעודי לחברים במייל.

* פייסבוק - מלבד פיקסה או פליקר, אפשר לציין את הרשת החברתית הכי מוכרת היום - פייסבוק, שגם היא מאפשרת יצירת אלבומי תמונות בקטגוריות שונות בהן אנחנו מחליטים ושיתוף בהם, לכל מי שנכנס לעמוד שלנו.

* ICQ - גם תוכנת המסרים המיידים ICQ מאפשרת בגרסה 7 שלה לשתף את אנשי הקשר שלנו בתמונות המאוחסנות במחשב, באמצעות גרירה שלהן לתוך חלון השיחה. מלבד זה, ניתן להעלות תמונות לסטטוס של ICQ, כאשר הן מתעדכנות גם בפייסבוק ובפליקר.

אחסון ברשת: חינם ובתשלום

אין תמונה
סידור התמונות בפליקר. 100 מגה בכל חודש חינם

אחד הפתרונות הנוחים כאשר רוצים לגבות תמונות או סתם לסדר אותן במקום שאפשר יהיה לחלוק עם חברים כאשר נמצאים מחוץ לבית הוא האינטרנט. ישנם מספר אתרים ברשת, המציעים את השירות הזה חינם.

* פיקסה (Picasa) - השירות של גוגל כולל תוכנה ואתר אינטרנט. שירות זה מאפשר בקלות רבה, לאחר הורדת התוכנה למחשב, לצפות בכל התמונות שיושבות בכונן הקשיח בצורה פשוטה וקלה עם מנגנוני חיפוש פשוטים, כולל חיפוש לפי שם האדם. במקרה הזה, פיקסה משתמשת ביכולת של זיהוי תווי פנים, כאשר אתם מלמדים אותה מי כל אדם המופיע בתמונה. כך, תוכלו לחפש את כל התמונות של אחד החברים שלכם בקלות. תוכלו להעביר את כל התמונות שבמחשב שלכם או רק כמות מסוימת לאתר פיקסה ברשת. גוגל מציעה נפח בסיסי של 1 ג'יגה ללא הגבלת זמן.

כמה זה עולה? נפח אחסון גדול יותר כרוך בתשלום לגוגל: 5 דולר לשנה עבור 20 ג'יגה או 20 דולר עבור 80 ג'יגה. אם תחליטו לרכוש נפח אחסון נוסף, הוא יצטרף לנפח האחסון של שירות הג'ימייל שלכם. לגולשים המחזיקים כתובת מגורים בארה"ב, גוגל מציעה כרטיס זיכרון בנפח 4 ג'יגה עם התקן WiFi פנימי למצלמות דיגיטליות, כך שהתמונות עוברות בצורה אלחוטית לפיקסה, מבלי שצריך לחבר את המצלמה למחשב. בשביל לקבל את הכרטיס בחינם, צריך לרכוש לפחות חבילה של 200 ג'יגה בעלות של 50 דולר לשנה.

* פליקר - עוד שירות זמין ויחסית מוכר לאחסון תמונות ברשת הוא פליקר. האתר מבית יאהו מציע לכם ליצור אלבומי תמונות פרטיים וגם לחלוק את האלבומים שלכם עם חברים מסוימים או עם כל האנשים שמנויים לאתר. את התמונות ניתן לעלות לפליקר דרך המחשב, אולם יש אפשרות גם לשלוח את התמונות לכתובת מייל מסוימת ישר מהטלפון הסלולרי, כך שהן יופיעו בצורה אוטומטית באתר.

כמה זה עולה? כאשר נרשמים לפליקר מקבלים חינם יכולת אחסון של 100 מגה בכל חודש, אולם אם רוצים את האפשרות לעלות יותר תמונות, ניתן לרכוש בעבור 25 דולר לשנה, נפח אחסון ללא הגבלה. במקרה הזה, ניתן לעלות גם קבצי וידיאו באיכות גבוהה ולא כמות מצומצמת של סרטונים במנוי החינמי.

>> רגע, אבל מי נותן את השירות הכי טוב? אלבומי תמונות דיגטליות, המדריך המלא
כל העדכונים הכי חמים מהארץ ומהעולם ישירות לנייד
שלחו את המילה מבזק למספר 5000 ותתחילו להתעדכן