התרסקות מטוס, ארכיון (צילום: רויטרס)
אילוסטרציה | צילום: רויטרס

הרעיון העומד מאחורי שירות Google Earth של גוגל הוא פשוט, אך רב-עוצמה. השירות מאפשר לאנשים לצפות במקומות שאליהם אין להם אפשרות או רצון להגיע ולחקור לעומק.

המאגר העצום של מפות וצילומי לוויין של פני כדור הארץ, הנגיש באמצעות השירות, מאפשר גם לסרוק את פני השטח במקום האמור. בלוג הטכנולוגיה TechCrunch דיווח כי באמצעות השירות הצליחו בני משפחתם של שני הרוגי התרסקות מטוס שאירעה לפני כשלוש שנים, לאתר את שרידי יקיריהם ולהביאם לקבורה.

לאחר שמרסי רנדלוף ו-וויליאם ווסטובר נספו בהתרסקות מטוסם באריזונה, לא עלה בידי גופי ההצלה לאתר את שרידי המטוס ובו גופותיהם. לאחר מספר שבועות של חיפושים שהעלו חרס, הודיעו הרשויות על הפסקת החיפושים.

אלא שבני משפחות השניים לא אמרו נואש והקימו אתר אינטרנט בו הם קוראים לכל מי שבידו מידע היכול לסייע באיתור המטוס האבוד לפנות אליהם.

ואכן, בתחילת החודש פנה אל בני המשפחה, באמצעות האתר אדם שטען שבידו תמונה של שריפה שפרצה ביום ההתרסקות באותו האזור.

בעזרת שירות Google Earth הצליחו בני המשפחה לאתר את האזור המצולם בשריפה, ומיהרו לארגן משלחת חיפוש שתגיע לשם. המטוס אותר במקום שבו הוערך שיימצא, על סמך קואורדינטות שהתגלו ב-Google Earth.

שתי המשפחות מקוות כעת לסייע לאחרים לאתר את יקיריהן האבודים בצורה דומה. הן יזמו הקמת אתר אינטרנט בו מוסברת הדרך שבה הן השתמשו ובו מערכת ממוחשבת (MARSI) המשמשת כמאגר ממוחשב של מפות וצילומי לוויין של אזורים בהם נערכו חיפושים אחר אנשים נעדרים.