הפעם כל הקלישאות נכונות - הכי מותח, הכי דרמטי וגם הכי גדול. העימות הנשיאותי הזה צפוי לשבור את כל שיאי הצפייה. ההערכה היא שיותר מ-100 מיליון אמריקנים יתחברו בשידור חי לזירת האגרוף הזה - יותר מכל אירוע פוליטי אחר בהיסטוריה. העימות בין קלינטון וטראמפ יועבר בשידור חי בערוץ 2 בלילה שבין שני לשלישי החל מ-3:00.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

בעימות הקודם לפני ארבע שנים, אז התמודדו אובמה ורומני, צפו כמחצית ממספר האמריקנים שצפויים הפעם. במקרה ההוא הצופים התאכזבו והעימות זכה לכינוי 'עימות החיבוקים', לאחר שרומני הסכים לכל מה שאמר יריבו. הפעם אין שום סיכוי שזה יקרה.

קמפיין אכזר וגדוש בעלבונות (צילום: רויטרס)
קמפיין אכזר וגדוש בעלבונות | צילום: רויטרס

הקמפיין הזה מר, אכזר וגדוש עלבונות כפי שמעולם לא נשמעו במרוץ לבית הלבן. בדיוק בגלל מלחמת הבוץ הזאת, רשתות הטלוויזיה הארציות ישדרו כולן את העימות במלואו - וגם זה חסר תקדים. אבל יותר מהכל, מה שחסר תקדים פה הוא המציאות הפוליטית עצמה בהתמודדות הזאת.

הגברת הראשונה לשעבר רוצה לחזור אל הבית הלבן בתור הנשיאה הראשונה בהיסטוריה. מי שעומד מולה הוא טייקון נדל"ן וכוכב ריאליטי חסר כל ניסיון פוליטי, שמעולם לא כיהן בתפקיד ציבורי ואשר כבש בסערה את המפלגה הרפובליקנית שלא היה אפילו חבר בה.

תשתנק שוב? (צילום: רויטרס)
תשתנק שוב? | צילום: רויטרס

עניינים אינטימיים הם חלק בלתי נפרד מהמרוץ 

מה ניתן ללמוד מעימותים קודמים לאורך מחצית המאה? בעימות הטלוויזיוני הראשון בספטמבר 1960 ג'ון קנדי היה רגוע, נינוח. ריצ'רד ניקסון היה עצבני והזיע ולכן הפסיד. אך מה בין המופע המהוגן הזה לבין מופע האימים שראינו בעימותים המקדימים של המפלגה הרפובליקנית?

העימות השני בהיסטוריה התרחש באוקטובר 1976. ג'ימי קרטר החייכן מול ג'רלד פורד, שהפסיד את עולמו במשפט אומלל אחד: "אין שליטה סובייטית במזרח אירופה". אך מה היא ההתחלקות המביכה ההיא לעומת המחמאות שמרעיף המועמד הרפובליקני הנוכחי על היריבה הגדולה של ארה"ב? ומה בין המעידה הקלילה והתמימה של ג'ורג' בוש, שבסך הכל הביט בשעונו בעימות מול ביל קלינטון באוקטובר 1992 ושילם על כך ביוקר, לבין ההתנצחות ההזויה בין טראמפ למרקו רוביו, שכללה התייחסות מפורשת לגודל כפות הידיים התייחסות מרומזת שמוטב לא להכביר עליה את הדיבור.

ראשי הקהילה היהודית נגד טראמפ (צילום: רויטרס, חדשות)
יאבד את העשתונות? | צילום: רויטרס, חדשות

עניין אחד בכל זאת בטוח לא יעלה הפעם: הגיל. טראמפ וקלינטון הם המועמדים המבוגרים ביותר אי פעם. ובכל זאת, עניינים אישיים ואפילו אינטימיים הם לחלוטין חלק בלתי נפרד מהמרוץ הזה. ההתבטאויות הסנסציוניות של טראמפ וגם בריאות וחולי - הכל לגיטימי.

הרושם יכריע, לא התוכן 

אז איך מתכונן מועמד למבחן כל כך טעון, כאשר כל מילה קובעת וכל הבעת פנים היא בעלת משמעות מכרעת? טראמפ עצמו אמר, כמובן, שהוא בכלל לא צריך להתכונן לעימות. יריבתו דווקא מתכוננת ברצינות רבה, בין היתר באמצעות פסיכולוגים המנתחים את חולשותיו של טראמפ ועימותי דמה שערכו לה אנשיה.

הכנות אחרונות לקראת העימות (צילום: רויטרס)
הכל כבר מוכן לעימות | צילום: רויטרס

הדגש, כמו תמיד, לא יהיה על התוכן אלא על הרושם. האם קלינטון תצליח להוציא את טראמפ מהכלים, לגרום לו להתפרץ ולהשמיע פליטות פה מביכות? והאם הוא יצליח שוב לגנוב את ההצגה כפי שעשה בכל העימותים של הפריימריז, בהם הדיח בזה אחר זה את כל 16 יריביו, וידחק גם את קלינטון לעמדת התגוננות והתנצלות.

במקרה של המרוץ החריג ויוצא הדופן הזה - קשה להגזים בחשיבות של העימות. מדובר באירוע משמעותי ביותר וכל ארצות הברית תדבר עליו. אם אחד מהמועמדים ישיג "נוק אאוט" מחרתיים - ייתכן שהבחירות האלה יוכרעו עוד הרבה לפני ההצבעה בקלפי בחודש נובמבר.