מיד אחרי ביקורו של נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, בישראל בשבוע הבא - אורח נוסף צפוי לנחות בנמל התעופה בן גוריון: שר החוץ האמריקני, ג'ון קרי, יגיע זמן קצר לאחר שהנשיא האמריקני יעזוב את הארץ.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

שר החוץ האמריקני צפוי להגיע לאזור כדי לקדם את המשא ומתן המדיני בין ישראל והפלסטינים. אמש התייחס הנשיא אובמה לסוגייה, ובריאיון בלעדי לחדשות 2 ציין: "מה שאני אומר, גם לביבי וגם לאבו מאזן הוא - הפתרון היחיד הוא שכל צד יכיר באינטרסים הלגיטימיים של הצד שכנגד".

"הניסיון לפנות, למשל, באופן חד צדדי לאו"ם ולעקוף את ישראל, לא יצליח", אמר אובמה. "לביבי אני אומר שצריך להיות לו אינטרס לחזק את המנהיגות המתונה ברשות הפלסטינית, ולוודא, למשל, שסוגיות כמו ההתנחלויות ייבחנו מזווית הראייה של: האם הן מקשות או מקלות על המתונים בקרב הפלסטינים להתיישב ליד שולחן הדיונים", הדגיש.

על יחסיו עם ראש הממשלה נתניהו, שתוארו בתקשורת כמתוחים, אומר אובמה כי "האמת היא שהיו לי יותר פגישות עם ביבי משהיו לי עם כל מנהיג אחר בעולם, ויש לנו יחסי עבודה מצוינים. הוא מביע באוזניי בצורה ישירה מאוד את השקפותיו על סוגיות שונות, וגם אני מבטא בצורה ישירה את השקפותיי באוזניו. אני חושב שנכון שזאת תקופה מיוחדת מאוד, שבה מכהן בארצות הברית מה שאפשר לכנות ממשל מרכז-שמאל, ואילו בישראל מכהנת ממשלה שמרנית יותר. בעבר המצב היה שונה".

"בימי ממשל קלינטון רבין היה ראש הממשלה בישראל", אמר אובמה. "ומשום כך  - יש קצת יותר לחצים, לא בהכרח ביני לבין ראש הממשלה, אבל לפעמים - בין הממשלות שלנו מבחינת נקודת ההשקפה שלנו על הטיפול בסוגיות מסוימות". הוא הוסיף, כי "אנחנו תמיד מגיעים לפתרון, והשורה התחתונה היא תמיד שבראש ובראשונה יש לדאוג לביטחונה של ישראל, שבראש סדר הקדימויות נמצאת תמיכתה של ארצות הברית באזרחי ישראל. התמיכה הזאת איתנה כמו תמיד, והיא לא תלויה במי הנשיא בארה"ב ומי ראש הממשלה בישראל".