מחמוד אחמדינג'אד (צילום: רויטרס)
נשיא אירן אחמדינג'אד, ארכיון | צילום: רויטרס

אירן מצטרפת לתגובות העולמיות על בחירתו של אובמה לנשיא: סוכנות הידיעות הרשמית של המדינה דיווחה כי הממשל בטהרן הביע תקווה שנשיא ארה"ב הנכנס, ברק אובמה, ישנה את מדיניות החוץ של אמריקה.

בדיווח מצוטט דובר הממשלה גולאם חוסיין אלהם, שאמר כי "אירן מקווה שאובמה ישנה את התמונה הבינלאומית ויימנע מפלישה למדינות זרות".

אלהם הוסיף כי "המורשת היחידה של בוש היא מחירים כבדים במלחמות בעירק ובאפגניסטן. הצעד הראשון של אובמה צריך להיות מימוש ההבטחות שלו ולהוציא את כוחות הצבא האמריקני מהמזרח התיכון".

בכירים אירניים נוספים התייחסו לנושא באופטימיות זהירה. "אובמה יכול לשנות את מדיניות בוש המובסת ולגלם תפקיד חשוב ביחסים העתידיים בין ארה"ב, אסיה והמזרח התיכון", אמר בכיר במשטר לעיתון "טיים".

סגן נשיא אירן לשעבר, מוחמד עלי אבאטהי, אמר כי השמרנים באירן היו מעדיפים דווקא את שלטון מקיין, "מפני שהם מרוויחים יותר ממלחמה עם ארה"ב, זה מאפשר להם לשלוט בעולם המוסלמי וגם לדכא עימותים ומרידות מבית".

גם בסוריה הביעו שביעות רצון, מאופקת אמנם, מבחירתו של אובמה: שר ההסברה הסורי, מוחסין בילאל, ברך על זכייתו של אובמה בבחירות והביע תקווה כי ייפתח דף חדש, טוב יותר, ביחסי ארצות הברית-סוריה. עוד אמר בילאל כי הוא מקווה שבחירתו של אובמה תסמל שינוי במדיניות החוץ של ארצות הברית בתמיכתה בשלום, וכי לא תתעלם היא מהבעיות מהן סובלים עמי האזור.

יחסי ארה"ב-אירן עלולים להוכיח עצמם כמכריעים דווקא בבחירות במדינה המוסלמית, ביוני 2009, כשמקומו של הנשיא אחמדינג'אד יתפנה. אם יעלה במקומו שליט לא-שמרן, אומרים רבים במדינה, יש אפשרות לכינון מחדש של היחסים עם ארה"ב.