אחרי שהתמודד עם לא מעט שערוריות מיניות שמילאו את מדורי הרכילות, ראש ממשלת איטליה סילביו ברלוסקוני עמד בפני יום קריטי בקריירה הפוליטית שלו - ושרד.

על סדר היום היו שתי הצבעות אי אמון נגדו. למרות כמה מכות שחטף מצד אנשיו, ברלוסקוני צלח את ההצבעה הראשונה, שנערכה בקרב חברי הבית העליון. בהצבעה השנייה, בבית התחתון - הפרשנים צפו לו הפסד, אך גם אותה צלח.

ברלוסקוני יצא בקדנציה הזו לדרך פוליטית משוטפת עם חברו בעבר ויריבו בהווה - ג'אנפרנקו פיני. היום פיני ו-35 בני בריתו הציעו לברלוסקוני להודיע על התפטרותו עוד לפני הצעת האי אמון כדי לחסוך לעצמו את המבוכה. אנשיו של פיני אמרו לסילביו ברלוסקוני שהם יהיו מוכנים לתמוך בממשלה בראשותו שתקום אחרי שיתפטר - אבל כוונתם היא לממשלה בהרכב שונה שתוביל גם מדיניות אחרת.

הלידה שעשויה להציל את ברלוסקוני  

אחרי שההצעה הודלפה לתקשורת, ברלוסקוני כבר הספיק להודיע  כי אינו עומד להתפטר. "איש לא יגיד לי מה לעשות", הצהיר בפני העיתונאים. הוא הזהיר את חברי המחוקקים ברומא מפני הפלת ממשלתו, בטענה שזו תכניס את המדינה כולה לסחרור מסוכן והרסני עבור איטליה - שמנסה להתמודד בימים אלו עם משבר כלכלי.

אחד המקרים המעניינים בפרשה הפוליטית הזו נסובה סביב שלוש נשים, חברות הבית התחתון, שכל אחת מהן מתנגדת לברלוסקוני וגם נמצאת בשלבי היריון מתקדמים. אחת מהן, פדריקה מוגריני, כבר הצהירה ש"אם הבת שלי תחליט להיוולד בזמן הזה, ואכנס לחדר הלידה - לא יהיה דבר שאוכל לעשות".

אלפי מפגינים ממתינים לתבוסה

במקביל להצבעות, וכדי להוסיף לדרמה שנערכת בבתי הממשל ברומא, אלפי מפגינים נגד ברלוסקוני מתגודדים מחוץ לסנאט ולבית התחתון, כמו גם סביב ביתו הפרטי של ברלוסקוני.

אנשיו של ראש הממשלה האיטלקי טוענים שהם לא דואגים רק לגורלם, אלא ממצבה של איטליה כולה. למרות שהחוב האיטלקי הוא הגדול בשוק האירופאי, אפילו גדול יותר מזה של אירלנד, של יוון ושל פורטוגל, איטליה עדיין לא נמצאת תחת לחץ המוסדות הפיננסים של האיחוד האירופאי.

רוצים לקבל עדכונים נוספים מרחבי העולם? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק