האוניה הטנזינית נעצרה במצרים, ארכיון (צילום: רויטרס)
הספינה האירנית בקפריסין, השבוע | צילום: רויטרס

ועדת הסנקציות של מועצת הביטחון של האו"ם הודיעה רשמית: המטען שנמצא על הספינה האירנית שעוגנת בקפריסין – מנוגד להחלטת האו"ם שהטילה סנקציות על סחר בנשק עם טהרן.

הוועדה המיוחדת של האו"ם עוסקת בבחינת המטען שנמצא על הספינה שבמחלוקת, לאחר שלפני מספר ימים העבירה קפריסין דוח מפורט על הבדיקות שהיא ביצעה על הספינה.

בקפריסין אומרים היום כי טרם התקבלה החלטה מה לעשות עם הספינה, העוגנת עדיין בנמל לימסול, אולם "ככל הנראה מטען הספינה לא יוחזר לאירן". נשיא קפריסין, דימיטריאס כריסטופיאס, אמר היום כי עדיין לא הוחלט אם להחרים את המטען שנושאת הספינה: "נודיע על החלטתנו בקרוב לאחר שנשלים את כל הבדיקות על הספינה", אמר לסוכנויות הידיעות.

הספינה האירנית - נשק עבור חיזבאללה וחמאס?

הספינה "מונצ'גורסק", בבעלות רוסית אך נושאת דגל קפריסאי, נעצרה ב-26 בינואר על ידי הצי האמריקני בתעלת סואץ, מתוך חשש שהיא מובילה נשק המיועד לחמאס ברצועת עזה. 

ראש המטות המשולבים של צבא ארה"ב, מייק מאלן, הודיע כי יעד הספינה היה אחד הנמלים בסוריה, אך בשל בעיות משפטיות לא ניתן היה להחרים את מטען הספינה, ולכן נאלצו האמריקנים לאפשר לה להמשיך בדרכה. דיפלומטים מערביים אמרו השבוע כי בחיפוש שביצעו האמריקנים נמצאו תחמושת ופגזי טנקים, אולם ארה"ב סירבה להתייחס רשמית לידיעה זו. מאלן העריך כי מטען הספינה היה מיועד עבור החמאס בעזה או החיזבאללה בלבנון.

הספינה, שכאמור נושאת דגל קפריסין, לוותה על ידי הצי האמריקני עד לנמל לימסול, שם היא עוגנת מאז ה-29 בינואר. הקפריסאים ערכו עליה שתי בדיקות מקיפות והעבירו את ממצאי החקירה לוועדת הסנקציות של מועצת הביטחון של האו"ם.