דובי הקוטב מאבדים את הקרקע (צילום: רויטרס)
דובי הקוטב מאבדים את הקרקע | צילום: רויטרס

שנת 2012 הייתה שנה נוראית עבור כדור הארץ, כך טוען דוח חדש שנערך על ידי האגודה המטאורולוגית האמריקנית. הדוח כולל מחקרים שנערכו בשיתוף המכון האמריקני הלאומי לחקר האוקיאנוסים והאטמוספירה, ומאות מדענים מ-50 מדינות שונות. הוא כולל נתונים שנאספו במהלך השנה שעברה ומהם עולים לא מעט חששות לעתיד הכוכב, או לפחות לאיכות החיים של תושביו.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפיייסבוק

על פי הדוח, הים הארקטי הגיע לשפל שלא ידע מעולם, גובה פני הים שבר שיאים בגובהו וכך גם כמות גזי החממה שנפלטים. 2012 הייתה אחת מעשר השנים החמות ביותר שנמדדו אי פעם.

"הממצאים מכים אותנו", אמרה קת'רין סאליבן, ראש האגודה המטאורולוגית. "הכוכב שלנו ככלל הופך למקום חם יותר ויותר. שינויים משמעותיים באקלים כוללים התמוססות דרמטית של הקרחונים בגירנלנד". רמת ההתחממות והיעלמות הקרחונים באזור הארקטי הייתה גבוהה פי ארבעה מהממוצע שנמדד בין השנים 1981-2010.

"המשימה לבלימת פליטת גזי החממה - חשובה יותר מתמיד" 

נתונים מדאיגים מג'נבה (צילום: נאס"א יוטיוב)
עולם הולך ומתחמם | צילום: נאס"א יוטיוב

גם גזי החממה ממשיכים להדאיג את אנשי הסביבה. "ריכוזי גזי החממה העיקריים, כולל פחמן דו חמצני, מתאן ותחמוצת חנקן המשיכו לעלות בשנה שעברה", נכתב בדוח. מייקל מאן, מומחה לענייני אקלים מהאוניברסיטה של פנסילבניה, אמר כי "קשה לקרוא את הדוח ולא להבין שהמשימה לבלום את פליטת גזי החממה חשובה עכשיו יותר מתמיד".

גם טמפרטורות המים מגיעות לגבהים חדשים: "הקרח נמס במהירות, יותר חום נקלט על ידי האוקיאנוס וגובה פני המים עולה במהירות. כל הדברים האלה מראים שהמערכת האקולוגית כולה ממשיכה להתחמם, והיא מתחממת מהר יותר ויותר ככל שהזמן עובר".