לקראת פיוס (צילום: רויטרס)
הידרדרות נוספת ביחסים? | צילום: רויטרס

סגן ראש ממשלת טורקיה בולנט ארינצ', אומר היום כי השמועות שנפוצו סביב הסיבות לסירוב הממשל הטורקי לסיוע מישראל, הן "לא נכונות" ואפילו "מגעילות". לדבריו, טורקיה כלל לא סירבה להצעה מסיבות פוליטיות, אלא ממניעים אחרים.

הבכיר הטורקי התייחס בריאיון לעיתון הוראייט, לדיווחים האחרונים בנוגע למענה השלילי שקיבלה ישראל מהממשל באנקרה. ארינצ' מדגיש כי מי שטוען כי ההתנהלות לאחר רעידת האדמה נובעת מקרע בין שתי המדינות "גורם לנזקים". תשובתו מגיעה מכיוון שבאנקרה ככל הנראה מודעים לרגישות הדיפלומטית ולהשלכות של סירוב טורקי.

טורקיה לא דחתה עזרה בגלל המשבר (צילום: AP)
מירוץ נגד הזמן | צילום: AP

ארינצ' מבהיר כי "אנחנו לא בתקופה הטובה ביותר שלנו מול ישראל ברמות הממשל, אבל עדיין, סירוב לכזו הצעה הומניטארית מהממשל הישראלי לאור האסון - זו תגובה פסולה ולא ראויה. זה לא נכון לחלוטין שסירבנו להצעה שלהם בגלל סוגיות אחרות".

יותר מ-300 בני אדם נהרגו ברעידת האדמה החזקה שפקדה את מזרח טורקיה. מאות עדיין ממתינים לחילוץ מתחת להריסות, חלקם עדיין בחיים. בני משפחותיהם של הלכודים פונים לעיתונאים הרבים שמגיעים לאזור ושואלים: "מדוע אין כאן אוהלים, איפה כל הצבא ?". 970 בניינים קרסו בעקבות רעידת האדמה. כוחות החילוץ עדיין לא כלל לא הגיעו לחלק מהישובים המרוחקים, והתושבים נאלצים לנסות ולחלץ את קרוביהם, לנסות ולשקם את חייהם - בעצמם.

תסכול , זעם ושאלות בואן (צילום: AP, רויטרס)
תסכול , זעם ושאלות בואן | צילום: AP, רויטרס

רק שלוש מדינות מסייעות לטורקים במאמצי האיתור והחילוץ, בהן בולגריה ואירן . ישראל וארמניה, שתי מדינות עם יחסים מתוחים מול הממשל באנקרה, הציעו סיוע אבל בינתיים ראש הממשלה ארדואן מעדיף להתמודד עם תוצאות רעידת האדמה בלי הסיוע הזה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק