נשיא ארצות הברית ברק אובמה אמר הלילה שהוא מתכוון לקיים "דיאלוג בעל משמעות" עם אירן. בכך הוא נותן ביטוי למדיניות האמריקנית החדשה כלפי המזרח התיכון התומכת בהידברות עם אירן על מנת לפתור את חילוקי הדעות בין המדינות.

את עיקר דבריו במסיבת העיתונאים הראשונה שלו, אובמה הפנה לנושא המשבר הכלכלי, אבל הוא ענה על מספר שאלות בנושא מדיניות החוץ האמריקאית :"צוות הביטחון הבינלאומי שלי לומד עכשיו את פרטי המדיניות הנוכחית שלנו מול אירן ומנסה למצוא אזורים בהם ניתן ליישם דיאלוג בונה, אזורים שבהם נוכל לקיים עמם מגע ישיר. אני מצפה שבחודשים הקרובים נמצא את התנאים שיאפשרו לנו לשבת ולדבר פנים מול פנים".

כשהכתבים שאלו על עמדתו של ביחס למדיניות העוינת של אירן כלפי ישראל, המרוץ שלה לנשק גרעיני והמפלט שהיא מעניקה לטרוריסטים, אמר אובמה שהוא מצפה מאירן שתשדר סימנים חיוביים לדיאלוג, כמו שארה"ב עושה.

וושינגטון דרשה בעבר מהאירנים להפסיק בניסיונות העשרת האורניום כתנאי לדו-שיח. ההצהרה של אובמה לגשת למו"מ גם ללא תנאים מקדימים היא שינוי משמעותי של הגישה האמריקנית מתקופתו של ג'ורג' בוש.

מחמוד אחמדינג'אד לפני שיגור לווין האירני (חדשות 2) (öéìåí: חדשות 2)
אחמדינג'אד. אובמה רוצה לדבר "פנים מול פנים" | öéìåí: חדשות 2

בנוגע לארגון אל קעידה, אובמה אמר שארה"ב לא יכולה להרשות לעצמה פעילות חפשית של הארגון בפקיסטן או באפגניסטן. אובמה המשיך להדגיש את הקו שהנחה אותו גם לפני בחירתו בכך שאפגניסטאן  הופכת לאתגר קשה יותר מעיראק . עירק לדברי אובמה, הפכה להיות מדינה שמסוגלת לנהל את עצמה ביעילות ופעלתנות.

אובמה על המשבר הכלכלי: "ייכול גם להפוך לקטסטרופה"

בנושא הכלכלה, הנושא המדאיג ביותר את הציבור האמריקני, פתח אובמה בהצהרה:  "הממשלה הפדרלית היא האפשרות האחרונה שיש לנו להחיות את הכלכלה". הוא הוסיף שאם הממשל יכשל בניסיון זה, אז "המשבר יהפוך לקטסטרופה".

הנשיא האמריקני לא ניסה ליפות את המצב והודיע לתושבי ארצות הברית לצפות להמשך חורף קשה במיוחד. הוא קרא לקונגרס להתאמץ, ולשים את המחלוקות הפוליטיות על מנת להעביר 800 מיליארד דולר לשוק כדי לבלום את המפולת הכלכלית החמורה ביותר ב-80 השנים האחרונות.