מתקפת טרור בניגריה, ארכיון (צילום: AP)
סנקציות על ארגון הטרור האפריקני | צילום: AP
סנקציות על הארגון הרצחני מאפריקה: כחודש לאחר חטיפת למעלה מ-200 תלמידות בית ספר בניגריה על ידי ארגון "בוקו חראם", הכריז עליו האו"ם כארגון טרור המשויך לרשימה מפוקפקת של גופים ואישים המקושרים לפעילות ארגון הטרור אל-קאעידה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

מועצת הביטחון של האו"ם צירפה את בוקו חראם ל"רשימה שחורה" שגיבשה בה מצויים 62 שמות ארגונים ו-213 אישים שקשורים לפעילותו של ארגון "אל קאעידה" ופועלים בהשראתו.
אחת המטרות ששם לו הארגון הרצחני היא להקים מדינה איסלמית בצפונה של ניגריה - מה שתואם את מטרות אל-קאעידה להפיץ את האיסלאם בכל מקום בעולם, באמצעות כוח.

שגרירת ארה"ב באו"ם, סמנתה פאוור, בירכה על החלטת מועצת הביטחון: "מדובר בצעד חשוב שיסייע לניגריה להילחם בארגון הטרור ולבוא חשבון עם מנהיגיו על המדיניות הרצחנית שהם מנהלים". שגריר ניגריה לאו"ם הודה למועצת הביטחון, ובירך על הצעד החשוב.

צירוף הארגון לרשימה - לבקשת ממשלת ניגריה - יאפשר להטיל אמברגו נשק על חברי בוקו חראם, ובנוסף יתאפשר להקפיא נכסים המועברים אליהם ממקורות שונים בעולם.
בחמש שנות פעילותם, גבו חברי הארגון הרצחני, שפירוש שמו הוא "חינוך מערבי הוא חטא", את חייהם של אלפים בניגריה. 1,500 מהם נהרגו רק בשנה האחרונה במתקפות שיזם הארגון.

רק אתמול: למעלה מ-100 בני אדם נהרגו במתקפות טרור בניגריה  

אתמול (ד'), נהרגו יותר מ-118 בני אדם נהרגו ולפחות 45 נפצעו בסדרת פיצוצים בעיר ג'וס בניגריה. ככל הנראה מי שעומד מאחורי ההפצצות הוא ארגון הטרור האסלאמי בוקו חראם, אך הוא עדיין לא נטל על כך אחריות.

"שמעתי פיצוץ עז שטילטל את כל הבית שלי, ואז ראיתי עשן שמתחיל לעלות" שחזרה תושבת העיר ורוניקה סמסון והוסיפה: "ראיתי גופות מתגלגלות ברחובות ואנשים פצועים שמובהלים לבית החולים". מתאם סוכנות החירום הלאומית, מוחמד עבדול-סלאם, דיווח כי מבין ההריסות הוצאו 118 גופות, אך כי מספר זה צפוי לעלות מכיוון שלא כל האזור נסרק בידי הכוחות.

ארגון הטרור עומד מאחורי הפצצות רבות נוספות בכל רחבי המדינה, בניסיונו האלים ליצור מדינה איסלאמית. הפיצוצים התרחשו ברובע העסקים בעיר, ומהווים את אחת התקיפות הקטלניות ביותר בחמש השנים האחרונות בניגריה.

בתגובה לתקיפות, קבוצה של נערים נוצרים חמושים באלות ניסתה להתקדם לעבר החלק המוסלמי בעיר. "הנוצרים התקדמו לעברנו וחשבתי שאני עומדת למות" סיפרה דלאמי אספר שנמלטה מההמון. נשיא ניגריה גודלאק ג'ונתן גינה את הפיצוצים וכינה את מבצעיהם "אכזריים ומרושעים". ג'ונתן הצהיר כי ממשלתו "נותרת מחוייבת לחלוטין למלחמה בטרור".