בעוד כאן בישראל חוגגים את חג הפסח, כשני מיליארד מאמינים נוצרים ציינו היום את חג הפסחא בתפילות ומיסות מיוחדות: בכל רחבי העולם יצאו היום (א') מאמינים רבים לציין את החג המציין את תחייתו של ישו, הנחגג מדי שנה תמיד ביום ראשון של השבוע.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בקרית הוותיקן שברומא התקיימה המיסה ההמונית בהנהגתו של האפיפיור פרנציסקוס, לו זה החג השני בתפקידו. המיסה החגיגית ניקזה אליה כעשרת אלפים מאמינים ששמעו את דרשת החג מפיו של אביהם הרוחני, לקול צלצולי הפעמון שבכנסיית פטרוס הקדוש, כשהם אוחזים בידיהם נרות. בסיום הדרשה, הטביל האפיפיור לנצרות 10 מאמינים ממדינות שונות בעולם.

האפיפיור בוותיקן (צילום: AP)
עשרות אלפי מאמינים בוותיקן | צילום: AP

מאמינים נוצרים רבים אחרים גדשו היום גם את רחובות העיר העתיקה בירושלים והגיעו לכנסיית הקבר ברובע הנוצרי, שם על פי אמונתם, נצלב ישו, נקבר ואז קם לתחייה. הם תועדו צועדים ב"ויה דלורוזה", הדרך בה על פי המסורת הובל ישו למקום בו נצלב, ומתפללים במתחם הכנסייה המקודש. גם לכנסיית המולד בבית לחם הגיעו מאמינים רבים לתפילה.

מצא זמן לטיול. נשיא סוריה אסד (צילום: רויטרס)
מצא זמן לטיול. נשיא סוריה אסד | צילום: רויטרס

החג הצבעוני הגיע גם לכפר מוקרין שבסרביה, שם צבעו התושבים ביצים בהתאם למסורת החג. בבנגוי, בירת הרפובליקה המרכז-אפריקנית, נהרו המקומיים אל הכנסיות, שם רקדו לצלילי מזמורים המהללים את ישו. בבריטניה, הגיעה המלכה אליזבת' לתפילת החג ביום אפור וגשום בטירת וינדזור.

בצל המתיחות: חוגגים פסחא באוקראינה - ואפילו בסוריה

ולא רק שם חגגו את הפסחא, אלא גם בזירות שעלו לכותרות בשנה החולפת מסיבות לא מאוד חיוביות: בעיר דונייצק שבמזרח אוקראינה, שם השתלטו פעילים פרו-רוסים על בנייני הממשל, התושבים יצאו לחגוג בכנסיות ולא הביעו דאגה מיוחדת מהמצב המעורער במזרח המדינה.

צובעים ביצים בכפר בסרביה (צילום: AP)
צובעים ביצים בכפר בסרביה | צילום: AP

"אנחנו חוגגים כי צריך לחגוג ולא מודאגים. כל מה שאנחנו רוצים הוא לשמוח במדינה עצמאית ומשוחררת משלנו", סיפרו תושבים אוקראינים. תושבי העיר האחרים, תומכי המשטר הרוסי, הביעו תקווה שמזרח אוקראינה, אזור בו מתגוררים תושבים רבים ממוצא רוסי, תועבר לחסותה של מוסקבה: "אנשי הכנסייה והתושבים צריכים להתפלל שזה מה שיקרה, כי רק זה יביא שקט לאזור".

חגיגות למרות המצב בדונייצק, אוקראינה (צילום: רויטרס)
חגיגות למרות המצב בדונייצק, אוקראינה | צילום: רויטרס

וכן, חגיגות הפסחא לא פסחו גם על השכנה מצפון, סוריה, שסובלת כבר למעלה מ-3 שנים ממלחמת אזרחים עקבה מדם שגבתה את חייהם של למעלה מ-150 אלף אזרחים. נשיא סוריה, בשאר אסד, תועד בתמונות נדירות מחוץ לארמון הנשיאות בדמשק, כשהוא מסייר באתרים נוצריים חשובים בכפר מעלולה, שמצפון לדמשק - כפר שרק בשבוע שעבר הוחזר לשליטת המשטר, לאחר שנשלט בידי המורדים.

ריקודים ומזמורים באפריקה (צילום: AP)
ריקודים ומזמורים באפריקה | צילום: AP