ישראל תעמוד במוקד? ארכיון (צילום: רויטרס)
שיגור טיל בליסטי בקרוב? | צילום: רויטרס

האם האיומים שמשגרת בימים האחרונים קוריאה הצפונית, ושהגיעו לשיאם לפנות בוקר עם הכרזה על אישור תכנית מתקפה גרעינית נגד ארצות הברית, עלולים להתממש בקרוב? רשת CNN מדווחת היום מפי גורם אמריקני רשמי כי ישנם סימנים לכך שפיונגיאנג נמצאת על סף שיגור טיל בליסטי.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

על פי הגורם האמריקני, מיירוט של תשדורות שנערכו בימים האחרונים עולה כי קוריאה הצפונית נערכת לשגר טיל בליסטי מסוללה ניידת, בימים או השבועות הקרובים. הוא הוסיף כי בשלב זה לא ברור האם שיגור הטיל יתבצע במסגרת תקיפה או במסגרת של ניסוי.

שליט קוריאה הצפונית, קים ג'ונג און (צילום: רויטרס)
יפתח במלחמה? קים ג'ונג און | צילום: רויטרס

מוקדם יותר היום דיווחה סוכנות ידיעות דרום קוריאנית כי פיונגיאנג העבירה טיל בליסטי לטווח בינוני אל חופה המזרחי. דיווח מצוטטים מקורות בממשלת קוריאה הדרומית, שאומרים כי בשלב זה לא ברור אם הטיל חומש בראש קרב, והאם מתכוונת קוריאה הצפונית לשגרו, או שמדובר בהתגרות למטרות הרתעה.

במקביל סיפר גורם בבית הלבן לרשת CNN כי בתקופה האחרונה השלים ממשלת אובמה את הכנתו של "ספר מהלכים", הכולל פעולות ותגובות אפשריות במסגרת ההידרדרות ביחסים עם קוריאה הצפונית. בין היתר כוללות הפעולות תגבור משמעותי של הכוח הצבאי האמריקני במהלך התרגיל המשותף עם דרום קוריאה. אותו גורם הוסיף כי מקצת מהצעדים האחרונים שנקטה ארצות הברית, ובהם הצבת מערכות להגנה מפני טילים בליסטיים בסמוך לקוריאה הצפונית, לא נכללו ברשימת המהלכים שתוכננה מראש על ידי הממשל האמריקני.

הייגל: "סכנה ברורה ומיידית"

התחמק מתשובה. הייגל, ארכיון (צילום: רויטרס)
"סכנה ברורה ומיידית". צ'אק הייגל | צילום: רויטרס

בבית הלבן החריפו ביממה האחרונה את הטון נגד קוריאה הצפונית. שר ההגנה הייגל איים כי מדינתו "תעשה הכל כדי לנטרל את האיומים", בעוד מזכיר המדינה קרי כינה את ההכרזות של פיוניאנג: "פרובוקטיביות, פזיזות ומסוכנות". שר ההגנה האמריקני צ'אק הייגל אמר אתמול בתגובה לאיום החדש מכיוון פיוניאנג, כי "קוריאה הצפונית מהווה סכנה ברורה ומיידית לביטחון קוריאה הדרומית, יפן וארצות הברית. אנחנו נעשה כל שביכולתנו כדי לנטרל את האיומים באזור המדובר, ומקווים כי קים ג'ונג און ימגר את הרטוריקה המסוכנת".

עם זאת, הייגל הבהיר כי פניה של ארצות הברית לשלום, אך רק בתנאי שקוריאה הצפונית תחליט להיות "חברה אחראית בקהילה הבינלאומית". גם מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי התייחס לנושא והבהיר כי הצעדים בהם נוקטת קוריאה הצפונית "הם פרובוקטיביים, פזיזים ומסוכנים", והוסיף: "ארצות הברית נחושה להגן על עצמה, ועל בנות בריתה".