יותר מחודש אחרי האסון, ובעוד יפן נאבקת בקרינה הרדיואקטיבית ועדיין מחפשת את עשרות אלפי הנעדרים, משדרת הטלוויזיה המקומית סרטון וידאו לא קל לצפייה המתעד את רגעי האימה שעברו על תושבי החוף הצפון-מזרחי במדינה, בו נראים עשרות בני אדם נמלטים על נפשותיהם מגל הצונאמי הענק הסוחף את כל הנקרה בדרכו.

רוצים לקבל קטעי וידאו נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק 

התמונות מראות את רגעיהם האחרונים של כמה מתושבי החוף שלא הספיקו לברוח ונעלמו מתחת לגלים. כמה מהם מתועדים כחסרי אונים, מנסים להציל משהו מההרס, שבים אחורה - ונשטפים יחד עם הבתים וכלי הרכב.

בהמשך הסרטון ניתן לראות את תושבי החוף עומדים מול דילמה בלתי אפשרית. הגל מתקרב במהירות, והם צריכים להחליט אם לחזור אחורה ולסייע לאלו שמתקשים ובכך לסכן את חייהם, או פשוט להמשיך לברוח.

מתחילים לפצות. האסון ביפן (צילום: רויטרס)
הרס עצום בכל מקום. נזקי הצונאמי | צילום: רויטרס

יפן עדיין נאבקת בזיהום הרדיואקטיבי

מפעילי הכור בפוקושימה טוענים היום כי הם ממשיכים לנסות ולמצוא תכנית יעילה כדי להפסיק את הדליפה מהכורים הגרעיניים שניזוקו בצונאמי. מפעילי הכור מודאגים במיוחד משום שרמת הקרינה הרדיואקטיבית במי הים עולה ברמה מדאיגה.

סדרה של רעידות משנה שפקדה את צפון יפן במהלך הימים האחרונים רק מקשה על ההערכות, על בניית התכניות ועל העבודות בפוקושימה. הטכנאים והמהנדסים שעובדים באתר נאלצים להפסיק את הסריקות, המדידות והעבודות בכל  פעם שיש רעידת משנה מחשש לדליפה גדולה עוד יותר.

אמש העריכו ראשי חברת האנרגיה שמפעילה את פוקושימה כי רמת הנזק שהכור ספג  זהה או אפילו גבוהה מהנזק שספג אתר הגרעין צ'רנוביל ב-1986. דרגת הזיהום הגרעיני ביפן הועלתה לרמה 7 – הדרגה הגבוהה ביותר של זיהום.   

הרשויות ביפן טוענות כי למעלה מ-13,000 בני אדם נהרגו ברעידת האדמה והצונאמי בעקבותיה ב-11 במרץ. עוד למעלה מ-10,000 בני אדם עדיין מוגדרים כנעדרים.