חוף בגואה. ארכיון (צילום: רויטרס)
חוף בגואה | צילום: רויטרס

גואה נחשבת כבר שנים לאחר מיעדי התרמילאות האהובים על הישראלים, אבל אתמול התברר שלא כולם מקבלים את התיירים מהארץ בברכה. כתבת "ידיעות אחרונות" בהודו, אימי גינזבורג, דיווחה כי במכתב חסר תקדים בחריפותו שפירסמה הכנסייה הקתולית המקומית כונו צעירי ישראל המציפים את החופים שם "לא אנושיים".

המכתב שניסחה הכנסייה בגואה הוגדר "גלוי". הוא נשלח לכנסיות בירושלים וברשות הפלסטינית ונועד לגלות סולידריות עם הפלסטינים הנוצרית החיים בישראל ובשטחים.

"זמן רב מדי שתקנו ולא הבענו בפומבי את תמיכתנו באחינו הפלסטינים הנוצרים", כתב ראש האגף לצדק חברתי של הכנסייה. "הגיע הזמן לתקן את העוול הזה כדי להביא לשינוי ממשי בחייהם. אנחנו נחרדים ממדיניות הכיבוש הישראלי ומתוצאותיו: חומת ההפרדה, גירוש והריסת בתים. אנחנו לא יכולים להבין איך אוכלוסייה אחת יכולה לחגוג את העצמאות שלה בשמחה ובהתרגשות, כשלעם אחר זהו אירוע עצוב כל כך".

"הצעירים מישראל איבדו כל צלם אנוש"

יש מי שייראו בתוכן המכתב שהובא עד כה מתון באופן יחסי וייתכן שאף לגיטימי - אך בהמשך השתמשו בכנסייה במילים חריפות ביותר שמהן עולה ריח רע של אנטישמיות. במסמך צוין כי חלק מההאשמות כלפי המבקרים מישראל מתבססות על "מחקר" שערכה הכנסייה לפני כשלוש שנים.

בראש ה"מחקר" עמדה סוגיית "התנהגותם של הישראלים שהשתחררו לאחרונה והגיעו לחופי גואה כדי לשכוח ולהדחיק את שירותם הצבאי". ומה היו ה"ממצאים"? "המחקר חשף עד כמה איבדו האנשים האלה כל צלם אנוש וכיצד אותם חיילים משוחררים נפלו קורבן לעצמם בגלל מדיניות דיכוי אכזרית של כיבוש בלתי חוקי".

בכנסייה המקומית טענו כי ל"מחקר" אחראים פרחי כמורה שנשלחו לבקר כ"חוקרים סמויים" במוקדי חיי הלילה של הישראלים בגואה. אחד מהם תיעד את רשמיו מהצעירים וכתב: "אצל הישראלים הלילה אף פעם לא מסתיים. הם הולכים למסיבות עם מוסיקת טראנס ומתמסטלים מאלכוהול ומסמים. הם מתנשקים בפומבי ומתגפפים בגלוי. נראה גם שהם אוהבים להחליף בני זוג".

"האנשים האלה רוצחים בני אדם"

אחד הפרקים ב"מחקר" זכה לשם - "חוויית הסבבה". בתיאור שסיפק על אופיים של המבקרים מישראל נכמרו רחמיו עליהם כשציין לקוראיו: "תארו לעצמכם את האנשים האלה רוצחים בני אדם. בגלל הצורך להרוג, הישראלים משתגעים בזמן השירות. הממשלה שולחת אותם למוקדי ההרגעה - שאחד מהם היא גואה".

אלא שבהמשך, הוא רומז כי ייתכן שכדאי יהיה להדיר את הישראלים מהמקום. "הם מהווים מטרד לכל הסביבה, בגלל האופי השתלטני שלהם שמגרש את התיירים האחרים. בשביל מה צריך אותם"?

בניגוד לשאר מדינות הודו, תופסת הכנסייה בגואה מקום מרכזי ביותר בחיי היומיום ובפוליטיקה המקומית. בהתאם לכך, זהו האזור היחיד בהודו שבו נרשמו תופעות של אנטישמיות.

בממשלה ההודית הבהירו: "אין לנו דבר נגד התיירים מישראל"

שר התיירות של גואה, סוופניל נייק, קיבל בהפתעה את המסמך החריף והבהיר כי "ברור שזו לא המדיניות הרשמית של הממשלה. אני יודע שלתושבים כאן אין דבר נגד התיירים מישראל והם יכולים להרגיש כאן בנוח".

שגריר ישראל בהודו, אלון אושפיז, מסר ל"ידיעות אחרונות" כי "הדעות שהושמעו אינן מייצגות כלל את הלך הרוח הרווח בקרב הנהגת הכנסיות בהודו ואת הקהילה הנוצרית במדינה. לישראל קשרים טובים עם הכנסיות השונות ברחבי הודו - ובכלל זה עם זו שפועלת בגואה. נציג בכיר של הכנסייה בגואה אף קיים לאחרונה ביקור רשמי בישראל".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק