"עלינו להפוך את הצער לעוצמה ואומץ להתגבר על הקשיים, על מנת שנזכה בניצחון המהפיכה" - כך פתחה היום קריינית הטלוויזיה הממלכתית של צפון קוריאה את יום שידורי האבל על לכתו של המנהיג קים ג'ונג איל.

מאז ההודעה על דבר מותו של הדיקטטור, אותו העריצו רבים מבני עמו ללא גבולות, למרות שהם מובטלים ורעבים, יוצאים רבבות בני אדם לרחובות. באסיפות הגדולות נשמעו זעקות שבר ובכי תמרורים, כאשר מחזות האבל הללו צפויים להימשך גם בימים הקרובים עד הבאתו של ג'ונג איל לקבורה בעוד כשבוע. במהלך שבוע האבל נאסרו לחלוטין שירה, ריקודים ומשחקים ברחבי המדינה.

למרות הקור, עומדים בתור (צילום: AP)
למרות הקור, עומדים בתור | צילום: AP

קור עז שורר בימים אלה בפיונגיאנג, בירת קוריאה הצפונית, מה שלא מרתיע את הרבבות לעמוד שעות בתור לאנדרטאות ולפסלי הענק של המנהיג ברחבי העיר. "המפקד שלנו תמיד טרח ועמל לטובת האושר של העם", אמר אחד מהאבלים, שנראה כמו אדם שמכריחים אותו לעמוד מול המצלמות ולבכות. "אני לא יכול לתאר את הצער שלי במילים", הוסיף קצין צבא.

"גם השומרים הם סוג של קורבנות" (צילום: רויטרס)
החיילים בוכים על מות המפקד | צילום: רויטרס

אז נכון, חיכינו לתמונות הללו 17 שנים, מאז הלך לעולמו אביו של המנהיג, קים איל סונג. אבל לא ציפינו שבשנת 2011 קוריאה הצפונית תמשיך להיות בעלת הנהגה החוששת משינוי, מבועתת מהחשש שהדרום יפלוש אליה ושהעם ימשיך להיות רעב ומנותק מהעולם החיצון.

זעקות שבר ברחובות. קוריאה הצפונית, היום (צילום: AP)
רעבה, המומה, בוכה. קוריאה הצפונית | צילום: AP

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק