העיר רותרהאם - מראה מטרידה לחברה האנגלית (צילום: AP)
העיר רותרהאם - מראה מטרידה לחברה האנגלית | צילום: AP

אם תשאלו היום כל בריטי ממוצע על העיר רותרהאם שבמרכז האי, הוא ידבר על הסקנדל האחרון שמסעיר את הממלכה. פרשה שבמרכזה דוח חמור המצביע על כך ש-1,400 קטינים וקטינות נפלו קורבן לניצול מיני בעיר ב-16 השנים האחרונות - תוך כדי התעלמות של הרשויות מהמצב החמור .

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

אם הייתם שואלים את אותו הבריטי את אותה השאלה על העיר במרכז חבל יורקשייר, שמונה רבע מיליון תושבים לפני שבוע, סביר להניח שהוא היה מספר על קבוצת הכדורגל העירונית, על תעשיית הפלדה העצומה שספגה מהלומה בשנים האחרונות, או על החיבוק החם שקיבלה בעשור הקודם מהשף הפופולרי ג'יימי אוליבר.

לפני חמש שנים הגיע אוליבר לעיר כדי ללמד את הבריטים לאכול בריא וטרי. לא לחינם אוליבר, שמבקש לתקן את הרגלי התזונה של הבריטים, בחר ברותרהאם בו יוקם בית הספר הראשון שלו לתזונה בריאה בממלכה. "המקום הזה יהפוך בקרוב לאזור המגורים עם האוכלוסייה השמנה ביותר בבריטניה" , הזהיר אוליבר ב-2008.

אבל מלבד קלוריות מיותרות, סובלת העיר הזו מבעיות קשות יותר. בעיקר, כפי שעולה מהעדויות המזוויעות, בעיות מוסריות. בשיח הבריטי הרשמי מתקשים היום למצוא הסברים לקשר השתיקה בעיר מסביב למסכת ההתעללות המזעזעת שכללה אונס קבוצתי, התעללות פיזית וסחר בילדים.

"הילדים האלה נפלו קורבן למדיניות של נכונות פוליטית?"

ג'יימי אוליבר, ניסה לתקן את התזונה (צילום: רויטרס)
ג'יימי אוליבר, ניסה לתקן את התזונה | צילום: רויטרס

חלק מהתגובות, בעיקר ברשתות החברתיות, מתייחסות למוצא האתני של הנאשמים והחשודים בביצוע המעשים, מרביתם פקיסטנים. כלי התקשורת הרשמיים, לעומת זאת, מנסים בינתיים להקפיד על מדיניות של "פוליטקלי קורקט".

ה-BBC, לדוגמה, הסיר ביממה האחרונה מדיווחיו את האזכורים לכך שהמעורבים היו חברים בכנופייה ממוצא פקיסטני, זאת בעקבות האשמות על גזענות. נציג של רשויות הרווחה נשאל על ידי עיתונאי ברשת SKY NEWS האם המשטרה והרשויות נכשלו בבלימת הסקנדל כיוון שחששו מהתערבות בחיי האוכלוסייה הפקיסטנית. "אולי הילדים האלה נפלו קורבן למדיניות של נכונות פוליטית, שכן רבים בקהילה ידעו ושתקו?", הטיח הכתב במרואיין.

כבר ב-2012 חשף הטיימס הלונדוני את אחת מפרשות הניצול המיני על ידי כנופיית צעירים ממוצע אסיאתי. אז, הדגישו בעיתון, ממש כמו בכותרות של הימים האחרונים , כי המקרה לא זוכה לתשומת הלב מצד רשויות, שנמנעות מעיסוק בשאלות קשות אותן מנסה החברה הבריטית לטאטא מתחת לשטיח.

בינתיים נמשך גל המעצרים. חמישה גברים עד כה הואשמו בפרשיות האונס השונות, ועל פי ההערכה צפויים עוד מעצרים נוספים. אך כל זה עדיין לא מרגיע את תושבי רותרהאם שתוהים: איך כל זה קרה מתחת לאף שלנו?