התשובה הצפונית לגאנגם סטייל: בקוריאה הצפונית חתמו אמש את חגיגות 60 השנה לסיום מלחמת הקוריאות. אז איך חוגגים ניצחון שכזה במדינה שמצטיינת בעיקר במצעדים צבאיים קרים ומנוכרים? גם הפעם קיבצה החגיגה עשרות אלפי אנשים יחדיו, אלא שאמש הם לא צעדו בקור על רקע בניין הממשל המכוסה דגל ותמונות מנהיגים שאינם עוד איתנו.  

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בניגוד לתמונות הרגילות של האלפים הצועדים מחוץ לבניין השלטון בבירה הצפון קוריאנית, הפעם היה אפשר להתרשם מיכולת הריקוד של האנשים במדינה המסוגרת והמבודדת. עשרות אלפים פיזזו בריקוד הניצחון הזה ב"מלחמת השחרור".

ומי שניצח על הכל, איך לא, הוא המנהיג הצעיר קים ז'ונג און שמסיים שבוע מתיש מבחינתו שכלל שורה ארוכה של אירועים וקונצרטים. בימים כתיקונם מרבית אזרחים שלו רעבים ללחם, אך זה לא מפריע להנהגה לפזר ממון רב על הפקות הענק האלה.

ואתם רוקדים.. (צילום: AP)
ואתם רוקדים.. | צילום: AP
חגיגות בצבע, פיוניאנג, אמש (צילום: AP)
חגיגות בצבע, פיוניאנג, אמש | צילום: AP

60 שנות עצמאות ובידוד

ב -27 ביולי, 1953, חתמו המפקדים של קוריאה הצפונית, סין וארצות הברית על הסכם שביתת נשק, שכלל בין היתר הקמת גדר גבול באורך 240 ק"מ וחצה את חצי האי הקוריאני לשניים. היום נחשב קטע זה לגבול השמור ביותר בעולם. הסכסוך בין שתי המדינות השולטות למעשה בעם אחד, ביטא לאורך השנים את המלחמה הקרה, ובעוד שארה"ב ביססה את שליטתה ותמכה בקוריאנים מדרום, הסינים וברית המועצות פרסו את חסותן על החצי הצפוני של הקוריאות.

בקוריאה הצפונית טוענים לאורך שנים כי הנוכחות הצבאית של ארה"ב בדרום היא הסיבה העיקרית להמשך הסכסוך בששת העשורים האחרונים.