בליבו של מרכז הסחר האלקטרוני היפני מוכרים את המשחקים של המחר כבר היום. על המדפים בחנויות הגדולות אפשר למצוא את מה שמכונה משחקי "האן טאי".

כמעט כל המשחקים האלה מציגים דמויות של ילדות, חלקן אלימות, מדמות אונס ועינויים מוצגים בפרטי פרטים. לא צריך לחפש יותר מדי כדי למצוא משחק בו המטרה היא נקמה : במשחק צריך למצוא ולאנוס אישה שגרמה לפיטוריו של השחקן מעבודתו הדמיונית. בשל התמונות הקשות אנחנו לא יכולים להראות את רובו של המשחק.

משחקי ה"האן טאי" לא חדשים ביפן. המדינה הזו מייצרת כבר זמן מה מוצרים שברוב מדינות העולם יקבלו את התואר "פורנוגרפיה". לפני שהיה אינטרנט שקיבץ את העולם לא ידעו על כך וזה נשאר ביפן. עכשיו חיפוש מהיר ברשת יעלה מאות משחקים יפנים.

כמות התלונות עולה - וגם המכירות

ברגע שהמשחק נמכר בטוקיו, הוא נדגם ומופץ בכל מקום. המשחק הזה שנקרא "רייפ- ליי" מתחיל כשנערה צעירה עומדת על רציף הרכבת. בעזרת קליק בעכבר אפשר למשש אותה ולהרים לה את החצאית. השחקן יכול להטריד אותה, את אחותה ואת אמא שלה. הוא יכול ללכת אחריהן לרכבת, ואז להעמיד את הקורבן בפינה ולאנוס אותה שוב ושוב - וזו רק ההתחלה.

המשחק מעלה את זעמן של קבוצות למען זכויות הנשים. טאינה ביין איימה, מנהלת ארגון "שוויון עכשיו" אומרת: "משחקים מסוג זה, שמציגים התעללות בנשים והטרדה מינית כנורמאלית, אין להם מקום בקהילה שלנו".

זעם בינלאומי גרם למפתח המשחק היפני למשוך את המשחק רייפ- ליי, מהחנויות בשנה שעברה. אבל זה לא עצר את הפצתו.למעשה, עובדת היותו שנוי במחלוקת, רק קידמה אותו.

"לא מתקבל שהדרך היחידה לנצח היא לאנוס"

הזמינות והכפר הגלובלי שהאינטרנט יצר זו הסיבה שארגוני זכויות נשים דורשים מיפן לפקח טוב יותר על התעשייה ולעצור את יצרתם של תכנים מסוימים. "אנו קוראות לממשל היפני שיעצור ויחרים את כל המשחקים שמציגים תוקפנות מינית, הטרדות, ואונס של ילדות. יש משחקים רבים מסוג זה", אמרה טיאנה.

ביפן לא מתרגשים, שם רוצים שראשי החברות שמייצרות יפעילו את שיקול דעתם ויגבילו את עצמם, אבל דמויות מיניות כן עומדות תחת צנזורה ביפן, למשל במשחק הרייפ - ליי לא רואים את איברי המין, אבל ליפן אין חוקים שאוסרים סצנות מין במשחקי וידאו.