_OBJ

מנהיגי העולם מביטים בדאגה לעבר האש שממשיכה לבעור באי יאונפיונג ובתנועת הצבאות בשני צידי הגבול הקוריאני. מנהיגים מוושינגטון עד בייג'ין וטוקיו מגנים את המתקפה הצפון קוריאנית וקוראים לריסון - ובחצי האי מחליפים האשמות.

הממשל בקוריאה הצפונית טוען שצבא השכנה מדרום ירה הבוקר עשרות טילים לעבר הצד הצפוני של הגבול והירי לעבר הדרום - היה רק בתגובה לכך.

וושינגטון קוראת לשים סוף לביריונות מפיונג יאנג

הבית הלבן גינה את הירי מקוריאה הצפונית לשטחו של הדרום. "ארצות הברית מגנה בכל תוקף את המתקפה הזו וקוראת לקוריאה הצפונית לעצור את הפעולות הבריוניות שלה".

שר החוץ הרוסי אמר זמן קצר לאחר הירי: " חשוב שהעימות הזה לא יוביל לפעולות אגרסיביות ולהסלמת המצב בחצי האי הקוריאני". גם ראש ממשלת יפן נאוטו קאן הורה לחברי הקבינט שלו "להתארגן לתגובה נחושה במקרה של כל אירוע לא צפוי".

ישיבת חירום בחדר המצב הנשיאותי בסיאול

_OBJ

בסין, המדינה היחידה שמקיימת קשר ישיר עם הבירה של קוריאה הצפונית פיונג יאנג, שר החוץ הונג לאי הביע את דאגתו מהידרדרות המצב. הוא קרא לשתי הממשלות "לעשות יותר כדי להביא לשלום ויציבות באזור".

הנשיא הדרום קוראיני לי מיונג באק שמע את הדברים ואמר כי מדינתו תגיב לפעולות התוקפניות של הצפון וכי מטוסי קרב של חיל האוויר הדרום קוריאני הוזנקו לאוויר. אולם גם הנשיא לי מודע לרגישות וקרא לאיפוק של הכוחות. בשעות האחרונות הנשיא וחברי הקבינט שלו מתכנסים בחדר המצב הנשיאותי.

רוצים לקבל עוד עדכונים חמים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק