סיפורי הגבורה של החיילים המסתערים על נורמנדי סופרו כבר בספרים, בשירים ובסרטים, אבל מעט ידוע על התרומה של המוחות המבריקים מאחורי הפלישה לנורמנדי, ומה שידוע הולך ונעלם, ככל שעובר הזמן. למאמץ של הנצחת הזיכרון והמורשת של נקודת המפנה החשובה הזו בהיסטוריה התגייסה גם חברת דאסו סיסטמס (DASSAULT SYSTEMES) מצרפת כדי להדגיש וכן, לכבד את המחשבה, את היצירתית והחדשנות שהפכו את מה שנחשב לבלתי אפשרי למבצע שהכריע את מלחמת העולם.

 רוצים לקבל עדכונים נוספים הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

במשך יותר משנה נסעו מהנדסי החברה ברחבי העולם בחיפוש אחר שרידי שרטוטים ותכניות של הטכנולוגיה, שאפשרה לכבוש מחדש את יבשת אירופה מידי גרמניה הנאצית. על פי התכניות המקוריות, נבנה דגם תלת מימדי מדויק של אחד הנמלים הצפים שהביאו הבריטים מצידה השני של תעלת למאנש.

הפלא הטכנולוגי פורץ הדרך קם לתחייה, 70 שנה אחרי בעזרת טכנולוגיה חדישה, שמציעה סיור בעולם ווירטואלי תלת ממדי מול חופי נורמנדי כפי שהיו בימים שלאחר הנחיתה. היום, בחופי נורמנדי, הרמז היחיד לדרמה שהתרחשה הם גושי הבטון סמוך לחוף והקברים שלאורכו. רגע לפני שדור הלוחמים נעלם, הטכנולוגיה משמרת את הזיכרונות, את התכניות מאחד המאבקים החשובים , למען העולם החופשי.

הפלישה לנורמנדי בתלת מימד
צילום:

הפלישה הימית הגדולה בהיסטוריה

70 שנה עברו מאז הבוקר ההוא, בו פלשו בעלות הברית לחופיה של צרפת ונחקקו בין דפי ההיסטוריה. 70 שנה והאנשים שהיו שם באותו יום היסטורי עדיין שומעים את קולות הנפץ ומריחים את ריחות אבק השריפה.  "עשינו שם היסטוריה, אה?!", מחייך אחד מוותיקי המלחמה, חייל אמריקני בשם סטיבן קנינגהאם, ששרד לספר את הסיפור. בימים האלה בהם הוא משתתף בטקסים שנערכים בצפון מערב צרפת.

במשך שלוש שנים תכננו בעלות הברית את הפלישה הימית הגדולה והמורכבת בהיסטוריה האנושית, המבצע שקיבל את השם " אוברלורד" היה שיתוף פעולה מסובך וראשון מסוגו שבעיקר דרש ממתכנניו לחשוב מחוץ לקופסא.

לצורך המשימה גויסו טובי המדענים, המהנדסים, האסטרטגים הצבאיים, ואפילו אמן אשליות מפורסם מבריטניה בשם ג'ספר מסקלין, שהגה את רעיון כלי הדמה המתנפחים - טנקים ותותחים חמושים באוויר, ששיטו באויב הנאצי.

היום נהוג לחשוב שמה שהכריע את המערכה היה אומץ ליבם ועמידתם העיקשת של החיילים הפשוטים בחזית, אבל אי אפשר שלא להשתאות ולהתפעל מהחדשנות ומהיצירתיות שעמדו בליבו של המבצע הזה.