הלוויתו של הרודן הצפון קוריאני קים ג'ונג איל, החלה הבוקר בבירת המדינה פיונגיאנג. מאות אלפי מתאבלים הגיעו לארמון הבירה וזאת על אף השלג העז שירד שם בימים האחרונים.

את ארון הקבורה מלווה בכל העת היורש - הבן קים ג'ונג און, ולצידו בכירי צבא קוריאה הצפונית, שייקחו עמו חלק בשלטון. התהלוכה תיערך במשך יומיים שלמים ומחר ייחתמו הטקסים בשלוש דקות דומיה.

הצבא הצפון-קוריאני, שלרוב מפגין את יכולותיו בפומבי במסר מאיים למערב, רתם היום את חייליו וכליו לטובת מסע ההלוויה העצום שנערך ברחובותיה המושלגים של פיונגיאנג.

הקור לא הרתיע את ההמונים (צילום: רויטרס)
הקור לא הרתיע את ההמונים | צילום: רויטרס

עבור האזרחים שבחרו להישאר בבתיהם ולא יצאו להיפרד מהרודן המת בקור העז, מעבירה הטלוויזיה הממלכתית של המדינה בשידור ישיר את תמונות הלימוזינה השחורה הנושאת את גופתו של קים, שחולפת ברחובות הבירה על פני המונים שמקבלים אותה בזעקות שבר.

ב-19 בדצמבר דיווחה בבכי קריינית הטלוויזיה הממלכתית של קוריאה הצפונית על מותו של קים ג'ונג איל בן ה-69. קים, שכונה "המנהיג האהוב", הוא בנו של מייסד המדינה ומנהיג אותה משנת 1994. לאחרונה הוא החל להכין את בנו הצעיר לרשת את כסאו, והיום בנו אכן הוכרז כיורשו.

השליט מת מהתקף לב במהלך נסיעה ברכבת

על פי הדיווחים במדינה, הדיקטטור הצפון קוריאני מת במהלך נסיעה ברכבת תוצאה מהתקף לב שנבע מתשישות מנטלית ופיזית בשל עבודה מאומצת.

קים נולד בסיביר ליד בברית המועצות, בגבול מנצ'וריה, לשם גלה אביו. באותה תקופה נשלטה קוריאה על ידי יפן ואביו של ג'ונג איל היה חלק מארגון גרילה שלחם בכיבוש הזה בתמיכתה של ברית המועצות. אמו של קים מתה בלידתו והוא לא הכיר אותה.בספטמבר 2008 העריכו גורמי מודיעין אמריקנים כי קים ז'ונג איל לקה בשבץ וגיסו נטל לידיו את השלטון בפועל עד להחלמתו של ג'ונג איל.

קים הופיע בציבור בתחילת שנת 2009, ולמרות מצב בריאותו הרעוע הפגין שליטה מלאה בנעשה במדינה. בתחילת 2009 הגיעו דיווחים כי הוא מינה את בנו הצעיר ביותר קים ג'ונג און ליורשו אולם בנו הבכור טען שאביו לא קבע עדיין מי יהיה היורש. ביולי 2009 דווח שקים חולה מזה כשנה בסרטן הלבלב.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק