"מעשה נפשע". שדה הגז באלג'יריה (צילום: ap)
"מעשה נפשע". שדה הגז באלג'יריה | צילום: ap

מועצת הביטחון של האו"ם פרסמה הלילה הודעת גינוי חריפה למשבר בני הערובה בשדה הגז באלג'יריה, שנכנס ליומו הרביעי. בהודעה כינו 15 חברי המועצה את חטיפת האזרחים המערביים והאלג'יראים "מעשה נפשע".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"אנו מביעים צער והזדהות, ושולחים את תנחומינו למשפחות קורבנות המעשה הנפשע", נכתב בהודעה מטעם מועצת הביטחון. "האירוע החמור הזה מדגיש את הצורך להביא לדין את האחראים לפעולות הטרור הללו", צוין.

קלינטון לאלג'יריה: "שמרו על חיי החטופים"

"פוטין חייב להיענש". קלינטון (צילום: AP)
"שמרו על חיי החטופים". קלינטון | צילום: AP

מזכירת המדינה האמריקנית, הילארי קלינטון, הפצירה אמש בשלטונות אלג'יריה לנקוט כל פעולה אפשרית על מנת להגן על חייהם של בני הערובה, במהלך ניסיונות החילוץ שלהם משדה הגז, שטרם הסתיימו. בתדרוך עיתונאים סיפרה קלינטון, כי שוחחה בטלפון עם ראש ממשלת אלג'יריה, עבד אל-מליק סלאל, וביקשה ממנו לדאוג לשלומם של האזרחים המוחזקים במתחם.

במהלך התדרוך, הודתה קלינטון כי הממשל האמריקני לא יודע לנקוב במספר עדכני של חטופים אמריקנים שעדיין נמצאים בידי שוביהם. "ארה"ב שולחת תנחומיה למשפחות שאיבדו את יקיריהם במתקפה הברוטאלית הזו", אמרה מזכירת המדינה, והצהירה "ארצות הברית תפקח בערנות מוגברת על אלה שעדיין נתונים בסכנה".

קלינטון  כינתה את הפעולה כ"אירוע טרור ברוטאלי", והודיעה כי וושינגטון ואלג'יר יפעלו לחיזוק קשרי הפעולה שלהם בנושא לוחמה בטרור. אתמול דיווחה סוכנות הידיעות הרשמית של אלג'יריה, APS, כי לא ידוע מה עלה בגורלם של 60 מבני הערובה שעדיין מוחזקים בשדה הגז, שלושה ימים אחרי שהשתלטו עליו מחבלי ארגון אל קעידה. בניסיונות החילוץ שמקיים הצבא המקומי בימים האחרונים, נהרגו עד כה לפחות 50 בני אדם, ועדיין לא ידוע מה מצבם של עשרות מהחטופים.

תחנת טלוויזיה מקומית דיווחה אתמול בשעות הצהריים על ניסיון נוסף של צבא אלג'יריה לשחרר את בני הערובה שעדיין נותרו במתחם, חלקם אזרחים מערביים. לפי שעה עדיין לא ברור מה עלה בגורלם. דובר ארגון אל-קאעידה, שלקח על עצמו את האחריות לחטיפה, הזהיר מפני פעולות נוספות נגד אזרחים זרים. מוקדם יותר דווח כי מספר בני הערובה ששוחררו משדה הגז עומד עד כה על 650, כשמתוכם 573 אזרחים אלג'יראים.

מוקדם יותר פרסמה סוכנות הידיעות רויטרס כי החוטפים הציעו לשלטונות באלג'יריה הצעה שלפיה ישוחררו בני הערובה המוחזקים במקום - בתמורה לשחרורם של שני אסירים אסלאמיים המוחזקים בבתי הכלא בארצות הברית, וביניהם מתכנן הפיגוע הראשון במגדלי התאומים שאירע בשנת 1993, עומר עבד אל-רחמן, המכונה גם "השייח העיוור".