גם הפיצה חוזרת. אילוסטרציה (צילום: אימג'בנק - gettyimages)
בקרוב בשדה הקרב? | צילום: אימג'בנק - gettyimages

הסוף ללוף? בצבא ארצות הברית מכנים את זה "הגביע הקדוש" של מנות הקרב, וכעת נראה שמה שהיה עד לאחרונה חלום רחוק עשוי להפוך למציאות - פיצה בעלת חיי מדף של עד שלוש שנים. חיילי צה"ל שנהנים מציוד אמריקני במסגרת חבילת הסיוע, יכולים בשלב זה רק לפנטז על המוצר, שיראה אור רק בעוד מספר שנים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

החוקרים האמריקניים במעבדות הצבא במסצ'וסטס קרובים למתכון של הפיצה, שאינה דורשת קירור או הקפאה. "אתה יכול לקחת את המנה, להשאיר אותה על הדלפק כשהיא ארוזה למשך שלוש שנים והיא עדיין תהיה אכילה", אמרה מישל ריצ'רדסון, מדענית מזון במרכז הפיתוח של הצבא האמריקני.

המדענים במרכז המחקר אחראים בין היתר על פיתוח ציוד וביגוד קרבי שמשרת את החיילים האמריקניים ומאפשר להם יכולת הישרדות מקסימלית. החיפוש אחר מגש הפיצה הכמעט נצחי הפך למשימה יוצאת דופן עבורם, אבל הם נרתמו אליה בשמחה רבה לאחר שהבינו כי יוכלו לענות על צורך ממשי של הכוחות בשטח.

כוחות אמריקניים בעירק, ארכיון (צילום: Chris Hondros, GettyImages IL)
שיפור בתנאי השירות | צילום: Chris Hondros, GettyImages IL

מדי שנה מתקיים סקר בקרב החיילים האמריקניים שבו הם נשאלים מה היו רוצים לראות במנות הקרב שלהם, משולש פיצה היה מאז ומתמיד פריט הנמצא בראש הרשימה. מאמציהם של המדענים סוכלו בשנים הראשונות, בין היתר בגלל הלחות שברוטב העגבניות, הגבינה הצהובה והבצק - שלושה מרכיבים שלאחר תקופה נוטים לעובש שעלול לגרום למחלות.

המחקר שהפך לאינטנסיבי בשנים האחרונות עזר למדענים למצוא דרכים יצירתיות למניעת לחות למנה, באמצעות מרכיבים שונים שמונעים ממים ומאוויר להגיע לבצק. מרבית החיילים עדיין לא טעמו את המנה שנמצאת בשלבי הפיתוח האחרונים, אך מנהלת המעבדה ג'יל בייטס טוענת כי הטעם של מנת האבטיפוס מפתיע לטובה.

לדבריה, "זה פחות או יותר הטעם של פיצה ביתית שמכינים בתנור. הדבר היחיד שחסר הוא החום של הפיצה, כשאוכלים את המנה היא מגיעה בטמפרטורת החדר". דייויד אקווטה, קצין מילואים ותיק העובד גם הוא במעבדה, ניסה את הפיצה והביע שביעות רצון מהטעם: "כשקר ואתה רעב אין דבר שמתחשק יותר מאשר טעם שמזכיר את הבית, זה ללא ספק יגביר את המורל".