שלוש שנים אחרי רעידת האדמה הקטלנית בהאיטי, עורכי דין המייצגים את משפחות הקורבנות שמתו ממגיפת הכולרה שפרצה במדינה הגישו תביעה נגד האו"ם, בטענה כי מערכת הביוב הרעועה בצריפים שהקימו אנשי כוח השלום של הארגון עבור פליטי הרעש תרמה להעברה מהירה של הנגיף. כך מדווח ה"ניו-יורק טיימס".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

התביעה, שלדברי עורכי הדין תוגש מחר (ה') בבית המשפט הפדרלי במנהטן, תהיה הפעולה הדרסטית ביותר שנקטו משפחות הקורבנות במאמץ ללחוץ על האו"ם ליטול אחריות מסוימת על התפרצות המגיפה לאחר רעש האדמה. נגיף הכולרה, שלא היה קיים בהאיטי במשך 100 שנים, עובר בהפרשות דוגמת צואה ועל פי ההערכות, 50% מהנדבקים ימותו ללא טיפול מתאים.

יותר מ-8,500 מתו עד כה. ארכיון (צילום: AP)
יותר מ-8,500 מתו עד כה. ארכיון | צילום: AP

יותר מ-8,300 מתושבי המדינה מתו מהנגיף עד כה ויותר מ-650 אלף חלו במחלה, מאז שהתפרצה מחדש בחודש אוקטובר 2010 במדינה שהוכתה ברעש האדמה קטלני בעוצמה 7 דרגות. מאז, היא קוטלת כאלף מתושבי המדינה מדי שנה.

גורמים רשמיים באו"ם מסרו כי "הארגון מחויב לבער את נגיף הכולרה במדינה", אך לא הודו כי הארגון אחראי באופן ישיר להתפרצות המגיפה. עוד הוסיפו, כי לאנשי כוח השלום של האו"ם עומדת החסינות הדיפלומטית, המגנה עליהם מתביעות משפטיות - דבר שגרם לזעם רב בקרב רבים מתושבי האיטי, שראו בכך "בגידה בעקרונות האו"ם".