דקות לפני תחילת טקס הזיכרון ב"גראונד זירו" שאיים להצית את העולם כולו, הכומר טרי ג'ונס מפלורידה ירד מהעץ. "לא אשרוף את הקוראן, לא היום ולא אף פעם", אמר הכומר מפלורידה, מי שהסעיר את העולם כולו כשאיים לשרוף את ספר הקוראן, הספר הקדוש למוסלמים, לציון 9 שנים לפיגועי הטרור במגדלי התאומים.
בסופו של דבר הודיע הכומר בראיון בתכנית הבוקר של רשת NBC כי השריפה המתוכננת לא תתקיים. בתשובה לשאלה מדוע חזר בו מאיומיו, אמר הכומר: "החלטנו לבטל את השריפה. אנחנו חשים שכאשר התחלנו את זה, אחת הסיבות הייתה להראות ולחשוף את האלמנט הקיצוני והמסוכן של האיסלאם. אני מאמין שהשגנו את המטרה הזו".
הכל למען פגישה עם האימאם
טרי ג'ונס אמר אז כי "כרגע הטקס מוקפא". היום הוא ביטל גם את התכניות לעתיד, כשאמר מפורשות: "לא היום ולא אף פעם". על פי הדיווח של רשת NBC, הכומר אמר שהוא מבטל את טקס שריפת הקוראן בתקווה שמהלך כזה יעודד את עבד אל-ראוף להיפגש עימו, פגישה בה ג'ונס מתכוון לשכנע את יזמי בניית המסגד בגראונד זירו להעתיק את תכניותיהם למקום אחר.
רוצים לקבל עוד עדכונים מרחבי העולם? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
9 שנים ל-11/9 - סיקור מיוחד:
משפחות הנספים: "זה יום הזיכרון הגרוע ביותר"
אחמדינג'אד: שריפת הקוראן תאיץ השמדת ישראל
אירן: שריפת הקוראן היא "מזימה ציונית"







חדשות




= תגובה ללא תוכן
= תגובה עם תוכן


אתר זה פועל כחוק ברישיון
















