הודו שיגרה הבוקר (ג') בהצלחה רכב חלל זעיר למאדים. אם רכב החלל גם ינחת בהצלחה על כוכב הלכת, הודו תצטרף למועדון יוקרתי ומצומצם של מדינות שיצאו למשימות מחקר בכוכב האדום. במקרה כזה, הודו תהיה הרביעית אחרי ארה"ב, רוסיה ואירופה ששיגרה בהצלחה רכב חלל למאדים - והמדינה ראשונה באסיה שעושה זאת.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"המשימה היא משימה מדעית", אמר אג' ללה, חבר במכללה ללימודי ההגנה ההודית. "ננסה להבין את טבע פני השטח של מאדים, את טבעה של האטמוספירה ואת התנאים שם". ללה ומיליוני הודים יודעים שהמשימה לא פשוטה כלל - בהודו השקיעו סכום נמוך מאוד יחסית למדינות אחרות במשימה - רק 70 מיליון דולר. היום סמוך לשעה 11:00 (שעון ישראל) נפתח חלון של כמה דקות, שבמהלכן זוויתו של כדור הארץ מול מאדים איפשרה את השיגור.

הממשל ההודי ביקש מתושבי המדינה להתפלל להצלחת המשימה, שכן אם הודו לא תנצל את חלון ההזדמנויות הזה, היא עשויה להמתין עוד שנים עד ההזדמנות הבאה לבצע את השיגור. רכב החלל שנקרא "מנגליאן" (רכב מאדים בשפה ההינדית), יצא מהאי הדרומי שריהריקוטה, משם יעשה את דרכו לכיוון מאדים במשך כ-300 יום. "במהלך 300 הימים יעבור רכב החלל בין אזורים שונים בחלל עם תנאים מאוד מגוונים", הסביר המומחה ההודי ללימודי הגנה. "הטיל שנושא את רכב החלל יצטרך לשרוד את התנאים האלה".

כתבת CNN בהודו הדגישה שבמדינה מאוד רוצים להצליח לשגר רכב חלל למאדים לפני היריבה האסיאתית במירוץ לחלל - סין. למרות המחיר הנמוך יחסית של השיגור הזה, רבים בהודו מעבירים ביקורת על הפרויקט וטוענים שעדיף להשקיע את הכסף באוכלוסיות העניות במדינה ולא בתכניות גרנדוזיות.