משאל העם בקרים (צילום: רויטרס)
משאל העם בקרים: 95.5% בעד הסיפוח | צילום: רויטרס

המתיחות בין מוסקבה לבין וושינגטון מגיעה לשיאה בעקבות תוצאות ראשונות של משאל העם בחצי האי קרים: על פי מדגם שפורסם בסוכנות הידיעות הרוסית RIA, יותר מ-95% מהמצביעים תמכו בסיפוח חצי האי לרוסיה. במשאל העם לקחו חלק כ-80% מבעלי זכות ההצבעה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

זמן קצר לאחר פרסום תוצאות המדגם, בבית הלבן מיהרו להדגיש כי אינם מקבלים את משאל העם. "כפי שארצות הברית ובנות בריתה הבהירו, התערבות צבאית והפרה של החוק הבינלאומי יובילו לכך שרוסיה תשלם מחיר הולך וגובר", אמר דובר הבית הלבן ג'יי קרני.

"רוסיה - איום סייבר משמעותי" (צילום: רויטרס)
מתיחות שיא. אובמה ופוטין | צילום: רויטרס

"במאה הנוכחית אנחנו מזמן כבר לא בימים שבהם הקהילה הבינלאומית עמדה בשקט בזמן שמדינה אחת משתלטת בכוח על שטחה של מדינה אחרת", הוסיף. במקביל הזהירו בבית הלבן כי מוסקבה תעמוד בימים הקרובים בפני סנקציות ובידוד בינלאומי, שיפגע בכלכלה הרוסית.

מתיחות בשל סיפוח קרים. ארכיון (צילום: רויטרס)
כוחות רוסיים בחצי האי קרים | צילום: רויטרס

"אנו מפעילים את מירב הלחץ האפשרי על הרוסים בניסיון לגרום להם לעשות את הדבר הנכון", אמר מוקדם יותר הערב דן פייפר, יועץ בכיר בבית הלבן.

בזמן משאל העם: הפסקת אש בין אוקראינה לרוסיה

קודם לכן דווח כי בזמן משאל העם שנערך בקרים, ממשיכה מוסקבה לחזק את אחיזתה בחצי האי. לטענת שר ההגנה האוקראיני 22,000 חיילים בשירות רוסיה - כבר הוצבו במקום. בתוך כך, שר ההגנה האוקראיני הגיע להסכמה עם מוסקבה לנצור את האש בחצי האי קרים עד ה-21 במרץ.

השר איגור טניוק אמר לסוכנות הידיעות הרוסית אינטרפאקס, כי על פי ההסכמים בין רוסיה לאוקראינה, אסור למוסקבה להעמיד בחצי האי יותר מ-12,500 חיילים. לדבריו, הצבת חיילים נוספים היא בגדר הפרה של ההסכמים.

"למרבה הצער בתקופה מאוד קצרה, מספר החיילים גדל ל-22,000, וזו הוכחה שרוסיה מזרימה כוחות באופן לא חוקי לקרים", הדגיש. ביום שישי האחרון, רק לפני שלושה ימים, נספרו 18,400 חיילים, הנאמנים למוסקבה, בשטח חצי האי.