משאיות בכניסה לרצועה. צילום ארכיון
עזה. ארכיון | צילום:

ארגון זכויות האדם הבינלאומי "אמנסטי" פרסם בשעות הלילה את הדוח השנתי שלו לשנת 2010 ובו הוא מצביע על העובדה שחופש הביטוי הפך לכלי רב עוצמה עבור שינויים מהותיים בעולם.

בנוסף, עוד עולה מהדוח כי הסגר הישראלי על רצועת עזה מהווה עונש קולקטיבי והפרה של החוק הבינלאומי. וכי בעקבות הסגר על הרצועה, נדרשים ארבעה מכל חמישה פלסטינים לסיוע הומינטרי. מנגד, מותח הדוח ביקורת קשה על הפלסטינים ומאשים אותם בעינוי מאות משתפי פעולה עם ישראל בדרכים אכזריות.

בדוח נכתב ששנת 2010 הסתיימה בצל מחאה ציבורית קשה בתוניסיה והפגנות דומות נגד שלטונו של נשיא מצרים חוסני מובארק הובילו להדחתו מהשלטון במדינה. פיליפ לותר, מומחה מטעם אמנסטי במזרח התיכון מסביר כי "האירועים במצרים ותוניסיה מראים מהו כוחו של העם".

בנוסף, צוין בדוח שמחאות נוספות התארגנו במזרח התיכון ובצפון אפריקה בעקבות האירועים במצרים ותוניסיה, אולם הן לא נחלו את אותן התוצאות. בהקשר זה הוזכר כי שליט לוב מועמד קדאפי עדיין שולט במדינה, למרות פעילות המורדים בחלקים גדולים שלה ועל אף תקיפות אוויריות של נאט"ו נגד כוחותיו.

לדברי לותר, "חופש הביטוי הוא המפתח לפתרון העוול. והמצב במזרח התיכון ובצפון אפריקה שבו מאות אלפי אזרחים דורשים את הזכות לחופש הביטוי, שהינה זכות יסוד, מהווה איתות ברור על החשיבות הרבה שלה. כשיינתן הכבוד הראוי לחופש הביטוי של הפרט, יוכלו להיווצר שינויים חברתיים, כלכליים ואף מהפכות פוליטית.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 באינטרנט