כשהשמש שוקעת בשמי טוקיו ואורות הניאון כבים במשרדים, מועדוני הלילה מתעוררים לחיים. מתברר שהאטרקציה במועדוני הלילה היפנים היא דווקא הזרים שמציפים את העיר. כמו הרבה תופעות ביפן, גם ההערצה לזרים מקבלת ביטוי בחוברת קומיקס בשם "מר כריזמה" שעוקבת אחר עלילות הזר בעיר הגדולה.

חוברות הקומיקס ביפן לא נועדו רק לילדים. גם מבוגרים קוראים אותן ופעמים רבות האיורים בהן משמשים כדי להעביר מחאה חברתית. הקומיקס "מר כריזמה" מתאר את החוויות הזוגיות של גבר מערבי ביפן. אותו גברבר צעיר שנחשב בארץ מוצאו לסתם עוד בחור ממוצע, זוכה לכוחות על ביפן בזכות השיער הבלונדיני, העיניים הכחולות והאנגלית שעל שפתיו.

כך מתואר "מר כריזמה" שמסנוור נשים מקומיות שבארץ מוצאו הן לא היו ככל הנראה מעניקות לו מבט נוסף. "זו באמת תופעה מוזרה", מעיד בלייק קלי מאלבמה. "המראה שלי הוא בהחלט יתרון כאן. בגלל שפה אני בולט, אנשים מסתכלים עלי יותר. הרבה יותר".

נקודת התורפה של הגברים המערביים - הנשים המערביות

גם הנשים היפניות מעידות על ההרגשה שהגברים הזרים גורמים להן. "אני לא יכולה בדיוק להסביר את זה", אומרת מיקי טגהאשי, תושבת יפן. "זה פשוט משמח אותי לראות את הזרים". חברתה מנסה להסביר שיש בהם מעין אצילות ומוסיפה: "אמריקנים נדירים ביפן, אולי בגלל זה הם נראים טוב בעינינו - אפילו אם הם לא".

האנתרופולוגים האמיתיים שרואים את התופעה מדי ערב הם הברמנים במועדוני הלילה שנדהמים כל פעם מחדש מכוחו של "מר כריזמה". "זה לא יאומן!", מספר אחד מהם. "אני אירופאי, ואני לא מצליח להסביר את זה. במדינה שלי זה כנראה אף פעם לא יקרה".

יוצר הקומיקס "מר כריזמה" דווקא לא מסכים עם ההנחה של הברמן. לדבריו, "כריזמה מן" אמנם מתרחש ביפן, אבל הסיפור חוזר על עצמו סביב העולם. זה יכול להיות צרפתי באמריקה, אמריקני שמופיע באנגליה וכן הלאה.

אבל כידוע, לכל גיבור על בקומיקס יש נקודת תורפה. במקרה של "מר כריזמה", אלו הן הנשים המערביות, שלא כמו היפניות, הן לא מתרגשות מהמראה החריג שלו בנוף המקומי. על סמך התיאוריה הזו - הן כנראה מתלהבות הרבה יותר מהגברים היפנים.