התקדמות משמעותית מול המגיפה (צילום: רויטרס)
החולים בודדו מחשש להדבקה. ארכיון | צילום: רויטרס

בארה"ב מודאגים מהמגפה הקטלנית מאפריקה: אתמול (ב') אושפז בבית החולים "הר סיני" בניו יורק אדם, ששב מביקור במערב אפריקה עם חום ותסמינים של קשיים בעיכול. החשש שמא החולה נדבק בנגיף האבולה המסוכן הוביל לבידודו של החולה ולסבב בדיקות קדחתני. ייתכן שהחולה יקבל טיפול ניסיוני נגד המחלה, שטרם נוסה על בני אדם.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

אחד מהרופאים שטיפלו בחולה, ד"ר ג'רמי בואל, אמר לאחר הבדיקות כי "רוב הסיכויים הם שלא מדובר באבולה" - הנגיף שגרם למותם של למעלה מ-900 איש בחצי השנה האחרונה . לדבי בואל, שמשמש כמפקח הרפואי הבכיר בבית החולים, תשובה סופית ומוחלטת על מצבו של האדם תתקבל "בתוך יום או יומיים".

גם במחלקת הבריאות של מנהטן העריכו כי רוב הסיכויים "שהחולה לא נשא של נגיף האבולה". במקביל, נערכות בדיקות למחלות נוספות, שנועדו לשלול את החשש למחלת האבולה - מחלה נטולת מרפא ששיעור התמותה ממנה מוערך בכ-60%.

מצב חירום במדינות במערב אפריקה

גורמי בריאות במערב מדגישים כי המחלה מועברת במגע ישיר באמצעות נוזלי גוף. עשויים לעבור 21 יום מרגע ההידבקות ועד גילוי התסמינים הראשונים, כגון הקאות, שלשולים, כאבי ראש, חום גבוה, כאב בטן ועיניים אדומות. זמן ה"קינון" של הנגיף מקשה על אבחון מוקדם ומאפשר לחולים לעבור ממדינה למדינה ולהדביק רבים ללא ידיעתם. עם זאת, במערכת הבריאות האמריקנית טוענים כי הסיכון לאזרחים הוא קטן בשלב זה.

בשעות הבוקר המריא מטוס מליבריה, כשבין נוסעיו ננסי רייטבול, אזרחית אמריקנית העובדת באפריקה ונבדק חשש כי נדבקה גם היא באבולה. כאשר תגיע רייטבול בת ה-59 לעיר אטלנטה, היא תאושפז ותעבור בדיקה מקיפה. שלשום הוחזר לארה"ב עובד הומניטרי נוסף, ד"ר קנת ברנטלי בן ה-33, שאובחן באפריקה כסובל מהמחלה.

התפרצות המגפה במערב אפריקה היא ההתפרצות הקטלנית ביותר של הנגיף מאז גילויו ב-1976. בסיירה לאון הוכרז מצב חירום עקב ההתפרצות, וכך גם בליבריה ובגינאה. הרשויות במדינות אלה טוענות שהן עושות כל שניתן על מנת לבלום את הנגיף הקטלני - שעד כה הביא למותם של 90% מהחולים. במקרים רבים שהתגלו באפריקה החולה מת כשבוע עד שבועיים לאחר הופעת התסמין הראשון.