לא חשבתם שאופרה לא תצייץ משהו מעניין כשהיא בת 60: את יום ההולדת שלה היא בחרה לחגוג דווקא בשיעור ספינינג. במשך עשרות שנים, וינפרי בנתה את עצמה לא רק כאיקונה טלוויזיונית, אלא גם כמובילה חברתית ומי שמהווה מודל לחיקוי עבור מיליוני נשים שחורות בארה"ב.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"סבתי מעולם לא דמיינה שאהיה משהו חוץ מעוזרת בית, היא רק קיוותה שאקבל משפחה לבנה טובה שאוכל לעבוד אצלה. כשהייתי בת ארבע או חמש ידעתי שלא יהיו לי את החיים האלה", אמרה וינפרי. הרבה דברים השתנו בחיי הקהילה השחורה באמריקה בשנים האחרונות. אם שואלים אותם, הם בחרו את האיש בבית הלבן - השינוי המשמעותי ביותר בחיי הקהילה בעשורים האחרונים - בין השאר בעצתה של וינפרי.

אופרה נולדה במיסיסיפי הכפרית והענייה ועברה ילדות קשה. היא נאנסה בגיל 9, עברה הפלה בגיל 14, אך חצבה לעצמה לאט ובביטחון את הדרך ללב דעת הקהל - מתחנת רדיו קטנה בטנסי ועד לתכנית אירוח ארצית שרצה במשך שני עשורים. "גם ב-1980 לא רצו לתת לי את אותה משכורת יחד עם האיש שהגיש איתי", היא מספרת היום.

במשך השנים היא הייתה האישה שכולם באים אליה כדי להתוודות, להכות על חטא ולזכות בתהילה. לאנס ארמסטרונג הודה אצלה דווקא על השימוש בסמים. היא התחברה לדעת הקהל כי דיברה בגובה העיניים והתחברה לקהל, כך למשל שסיפרה על הניסיונות שלה לרדת במשקל ועל המלחמה שלה, דיאטה אחרי דיאטה.

שחקנית, בעלת ערוץ משלה - וזוכת מדליית החירות הנשיאותית

בעיקר היא נתנה לקהל שלה אהבה. אהבה במלים - וגם במתנות. התכנית בה היא חילקה לכל הקהל מכוניות, רכב לכל אחד ואחת שהיה בקהל, הוא אחד מרגעי הטלוויזיה המרגשים והזכורים ביותר בהיסטוריה האמריקנית. הקפיצות של טום קרוז על הספה שלה, וגם גילתה לקהל שיש לה אחות חורגת - הכל בשידור חי.

"בחירה אכזרית". ווינפרי וארמסטרונג (צילום: מתוך רשת הטלוויזיה של אופרה ווינפרי)
ארמסטרונג אצל וינפרי | צילום: מתוך רשת הטלוויזיה של אופרה ווינפרי

אחרי התהילה והעושר החל המסע הפילנתרופי שלה, מבית ספר לבנות בדרום אפריקה ועד סיוע לקורבנות ההוריקנים בארה"ב והרשימה עוד ארוכה. בהמשך הקימה ערוץ פרטי משלה, OWN, ובמקביל המשיכה לשחק בקולנוע וגם זכתה באוסקר על משחקה בסרט "הצבע ארגמן".

בגיל 60, ללא ילדים ועם בן זוג נחבא אל הכלים, היא לא מפסיקה לעורר סביבה תגובות. כך היה למשל בשנה שעברה, כשסיפרה שבציריך סירבו למכור לה תיק כי הוא 'יקר מדי' עבורה. הנשיא אובמה העניק לה השנה את מדליית החירות הנשיאותית, הערכה לכך שגם היום נשים ונערות שחורות חושבות שאם אופרה הצליחה, אז גם הן יכולות לבנות לעצמן חיים מלאי סיפוק.