מוכן להתפרק מנשק גרעיני? קים (צילום: רויטרס)
"המערב מתגרה". קים ג'ונג און | צילום: רויטרס

על רקע המתיחות ההולכת וגוברת בגזרת קוריאה הצפונית והדיווחים על שליחת כוחות אמריקניים לאזור עקב הצהרות פיונגיאנג שתאיץ את תוכניתה הגרעינית, מנהיגה של המדינה המסוכנת והמסוגרת בעולם מגיב.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בנאום שנשא קים ג'ונג און הצעיר בישיבת הוועד המרכזית של מפלגת הפועלים הקומוניסטית השולטת בקוריאה הצפונית, התייחס המנהיג העליון לסוגיית פיתוח הנשק של מדינתו. "הכוח הגרעיני שלנו משמש להרתעה מפני לוחמה", הצהיר קים שהבהיר כי הנשק הוא "ערובה להגנה על הריבונות של פיונגיאנג".

מנהיגה של קוריאה הצפונית אמר בנוסף שהנשק הגרעיני שארצו מפתחת אמור להוות גורם מרתיע לתוקפים פוטנציאליים וכבסיס לשגשוגה. בנוסף, התייחס קים למה שכינה "התגרות" מצד המערב והאשים כי ארה"ב ובנות בריתה מנסות לגרור את האזור למלחמה ולמירוץ חימוש שלדבריו, יביא ליצרת מכשולים בדרך לשיפור כלכלי עולמי.

"ארה"ב שלחה ספינת טילים לחופי קוריאה" 

"האימונים יתבצעו בחשאי", ארכיון (צילום: סוכנות AP)
האמריקנים מתגברים כוחות מול קוריאה הצפונ | צילום: סוכנות AP

המתיחות בין ארה"ב לקוריאה הצפונית הגיעה בימים האחרונים לשיאים חדשים ולאחר שהאמריקנים שלחו מטוסי חמקן ומפציצים לקוריאה הדרומית, מדווחים כלי תקשורת בארה"ב כי הצי האמריקני שלח לאזור גם משחתת המסוגלת לשגר טילים.

גורמי ביטחון אמרו לרשת NBC כי המשחתת הפליגה לעבר האוקיינוס השקט לנוכח האיומים המתגברים של המשטר בפיונגיאנג. ברשת CNN דווח כי ייתכן שמשחתות נוספות יישלחו ובנוסף, יועבר לאזור רדאר מתקדם המוצב על אסדה בלב ים. גורם במשרד הביטחון האמריקני אמר כי הרדאר נועד לעקוב אחר תנועות הצבא של קוריאה הצפונית, במיוחד אחר שיגור טילים - שוושינגטון מאמינה שיתבצע בשבועות הקרובים.

במקביל למתיחות בגבול שבין הקוריאות, גם בגבול שבין קוריאה הצפונית לסין המתיחות עולה: סין הורתה לצבאה המוצב בגבול להגביר עירנות, וגורמים בצבא ארה"ב טוענים כי הסינים תגברו את כוחותיהם לאורך הגבול מאז שעלתה המתיחות בחצי האי בחודש שעבר. על פי הדיווח, סין העבירה לגבול חיילים, מטוסי קרב וספינות טילים.

בכירים במפלגה הקומוניסטית הסינית העלו בעבר חשש, שבמצב בו תתמוטט ההנהגה בקוריאה הצפונית סין תוצף במיליוני פליטים צפון קוריאנים עניים שיבקשו מקלט בתחומה והיא תיאלץ לדאוג להם, כך שלממשל בבייג'ינג אין שום אינטרס למוטט את ההנהגה בפיונגיאנג. בסין עצמה מתגוררים כבר היום סמוך לגבול כשלושה מיליון קוריאנים.