בכפר נדיח בהאיטי יושב תלמיד אחד עם לפטופ. במדינה שבה 55% מהאוכלוסייה מובטלים ו-60% אינם יודעים קרוא וכתוב, התלמיד נמצא בדרכו לקבל תואר מ"האוניברסיטה של ההמונים".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

את הרעיון לאוניברסיטה החדשנית הגה הישראלי שי רשף, במטרה להביא לרחובות המוכים את בשורת ההשכלה, שהיא לדעתו המנוף לחיים טובים יותר. "הרעיון הוא שמכל העולם כל תלמיד שסיים תיכון ויודע אנגלית, שיש לו לפטופ או חיבור לאינטרנט - יכול ללמוד אצלנו", הוא מסביר.

רשף מגיע לרחובותיה של פורט או-פרינס, בירת המדינה שספגה רעידת אדמה קשה לפני שלוש שנים, ומנסה לאסוף עוד תלמידים, שיצטרפו ל-250 הסטודנטים שכבר יש לו. "בשנים הבאות ל-100 מיליון תלמידים לא יהיה מקום ללמוד באוניברסיטאות הקיימות", אומר רשף ומציע לאוניברסיטאות ברחבי העולם: "בואו תעשו את מה שאנחנו עושים".

האוניברסיטה המקוונת: כך רוכשים תואר בהאיטי (צילום: חדשות 2)
סטודנטים בהאיטי | צילום: חדשות 2

על אף שהלימודים הם בחינם, במדינה שבה ההכנסה הממוצעת היא 380 דולר בשנה, לא כולם קופצים על המציאה. הרי עדיין צריך להביא הביתה כסף. "אנחנו נותנים אלטרנטיבה במקום שאין בו אלטרנטיבה כלל", מסביר היזם הישראלי. "אנחנו נותנים לאנשים הזדמנות".

"הצלחתנו תהיה דוגמא לאחרים איך ניתן לשנות ולהשתנות בעזרת החינוך והלימוד", אמר בהתרגשות אובדי עילה, צעיר נלהב בשנתו האחרונה באוניברסיטה. "אנחנו מנהיגים באוכלוסיה שלנו, זה שינה את חיי", הוסיף הסטודנט דני טוסה.