ענקית המזון המהיר נגד משרד התמ"ת (צילום: רויטרס)
מקדונלד'ס. רוצים להיות בריאים | צילום: רויטרס

המבורגר, שתיה ו... תפוח: זו האפשרות החדשה שתציע רשת מקדונלד'ס ללקוחותיה, כחלק מניסיונותיה לשנות את תדמיתה לבריאה יותר.

האפשרות הייתה קיימת עד היום בסניפים שונים של הרשת בארצות הברית, כשהורים יכלו לבחור אם להחליף את הצ'יפס בארוחת הילדים בפרוסות תפוחים עם רוטב קרמל. אלא שכעת, החליטה הרשת להוציא את הצ'יפס לחלוטין מארוחת הילדים ולכלול רק את אופציית התפוחים הבריאה יותר.

המהלך נעשה כעוד צעד במאבק בין רשתות המזון המהיר בארצות הברית נגד משרד הבריאות, הטוען כי לרשתות יש חלק גדול בסיבה לעלייה בהשמנת הילדים במדינה. בערים אחדות במדינה, אסרה העירייה על רשתות המזון להציע צעצוע כחלק מארוחת הילדים, כאמצעי להורדת המשיכה שיש לילדים למזון המהיר.

הרשת טוענת שהמהלך לא נעשה כתגובה לביקורת נגדה, אלא משום שהלקוחות החלו לבקש אפשרויות בריאות יותר. עם זאת, הסטטיסטיקה מספרת סיפור אחר. מסתבר שכשהיו זמינות שתי האפשרויות, צ'יפס ותפוחים, בחרו רק 11% מההורים האמריקנים באפשרות הבריאה יותר.

נכון להיום, אין בסניפים בישראל אפשרות להחליף את הצ'יפס בתפוחים, ובשלב זה לא ברור מתי יגיעו התפוחים גם לסניפים המקומיים.

תגובת מקדונלד'ס:

החל מחודש ספטמבר תציע מקדונלד'ס ישראל בקניית ארוחת ילדים 90 גרם של מחית תפוחי עץ. חשוב לציין כי מבחינת ערכים תזונתיים ארוחות הילדים של מקדונלדס ישראל מכילות פחות קלוריות ופחות נתרן מארוחות הילדים בארה"ב.

לשם השוואה ארוחת הילדים בארה"ב מכילה 490 קלוריות ומעל ל- 680 מ"ג נתרן וארוחת הילדים בישראל מכילה רק 405 קלוריות ו-521 מ"ג נתרן. הערכים התזונתיים של ארוחות הילדים בישראל עומדות בכבוד בכל דרישות החוק השונות המובאות לידי דיון בארה"ב.

בנוסף,כתוספת למנה העיקרית, מלבד הצ'יפס, מציעה הרשת לבחירה סלט ירוק או פוטטו והארוחה מוגשת עם מדבקת ערך תזונתי המוצמדת על גבי המנה העיקרית והתוספת שמפרטת משקל, קלוריות, שומנים, שומן רווי, חלבונים, פחמימות, כולסטרול, סיבים, נתרן וכמה אחוזים מהווה המוצר מתוך תצרוכת הקלוריות היומית המומלצת לילד.

מקדונלדס ישראל היתה הראשונה בעולם שהחלה את מהפכת הבריאות כבר בשנת 2003 ומהווה דוגמא לכל העולם.

מבין הצעדים שנקטה עד כה הרשת: החלפת שמן הטיגון לשמן קנולה איכותי כמו שמן זית וללא שומן טראנס, הפחתת השומן בבשר ל-9% שומן, בלבד,הורדת כמויות הנתרן במוצרים, הראשונה בעולם לסמן ערך תזונתי על המוצרים, הפחתת אחוזי השומן ברטבים, צלייה על גחלים, הוספה של 100 גרם ירקות במרבית הארוחות, פוטטו וסלט כאלטרנטיבה לתוספת, אפשרת להחלפה ללחם קל, ומציעה ארוחות מאוזנות ע"פ משרד הבריאות.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק